DAIWA - alegere grea
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
DAIWA - alegere grea
Oscilez in a-mi lua o DAIWA REGAL XI sau o DAIWA SS TOURNAMENT SERIES. Ignorati diferenta de pret! Deja am primit opinia lui Jean Scurtu pe privat si vreau si alte pareri personale-avantaje - dezavantaje.( pt detalii le puteti gasi pe site-ul daiwa sau pe Cabela's)
Merci!
Merci!
Intre o mulineta care rezista de ani buni pe piata, este facuta in Japonia (daca nu ma insel) intr-o perioada in care calitatea prima in fata consumului, si o mulineta scoasa in acest an, cu n-spe rulmenti, facuta in Thailanda (din cate stiu, acolo se fac mulinetele ieftine da le Daiwa), eu as alege clar prima, mai ales daca vrei sa o folosesti la un pescuit in care ai nevoie de o mulineta robusta. De asemenea, Daiwa BlackGold este extrem de rezistenta, singurul impediment fiind lipsa antireturului 0.
O voi folosi cu un bat de putere medie si actiune mod-fast, cu fir Fireline 4-6, in special la jiguri 3-10g, dar si woblere si table. cel mai uzual prind smallmouth, largemouth bass, biban, stiuca si salau, dar nu arareori ataca si catfish de dimensiuni impresionante - in special la shaduri. Cam pt asta imi trebuie una din mulinetele de mai sus.
Si ca tot suntem la recomandari: caut si un bat cu sus-amintite de peste 8'6''-9'. Momentan betele mele sunt tipic americane 6'6"-7', quantum si fenwick, dar sunt anumite conditii care-mi cer ceva mai lung.
Merci Gerula & Copsin!
Si ca tot suntem la recomandari: caut si un bat cu sus-amintite de peste 8'6''-9'. Momentan betele mele sunt tipic americane 6'6"-7', quantum si fenwick, dar sunt anumite conditii care-mi cer ceva mai lung.
Merci Gerula & Copsin!
Poti sa-mi explici de ce e un handicap la capturi mari lipsa antireturului instant la mulinete ca nu prea inteleg ce are antireturul instant cu marimea pestilor.Gerula scrie:Stiu ca seria Tournament SS nu are instant anti-reverse, la capturi mai mari asta poate fi un handicap. Sunt insa foarte robuste, tu la ce vrei sa folosesti mulineta asta?
Un peste de 6,5kg. il consideri captura mare??? Crezi ca poate fii scos cu FIRELINE de 4lb.(1,8kg.) ,forfach fluorocarbon tot de 4lb. ,jig 1/16oz.(1,8g.)mulineta DAIWA SS TOURNAMENT 700,mulineta pt. pescuit ultra lihgt(pestele ,un flathead catfish ,batul, mulineta pot fii vazute in galeria foto la "alte poze" pagina 17).
Dar un peste(red xxx) de 10,4kg. prins tot cu FIRELINE de 4lb.,forfach fluorocarbon de 14lb.,jig 1/8oz.(3,5g.)si mulineta ABU CARDINAL STAMINA DRAG 600U(ultra light) prins intr-un "Pass"in care datorita fluxului apa curgea ca intr-un rau(pagina 27 din Galeria Foto,"alte poze")???
Pt. ca vad ca te pricepi la pescuit am sa te rog sa-mi spui dintre mulinetele de pescuit light si ultra light care e cea mai buna si usoara in acelas timp,deoarece ma pasioneaza pescuitul light si ultralight.Cel putin pana la ora actuala ,personal, consider DAIWA SS TOURNAMENT 700(ce cantareste 198g.)cea mai buna mulineta in aceasta categorie,mai ales daca e vorba de a pescuit cu fir textil si nu numai.
Ai pescuit vreodata cu SS TOURNAMENT??
DAIWA SS II TOURNAMENT are instant anti revers,dar marimea cea mai mica e 1500 din pacate,merge mult mai usor insa pestele nu e interesat cat de usor merge mulineta ,daca are instant antirevers ,cum nu e interesat cat de frumos e batul cu care pescuiesti.
Am si DAIWA EMBLEM Z 1500 ,2000(ce costa cca.$200 daca ai sansa sa mai gasesti aceste mulinete)mulinete super,EMBLEM X sau S si eu totusi pescuiesc cu SS 700 (care costa cca.$95) si stiu eu de ce.
Daca mulineta care mi-o vei recomanda tu e mai buna voi cauta in viitor sa pescuiesc cu acea mulineta,chiar batran fiind consider ca pot invata de la mai tinerii pescari , nu e o rusine si te asigur ca eu sunt receptiv la tot ce e nou si mai bun.
Jean Scurtu