Nu cred ca se poate vorbi de anomalii cat mai ales de o diversitate de modele / marimi. Sunt carlige 4/0 cu deschidere mai larga sau mai ingusta, cu tija mai lunga sau mai scurta, cu deschiderea mai curbata sau in unghiuri progresive, etc. Numai de la Gamakatsu am cca 10 modele de offseturi in 4/0 sa zic, care difera vizibil ca marime.Tristian scrie:Anomalii foarte mari nu sunt oricum. La carligele offset mai ales lungimea tijei merge progresiv cu deschiderea si oricum, din ce-ti poti elge pe la noi... mare branza nu faci...
Pe mine marimea unui carlig ma ajuta doar orientativ: imi da o idee cam ce-ar trebui folosit. Cand e sa ma decid la ce carlig sa folosesc pt un anume silicon tre' sa aleg una din multele combinatzii de marimi si profiluri care se potrivesc cel mai bine in situatzia respectiva.
Sa nu uit: pt. aceeasi marime / forma / brand pot exista carlige cu wire gauge-ul diferit, pentru prezentari diferite. In aplicatziile weightless conteaza mult greutatea carligului.
Asa ca, pt initziatorul topicului, cred ca cel mai bine e sa ai cat mai multe tipuri de jiguri de calitate in branduri, modele si marimi diferite si sa jonglezi cu ele pt siliconul dorit. Daca comanzi fara sa le vezi (numai dupa o marime) s-ar putea sa nu fie exact ceea ce vrei, asa ca ar fi bine sa iei o plaja de marimi care ar acoperi mai multe situatzii.