Suzuki 2,5 CP sau 6 CP ?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 23 Iul 2010, 05:18

deci... :lol:

turatie mare = uzura mare vs turatie mica in apa rece = mers cu motor rece continu...

care e mai nashpa ? :lol:

mihaif99
senior
senior

Mesaj de mihaif99 » 23 Iul 2010, 05:21

kingofbeasts scrie: pe principiul asta un autoturism cu motor de 1,2 litrii se comporta identic cu unul cu motor de 4,2 litrii limitat electronic . (vorbim deaceeasi marca si acelasi model de autoturism) . culmea e ca realitatea a demonstrat exact contrariul si daca le pui pe ambele sa urce dealul cel cu motor de 4,2 litri va fi primul in varf.
in plus la motoarele de barca mai trebuie tinut cont si de elice care in general la motoarele mai puternice are fie suprata totala a palelor mai mare , fie numar de pale mai mare , in ambele cazuri randamentul fiind superior.
mai e o chestiune. viteza maxima n-o ai de cand te-ai urcat in barca ci trebuie sa o obtii, ceea ce presupune o acceleratie si asta presupune un timp care e mult mai mic in cazul unui motor mai mare.
si ar mai fi ceva: turatiile mari genereaza caldura mare, dilatatii mai mari, frecari mai mari si implicit uzura mai mare = durata de viata mai mica.
:wink:
Nu te supara, dar despre ce principii vorbesti?
Ce legatura are sula cu prefectura? Confunzi cuplul unei masini cu capacitatea cilindrica,si vrei sa aplici asta la hidrodinamica.
Vezi, eu iti spun lucruri elementare pe care ai putea sa le verifici iar tu ma contrazici pentru ca faci o analogie aiuristica cu o masina.
Esti liber sa iti cumperi ce vrei, daca pe tine te face sa crezi ca iei decizia corecta. Dealer-ul iti va multumi. :twisted:
Mai e ceva, si asertiunea cu uzura e falsa. Adica un motor are randament optim intr-o anumita plaja de turatie si temperatura, iar asta nu e relanti...
Doua chestii sunt corecte, cea referitoare la cuplul elicei si la acceleratie, dar nu se aplica aici. Cui crezi ca i pasa cajunge la 8 km/h in 5 sau in 8 secunde?? :roll:
De curiozitate, ce barca si ce motor ai?
Un sfat bun e un sfat bun, chiar daca e neplacut.

mihaif99
senior
senior

Mesaj de mihaif99 » 23 Iul 2010, 05:27

Oricum, consider subiectul epuizat, fiecare sa isi ia ce vrea si ce il face pe el sa se simta mai barbat. Nu stiu ce tot imi tocesc degetele sa explic chestii pe care tot omul le poate gasi pe net.
Un sfat bun e un sfat bun, chiar daca e neplacut.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 23 Iul 2010, 07:23

Cu tot respectul ,dar mie mi se pare o aberatie ca un motor de 2 cp sa fie la fel de eficient ca unul de 5 cp .... pe balta poate ca impinge la fel ,daca nu intra barca in glisaj ,dar pe rau cu o pneumatica de 3 m si un motor de 2 cp de multe ori stai pe loc ,nu poti sa urci ,in timp ce cu un motor de 5 cp nici nu dai seama. Cat despre glisaj cu una de 3 m dupa mine trebuie minim 15 cp la o asemenea ambarcatiune .
In fine, fiecare cumpara si face cum vrea, cum permite buzunarul ....
PS.
Ptr impinsul barcii din loc in loc e bun si una electrica si o baterie ...dar pe un curent moderat nici una de 54 lbs tras la maxim nu face cat o amarata de 3 cp pe benzina la jumatate de gaz . Iar puterea ,forta de impindere de 2.5 cp si una de 5 cp nici nu se compara

Poppy
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Poppy » 23 Iul 2010, 07:52

kzoli scrie:...Cat despre glisaj cu una de 3 m dupa mine trebuie minim 15 cp la o asemenea ambarcatiune...
YouTube te contrazice, se reuseste glisarea si cu motoare mai mici de 15 CP la o barca de 3 m.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 23 Iul 2010, 08:15

Poppy scrie:
kzoli scrie:...Cat despre glisaj cu una de 3 m dupa mine trebuie minim 15 cp la o asemenea ambarcatiune...
YouTube te contrazice, se reuseste glisarea si cu motoare mai mici de 15 CP la o barca de 3 m.
Cu 2 persoane + bagaj ? ...
Ultima data cand am stat in gonflabila vara trecuta (baracuda 2,70 cu yamaha de 9.9 ) abia a intrat in glisare cu 2 persoane si ceva bagaj cu mancare si bere ...... singur poti si cu motoare mai mici ,dar ce rost are sa iei o barca mare si sa te duci doar singur ???

Poppy
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Poppy » 23 Iul 2010, 09:48

kzoli scrie:...Cu 2 persoane + bagaj ?...
N-am fost eu atent la incarcatura, scuze !

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 23 Iul 2010, 10:07

N-am fost eu atent la incarcatura, scuze ![/quote]

:wink: Nu ma supar !!!

Chiar e bine sa apara si alte idei ,conceptii , experiente , intimplari ca altfel ....
"Un sfat bun e un sfat bun, chiar daca e neplacut." cum zice si mihai99 :lol:

Poppy
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Poppy » 23 Iul 2010, 10:23

Pentru mine este dezamagitor sa aflu ca o barca de 3,30 m impinsa de 9,9 CP n-o sa gliseze cu o incarcatura de 3 adulti. Motor de 15 CP este exclus sa cumpar datorita greutatii.

Poppy
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Poppy » 23 Iul 2010, 20:33

Sau altfel, la o pneumatica de 3,40 m cu o incarcatura de 3 adulti plus bagaje cati CP mi-ar suficienti ca sa pot glisa cu barca ?

Scrie răspuns