Alegerea jigului in functie de twister

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

sorinhc
utilizator nou
utilizator nou

Alegerea jigului in functie de twister

Mesaj de sorinhc » 09 Aug 2008, 20:09

Vreau sa comand online twistere si jig-uri si am o mare dilema. Marimea twisterelor sa se potriveasca cu cea a jig-urilor (sa nu fie prea mari sau prea mici).
Ex.: La un shad 4" ce jig sa folosesc?

Nu stiu daca m-am facut inteles, oricum am incercat. Am avut canva o lista de genuil asta dar nu o mai gasesc.

Multumesc,

:oops:

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 09 Aug 2008, 20:12

as zice 4/0 minim

tali
veteran
veteran

Mesaj de tali » 09 Aug 2008, 20:18

la 4'' adica 10cm iti trebuie 5/0 spre exemplu yo la 8cm folosesc 4/0 si e tocmai bun!

sorinhc
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de sorinhc » 09 Aug 2008, 21:11

Nu sunt marimi standard :(

Cum comandati (daca comandati) online, dupa ce alegeti jigul la o marca cu care nu a-ti mai pescuit pana acum (asa ca nu aveti de unde sa stit ca la marca x nr.y fololsesc jig nr....)

Multumesc,

tali
veteran
veteran

Mesaj de tali » 09 Aug 2008, 21:36

eu m-am invatat ca la un twister de 8cm mere perfect un jig de 4/0 oricare firma ar fi. la 10cm 5/0 la 6cm 1/0 sau 2/0. mai bine te duci la un magazin le iei in mana si probezi si vezi cum sta treaba si dupa aia poti sa comanzi si online daca mai vrei!

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 09 Aug 2008, 22:30

E bine sa fii pregatit cu jiguri de diferite greutati si care sa aiva la fiecare dimensiune lungimi diferite ale carligelor. Adica, nu poti da o definitie generala in primul rand datorita formei nalucii. De ex daca folosesti un Curly tail, la o lungime de 3'' jumatate va fi coada si probabil vei avea nevoie de maxim vreun 2/0. De asemenea daca folosesti monturi off-set, majoritatea nalucilor vor fi suple iar carligul nu va avea novoie sa intre pana la jumatatea lungimii nalucii deoarece sunt mai usor de absorbit si pot asigura o fixare buna in intepatura oricum. In general, desi nu cred ca e o regula, zona de unde carligul iese din naluca moale, oferind expunerea sa nu treaca de jumatatea corpului nalucii si sa nu-i strice dinamica, adica sa nu mai dea din coada sau chestii de genul asta. Restul e o chestie de potrivire in functie de tipul nalucii si dimensiunea ei, inainte de armare, suprapui jigul cu naluca si iti dai cu parerea daca merge sau nu, tinand cont si de gramaj, bineinteles.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

grebla
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de grebla » 11 Aug 2008, 07:40

:lol: atentie...deschiderea carligului (aka 2, 1, 1/0, 2/0 ... 6/0 etc) nu este totuna cu lungimea tijei :wink: de cele mai multe ori un 4/0 e bun pentru 10cm dar am vazut si carlige cu deschidere mare si tija scurta , si lungimea tijei la un 4/0 poate varia de la producator la producator

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 11 Aug 2008, 09:53

Anomalii foarte mari nu sunt oricum. La carligele offset mai ales lungimea tijei merge progresiv cu deschiderea si oricum, din ce-ti poti elge pe la noi... mare branza nu faci...
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

TopGear
senior
senior

Mesaj de TopGear » 11 Aug 2008, 12:22

Tristian, aici te contrazic. Am vazut niste jiguri la un magazin, cred ca 12 sau chiar 15gr aveau si carligul avea tija super-scurta si deschiderea destul de mare :shock:
Deci.. traim in România si totul este posibil!

grebla
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de grebla » 11 Aug 2008, 12:31

fi serios, fiecare jig are aplicabilitatea lui , de exemplu cele de care zici , ai incercat vreodata sa tai un tuister de 10 cm in jumate astfel incat sa ai o paleta cu bataie mare dar un tuister mic ?...consider ca daca vrei sa prezinti un tuister mai mic pe suvoi sau la o adancime mai mare , nu stiu ce bataie va avea daca il inhamezi cu un 15 gr ... dar asa mai ai o sansa :wink:

Scrie răspuns