Sorin,
Daca e vorba de preferinta nu mai spun nimic,dar nu cred ca mulinetele amintite de tine sunt mai usoare decat SS TOURNAMENT 700 si ca au frana mai fina.Nu uita ca SS pune firul crucis pe tambur si eu pescuiesc numai cu fir textil.Anti reversul instant nu deranjeaza cu nimic la pescuit(cel putin pe mine),iar SS 700 al meu la mulinat nu "marie" si pot sa-ti spun ca mulineta am luat-o folosita(dar facuta in Japonia),am pescuit vreo trei ani fara sa o ung,abia inainte de Craciun, anul trecut,am desfacut-o si uns-o deoarece mi-a cazut in apa sarata cand forografiam in apa mica un red xxx prins.Altfel nu aveam motiv sa o desfac ,mergea perfect.Am spus ca nu merge la fel de usor ca un CAPRICORN ,sau o EMBLEM Z,X,S,dar pe mine nu ma deranjeaza cu nimic.
Ai dreptate poti prinde peste daca sti si cu mulinete si bete mai slabe in plus iti spun ca multi nu prind acum atatea stiuci si cleni cat prindeam eu cu bat de corn in care mulineta era doua cuie batute in bat cu lingurite facute de mine din tabla de cutii de conserve.Si asta e drept ca atunci erau mai multi pesti,am spus pe acest forum ca nu prea putem prinde obleti pe OLT,erau putini din cauza ca erau multi rapitori.
Iar daca mulinetele mele DAIWA EMBLEM Z 1500 sau S 1500,la fel si CAPRICORNUL 2000 someaza si pescuiesc cu SS TOURNAMENT(700,1300) probabil ca am motive bine intemeiate.
Cred ca pt. mine nu e mare lucru sa-mi iau o mulineta aici chiar din cele mai scumpe ,dar dupa cum am mai spus si ai spus si tu e vorba de gustul fiecaruia,iar pt. mine ,dupa cum am mai scris pe forum ma intereseaza mult raportul calitate/pret si cumpar in conformitate cu acest raport.
Daca as pescui numai la clean, as pescui cu o mulineta mult mai ieftina ,nu la fel de buna ca SS 700 si anume cu un ABU-CARDINAL 600U,mulineta cu "stamina drag",frana f. fina ce la data aparitiei costa la BASS PRO $59,99 ,iar acum costa $29,99.Am handralit aceasta mulineta(ce are vreo 170g.) si la ocean (desi e numai pt pescuit ultralight in apa dulce),am prins red xxx de 10,4kg. cu ea,am prins o gramada de white bass ,buffalo carp,calcani si pastrav de mare si de cand o am nu am uns-o inca (3-4ani),atat ma pot plange ca pescuind in apa sarata mi s-a blocat tamburul ce se fixeaza prin sistem baioneta si nu-l mai pot schimba cu tamburul de rezerva(probabil din cauza sarii si nisipului).
Si sunt f. multumit pescuind cu FIRELINE cu ea.
Multi uita insa ca o mulineta nu se foloseste pe post de cric,uita ca trebuie pompat si apoi mulinat (pestele il fortezi cu batul nu cu mulineta)ca altfel poti distruge si cele mai solide mulinete.
Pt ca inca nu ai avut ocazia sa pescuiesti la white bass ,sau pastravi de mare(iti doresc sa ai ocazia sa o faci)iti pot spune ca white bass-ul e mult mai bataios ca si cleanul si are dintisori marunti pe buze,iar pesti de ocean mult mai bataiosi ca pestii de apa dulce(ma refer la aceeasi marime)
De gustibus e coloribus.......
Jean Scurtu