DAIWA - alegere grea

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 12 Ian 2006, 10:24

Sorin scrie:Primu soc cand am pus mana pe un ss tournament a fost dat de faptul ca e dezechilibrata ( nu se omorau cu asa ceva in anii 80 ) .Montata pe lanseta si la recuperari incete acest dzechilibru e mult atenuat desi nu dispare complet .

La 700 nu se prea simte chestia asta, ca are inertia mica, dar la 1600... :roll:.
Cu lacrimi Bastus!

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 12 Ian 2006, 10:54

Eu am cumparat un 1300 si ma intrebam daca berea era de vina sau chiar vibra asa tare.
I-am mai scos din vibratiile alea punandu-i un mic plumb langa arcul pick-upului .
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 12 Ian 2006, 10:59

Nu cred ca e o problema, dupa ce i-am pus fir si am montat-o pe bat am facut cateva teste de mulinat la viteza normala si nu se simtea. Daca recuperezi foarte repede incepe sa aiba un zvacnet. La mulinat rapid cu ea neechipata insa, prima impresie e pacatoasa :lol:.
Cu lacrimi Bastus!

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 12 Ian 2006, 11:02

Asa e . Dupa ce o cumparasem , au mai pus cativa mana pe ea si se uitau la mine cu un aer dezaprobator amestecat cu o oareshce indulgenta care vroia sa zica ''fraiere....'' :D
pescuiasca si el va

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 12 Ian 2006, 13:21

lol. presimt ca va urma o mare discutie despre teoria aia aiurista cu vibratiile mulinetei care se transmit in fir si omoara actiunea nalucii.

ce va toti scarpinati atat, daca nu va place tractorasu' nu va luati SS, clar este o mulineta antica ca si conceptie. da' una e sa discuti fitze si alte din astea si alta e ce trebuie la pescuit.

eu unul mi-am dat capricornul, am doua ss-uri si sunt foarte foarte multumit. in primul rand nu exista nici o alta mulineta de aceeasi marime pe care sa intre atata fir pe tambur, aseaza firul impecabil si are o frana excelenta si tine la tavaleala. mie mai mult nu-mi trebuie.

imi permit o luvias sau un twin power daca chiar as vrea, da' ma tot gandesc ca nu prea e timp sa admiri mulineta cand dai la peste. asa ca...noi sa fim sanatosi. :D

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 12 Ian 2006, 13:46

eugen scrie:lol. presimt ca va urma o mare discutie despre teoria aia aiurista cu vibratiile mulinetei care se transmit in fir si omoara actiunea nalucii.

ce va toti scarpinati atat, daca nu va place tractorasu' nu va luati SS, clar este o mulineta antica ca si conceptie. da' una e sa discuti fitze si alte din astea si alta e ce trebuie la pescuit.

eu unul mi-am dat capricornul, am doua ss-uri si sunt foarte foarte multumit. in primul rand nu exista nici o alta mulineta de aceeasi marime pe care sa intre atata fir pe tambur, aseaza firul impecabil si are o frana excelenta si tine la tavaleala. mie mai mult nu-mi trebuie.
aide mah, reactionezi acu ca un sofer de Logan care-si apara ''masina'' de carcotashi :D
pescuiasca si el va

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 12 Ian 2006, 13:50

eugen scrie:nu exista nici o alta mulineta de aceeasi marime pe care sa intre atata fir pe tambur
Cand am echipat 1600le intra fir, si intra, si intra, si inta :lol: :lol: :lol:
eugen scrie: imi permit o luvias sau un twin power daca chiar as vrea, da' ma tot gandesc ca nu prea e timp sa admiri mulineta cand dai la peste. asa ca...noi sa fim sanatosi. :D
Eu daca ma mai holbez mult probabil ca pana la urma o sa scot banii pe un Ignis, de-aia incerc sa nu mai stau pe site-uri de profil :lol: :lol: :lol: .
Cu lacrimi Bastus!

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 12 Ian 2006, 15:24

nu sorine, nu prea ma atasez eu de scule, inca mai frecam capricornu' daca eram genu'. mi-a placut big time pana cand am pus prima data un jig greu si-am vazut ca nu mai ramanea fir pe tambur. utility first, ca sa zic asa. :D

m-am bagat fiindca nu inteleg ce va bateti capu' atata. SS_ul e o mulineta cinstita si atat, tine la tavaleala si-si face treaba, nimic mai mult.
discutati si voi un stela, saltiga ceva, alea sunt mulinete de fitze. daca tot sunteti asa pro tehnologie de ultima ora, apai cam la nivelul ala tree sa va uitati, ma gandesc.

e la mintea cocosului ca nu poti compara un luvias cu un SS. numa' ca daca ai un luvias nu dai cu el de betoane si nu-l prea lasi neuns enspe sezoane si te astepti sa mai si mearga dup-aia. neee...deja de pe la SSII, emblem in sus cam incepi sa te strezi si daca o zgarii. sau nu e asa? lol

si vanstaal-ul e super fitza si are tot ce vreau eu de la o mulineta, da' ca sa ai garantia pe viata o data pe an tree sa o mai trimiti la service sa-ti mai schimbe baietii una alta si s-o puna la punct. asta e cea mai buna recunoastere ca oricati bani ai da orice mulinel se strica, indiferent din ce-ar fi facut. cam asta e realitatea.

nu inseamna ca nu inteleg oamenii care iau cea mai premium scula care exista, asta e placerea lor. in fond o viata avem si asta e printre putinele domenii unde chiar poti sa-ti iei cel mai bun lucru. nasol e de aia care au ca hobby masinile, tu-ti dai seama ce viata trista tree sa fie cand iti doresti de copil o masserati si stii clar ca n-o sa ai niciodata bani de ea? :)))

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 12 Ian 2006, 16:07

pai ne batem capu penca e iarna si nu putem pescui si comentam si carcotim :D
nu am si nu tin sa am mulinete de fitze penca nu isi merita banii raportat la ce ofera in plus pt diferenta de pretz .
Asta am vrut sa subliniez si eu referitor la tournament SS si anume ca e o mulineta cinstita, robusta , isi merita banii si atat.
pescuiasca si el va

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 12 Ian 2006, 16:13

Ai fi surprins ce ieftine sunt unele modele Maserati la mana a doua ;). Atata ca a-ti lua asa ceva second-hand e oarecum ciudat.
Cu lacrimi Bastus!

Scrie răspuns