DAIWA - alegere grea

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 14 Ian 2006, 00:43

Sorin scrie:Primu soc cand am pus mana pe un ss tournament a fost dat de faptul ca e dezechilibrata ( nu se omorau cu asa ceva in anii 80 ) .Montata pe lanseta si la recuperari incete acest dzechilibru e mult atenuat desi nu dispare complet .
Are avantaje certe legate de robustetze , asezarea firului in X, galetul din siliciu, antireturul care nu e cu pe baza de rulment ''one way'' care mi se pare mult mai solid ...etc....
e f buna de stiuca , jiguit, dar n-as da cu ea la clean .
Sorin,

Poti sa-mi explici si mie un pic de ce nu ai da cu un SS 700 la clean??

Crezi cumva ca e mare diferenta sa pescuiesti cu rotative sau voblere la clean fata de white bass sau pastrav de mare???

Eu am pescuit toate aceste specii de care vorbeam si pot sa-ti spun ca SS TOURNAMENT 700 este nu e buna ci f. buna pt a pescui la aceste specii,cel putin din punctul meu de vedere.
Dar fiecare cu gusturile lui,fiecare pescuieste cu ce vrea sau mai precis cu ce are.

Jean Scurtu

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 16 Ian 2006, 09:57

Sorin,

Poti sa-mi explici si mie un pic de ce nu ai da cu un SS 700 la clean??

Crezi cumva ca e mare diferenta sa pescuiesti cu rotative sau voblere la clean fata de white bass sau pastrav de mare???

Eu am pescuit toate aceste specii de care vorbeam si pot sa-ti spun ca SS TOURNAMENT 700 este nu e buna ci f. buna pt a pescui la aceste specii,cel putin din punctul meu de vedere.
Dar fiecare cu gusturile lui,fiecare pescuieste cu ce vrea sau mai precis cu ce are.

Jean Scurtu[/quote]

Se poate da la clean cu orice ( eu am inceput spinningul la clean cu o mulineta DAM VSI 40 , enorma , cu o super frana chiar daca era pe spate si cu un batz telescopic ca un par cu o putere de aruncare 60-90 g, actiune B .Ca fir foloseam Tortue nacrita de 0,2 si dadeam cu rotativa Vibrax si ceva mai tarziu cu vobler Cozma . Chestia asta se intampla pe la inceputul anilor 90 .Am prins clean si pastrav gramada cu aceste scule.
Nu stiu cum e pescuitul white-bass-ului sau al pastravului de mare pentru ca inca nu am avut ocazia .Presupun insa ca nu sunt atat de speriosi ca si clenii ( aici Dvs stiti mai bine care e comportamentul lor )
Acum insa prefer o mulineta mica , silentioasa , sa mearga foarte usor fara nici un ''marait'',cu instant antirevers si f bine echilibrata .
Cred ca SS Tournament nu exceleaza la ultimele capitole .
E o chestie de preferinta personala si atat.
Folosesc acum la clean o mulineta Johnny Morris Signature 1500 ( de peste 2 ani functioneaza ireprosabil - nu degeaba si-a pus patronul Bass Pros Shops numele pe ea) si o Daiwa TDS 2000 .
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 16 Ian 2006, 14:25

Intreb si eu in acest topic:

Intre modelele SS tournament difera si altceva decat tamburul? Cu alte cuvinte, daca cumpar un SS Tournament 700, se potriveste (si merge) tambur marimea 1600 sau chiar 2600? Si invers
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 16 Ian 2006, 14:48

SS700 este mult mai mica decat 1600, nu cred sa se potriveasca decat ceva gen saiba de la una la alta ;).
Cu lacrimi Bastus!

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 16 Ian 2006, 14:49

poti sa le vezi la arrow, ei sunt distribuitori daiwa in Ro.
nu poti schimba tambururile intre ele.
corpurile sunt mai mari si difera de la o marime la alta.
intre 700 si 1300 difera si sistemul care actioneaza pick-up-ul, e mai tzapanog la mulineta mai mare. gasesti si scheme pe net daca vrei sa vezi cum sunt la interior.

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 16 Ian 2006, 22:20

Sorin,

Daca e vorba de preferinta nu mai spun nimic,dar nu cred ca mulinetele amintite de tine sunt mai usoare decat SS TOURNAMENT 700 si ca au frana mai fina.Nu uita ca SS pune firul crucis pe tambur si eu pescuiesc numai cu fir textil.Anti reversul instant nu deranjeaza cu nimic la pescuit(cel putin pe mine),iar SS 700 al meu la mulinat nu "marie" si pot sa-ti spun ca mulineta am luat-o folosita(dar facuta in Japonia),am pescuit vreo trei ani fara sa o ung,abia inainte de Craciun, anul trecut,am desfacut-o si uns-o deoarece mi-a cazut in apa sarata cand forografiam in apa mica un red xxx prins.Altfel nu aveam motiv sa o desfac ,mergea perfect.Am spus ca nu merge la fel de usor ca un CAPRICORN ,sau o EMBLEM Z,X,S,dar pe mine nu ma deranjeaza cu nimic.

