Suzuki 2,5 CP sau 6 CP ?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
c.catalin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de c.catalin » 12 Iul 2010, 07:17

Poppy scrie: Voi ce alegeri ati facut pentru transport in portbagaj ? Atat la barca cat si la motor, pentru doi adulti si un adolescent, "nepescari". Pe langa aste intra si efecte de campare.
Va multumesc tuturor care mi-ati raspuns pana acum si care o veti mai face, sper !
pt doi adulti cu tot calabalacul: o gonflabila de 3.30 cu un yamaha de 9.9, 4T.

calabalac = barca + motor + rezervor + scule + artificiale + diverse + 2 pers = un matiz burdusit :D

stima ...

Poppy
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Poppy » 12 Iul 2010, 08:52

c.catalin scrie:
Poppy scrie: Voi ce alegeri ati facut pentru transport in portbagaj ? Atat la barca cat si la motor, pentru doi adulti si un adolescent, "nepescari". Pe langa aste intra si efecte de campare.
Va multumesc tuturor care mi-ati raspuns pana acum si care o veti mai face, sper !

calabalac = barca + motor + rezervor + scule + artificiale + diverse + 2 pers = un matiz burdusit :D

stima ...
In Matiz ?! :shock:
Cam cat de mare este motorul tau de 9,9 CP ? Nu gasesc nicaieri dimensiunile lui.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 12 Iul 2010, 12:15

c.catalin scrie:

stima ...
si soferul??soferul unde statea?? :lol:

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 21 Iul 2010, 18:18

adiwolf scrie:
c.catalin scrie:

stima ...
si soferul??soferul unde statea?? :lol:
In barca :lol: .....

Lasand gluma la o parte i-a un motor cat mai puternic ,ce permiti in limitele barcii si a bugetului .... oricum un motor mai mare ,folosind la turatie mai mica se uzeaza mult mai tarziu decat unul mic tras la maxim .... unul nou si bine inretinut te tine o viata ...daca ai grija de el ...
Ptr 2 persoane + bagaje , in functie de locatie si de curentul apei e nevoie de un motor de 10 cp ptr . o deplasare optima . Altfel o sa para o vesnicie sa ajungi la si de la locul respectiv in altul .... Un motor mai mare chiar daca consuma mai mult pe ora .... ,dar ajungi mai repede si se compenseaza . Consumul cu timpul .
Peste 5 cp e nevoie de permis ...si daca tot ai permis poti sa iei ce motor vrei . Daca nu vrei sa te complici cu permise si examen etc ... iei una de 5 cp si n-ai treaba...pleci cu 1 ora mai repede si ajungi unde ai propus .
Dimensiunile motoarelor sunt cam acelasi adica au acelasi lungime standard ... acum n-am tabel ul dar gasesti in google. Sunt cu cizma scurta medie si lunga .....

mihaif99
senior
senior

Mesaj de mihaif99 » 21 Iul 2010, 19:26

kzoli scrie: Lasand gluma la o parte i-a un motor cat mai puternic ,ce permiti in limitele barcii si a bugetului .... oricum un motor mai mare ,folosind la turatie mai mica se uzeaza mult mai tarziu decat unul mic tras la maxim .... unul nou si bine inretinut te tine o viata ...daca ai grija de el ...
Ptr 2 persoane + bagaje , in functie de locatie si de curentul apei e nevoie de un motor de 10 cp ptr . o deplasare optima . Altfel o sa para o vesnicie sa ajungi la si de la locul respectiv in altul .... Un motor mai mare chiar daca consuma mai mult pe ora .... ,dar ajungi mai repede si se compenseaza . Consumul cu timpul .
Peste 5 cp e nevoie de permis ...si daca tot ai permis poti sa iei ce motor vrei . Daca nu vrei sa te complici cu permise si examen etc ... iei una de 5 cp si n-ai treaba...pleci cu 1 ora mai repede si ajungi unde ai propus .
Dimensiunile motoarelor sunt cam acelasi adica au acelasi lungime standard ... acum n-am tabel ul dar gasesti in google. Sunt cu cizma scurta medie si lunga .....
Nimic mai fals decat asertiunile din postul de mai sus. Tot la fel de false sunt si povestile despre "cu si contra curentului". Fizica elementara ne invata despre compunerea vitezelor. In rest problema este daca barca va merge la deplasament (asta e o viteza constanta care depinde in principal de lungimea barcii) sau daca va lisa.
Un sfat bun e un sfat bun, chiar daca e neplacut.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 22 Iul 2010, 15:16

Nimic mai fals decat asertiunile din postul de mai sus. Tot la fel de false sunt si povestile despre "cu si contra curentului". Fizica elementara ne invata despre compunerea vitezelor. In rest problema este daca barca va merge la deplasament (asta e o viteza constanta care depinde in principal de lungimea barcii) sau daca va lisa.[/quote]

Se poate argumenta asertiunile respective ?
Sunt curios sa vad o barca gonflabila ,care la aceasi greutate si turatie are aceeasi viteza si acelasi consum atat la coborare cat si la urcare ....
Da ne niste detalii chiar si pe Mp daca nu vrei sa-ti etalezi cunostintele pe forum .....
Cu stima

mihaif99
senior
senior

Mesaj de mihaif99 » 22 Iul 2010, 16:06

kzoli scrie:Nimic mai fals decat asertiunile din postul de mai sus. Tot la fel de false sunt si povestile despre "cu si contra curentului". Fizica elementara ne invata despre compunerea vitezelor. In rest problema este daca barca va merge la deplasament (asta e o viteza constanta care depinde in principal de lungimea barcii) sau daca va lisa.
Se poate argumenta asertiunile respective ?
Sunt curios sa vad o barca gonflabila ,care la aceasi greutate si turatie are aceeasi viteza si acelasi consum atat la coborare cat si la urcare ....
Da ne niste detalii chiar si pe Mp daca nu vrei sa-ti etalezi cunostintele pe forum .....
Cu stima[/quote]

La lasam la o parte capcana cu turatia, pentru ca motoarele nu au turatie fixa.

Sa presupunem ca viteza MAXIMA de DEPLASAMENT a unei ambarcatiuni de 4 metri este de 10 km/h si sa presupunem ca poate fi obtinuta cu un motor de 2.5 CP. Ea va fi EGALA cu viteza maxima de deplasament pe care o obtii si cu cu 5 cp, adica TOT 10 km/h
Sa presupunem ca ambarcatiunea de mai sus se deplaseaza in amonte (CONTRA curentului) pe un rau cu viteza curent 2 km/h RELATIV LA UN PUNCT DE PE MAL. Daca vrem sa stim cu cat se deplaseaza barca fata de acelasi punct de pe mal trebuie sa compunem vitezele. VrelativaMal = Vbarca - Vcurent = 8 km/h
La deplasare in aval cu acelasi rationamant, avand VrelativaMal = Vbarca + Vcurent = 12 km/h
In tot acest timp VrelativaApa este de 10 km/h

Adica faptul ca ai 5 cp, nu o sa te ajute sa "lupti" contra curentului sau sa mergi mai repede. Iar problema uzurii in cazul nostru nu e serioasa.

caracal
junior
junior

Mesaj de caracal » 22 Iul 2010, 17:00

D-le profesor(de fizica..?) am facut schema si nu-mi iese.
Va rog dati-mi mai multe detalii.

mihaif99
senior
senior

Mesaj de mihaif99 » 22 Iul 2010, 17:12

caracal scrie:D-le profesor(de fizica..?) am facut schema si nu-mi iese.
Hopeless - rings a bell?

mihaif99
senior
senior

Mesaj de mihaif99 » 22 Iul 2010, 17:14

caracal scrie:D-le profesor(de fizica..?) am facut schema si nu-mi iese.
Lasa, nu face nimic, nu se moare din asta :wink:, nu toata lumea intelege.

Scrie răspuns