Ai dreptate poti prinde peste daca sti si cu mulinete si bete mai slabe in plus iti spun ca multi nu prind acum atatea stiuci si cleni cat prindeam eu cu bat de corn in care mulineta era doua cuie batute in bat cu lingurite facute de mine din tabla de cutii de conserve.Si asta e drept ca atunci erau mai multi pesti,am spus pe acest forum ca nu prea putem prinde obleti pe OLT,erau putini din cauza ca erau multi rapitori.

Iar daca mulinetele mele DAIWA EMBLEM Z 1500 sau S 1500,la fel si CAPRICORNUL 2000 someaza si pescuiesc cu SS TOURNAMENT(700,1300) probabil ca am motive bine intemeiate.

Cred ca pt. mine nu e mare lucru sa-mi iau o mulineta aici chiar din cele mai scumpe ,dar dupa cum am mai spus si ai spus si tu e vorba de gustul fiecaruia,iar pt. mine ,dupa cum am mai scris pe forum ma intereseaza mult raportul calitate/pret si cumpar in conformitate cu acest raport.

Daca as pescui numai la clean, as pescui cu o mulineta mult mai ieftina ,nu la fel de buna ca SS 700 si anume cu un ABU-CARDINAL 600U,mulineta cu "stamina drag",frana f. fina ce la data aparitiei costa la BASS PRO $59,99 ,iar acum costa $29,99.Am handralit aceasta mulineta(ce are vreo 170g.) si la ocean (desi e numai pt pescuit ultralight in apa dulce),am prins red xxx de 10,4kg. cu ea,am prins o gramada de white bass ,buffalo carp,calcani si pastrav de mare si de cand o am nu am uns-o inca (3-4ani),atat ma pot plange ca pescuind in apa sarata mi s-a blocat tamburul ce se fixeaza prin sistem baioneta si nu-l mai pot schimba cu tamburul de rezerva(probabil din cauza sarii si nisipului).
Si sunt f. multumit pescuind cu FIRELINE cu ea.
Multi uita insa ca o mulineta nu se foloseste pe post de cric,uita ca trebuie pompat si apoi mulinat (pestele il fortezi cu batul nu cu mulineta)ca altfel poti distruge si cele mai solide mulinete.

Pt ca inca nu ai avut ocazia sa pescuiesti la white bass ,sau pastravi de mare(iti doresc sa ai ocazia sa o faci)iti pot spune ca white bass-ul e mult mai bataios ca si cleanul si are dintisori marunti pe buze,iar pesti de ocean mult mai bataiosi ca pestii de apa dulce(ma refer la aceeasi marime)

De gustibus e coloribus.......

Jean Scurtu

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 19 Feb 2006, 02:12

ADJUDECAT!

MI-AM LUAT DAIWA WHISKER TOURNAMENT SERIES SS1300! 100 CAD

(comentarii pe subiectul Recomandari mulineta)

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 19 Feb 2006, 03:33

onesti scrie:ADJUDECAT!

MI-AM LUAT DAIWA WHISKER TOURNAMENT SERIES SS1300! 100 CAD

(comentarii pe subiectul Recomandari mulineta)
O sa vezi ca ai facut o alegere buna si sper sa-ti faca placere sa pescuiesti cu ea chiar daca nu are "n"spe rulmenti ca alte mulinete ci doar trei din otel inoxidabil.Vei constata si ce frana fina are,iar tamburul long cast o sa te ajute mult la aruncari.Daca nu ar fii fost o mulineta buna nu s-ar mai fii fabricat si nici nu ar costa cat costa(si se fabrica de vreo 20 de ani fara intrerupere).
Fara sa ai grija deosebita de ea te va tine de te vei plictisi de ea si nu vei avea probleme cu ea.

Fir intins,

Jean Scurtu

costi_e7
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de costi_e7 » 30 Sep 2009, 16:51

vreau sa redeschid un pic topicul, chiar daca e vechi pt ca nu vreau sa fac altul care sa faca referire la acelasi subiect.
intentionez sa imi achizitionez 2 daiwa tournament ss. una pt pescuit clean/pastrav/biban eventual , iar in cazul asta m-am oprit la tournament 700. cealalta pt peste un pic mai mare : stiuca/salau. la cea din urma, avand in vedere ca nu am avut pana acum ocazia sa le compar live, care este de preferat? tournament 1300 sau 1600? pe hartie cifrele nu imi pot spune chiar tot, de aceea va intreb pe cei care au le-au avut pe amandoua. adica cei care au cumparat 1300 initial..au simtit nevoia sa treaca la clasa imediat urmatoare? sau nu e mare diferenta?
pe bass shop au acelasi pret, asa ca daca tot fac comanda, de ce sa nu fac o alegere buna de prima data?
Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former. by Albert Einstein.

Florin M
senior
senior

Mesaj de Florin M » 30 Sep 2009, 19:23

Eu am doar cea de 700, e buna pt clean etc singuru minus e lipsa unui tambur de rezerva, care poate fi cumparat separat.
Pt stiuca mai degraba ia modelul de 1600.

Scrie răspuns