Alegerea jigului in functie de twister

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 11 Aug 2008, 22:24

Ideea nu era ca aici se gasesc si acolo nu. Tzi-am spus de unde-mi iau eu (magazine de pescuit).
La noi nu se aduc ca nu faci bani cu ele. La noi e plin de pungi de mamaliga.

Probabil cand cererea de offseturi va fi mai mare decat cererea de mamaliga se vor putea gasi mai facil si acolo game mai variate de carlige.
...vreau si bani si femei si mor dusmanii mei,...
Astea le gasesti din abundentza pe forumul nostru. La liber.

Fir intins!

TopGear
senior
senior

Mesaj de TopGear » 11 Aug 2008, 22:39

grebla. Tristian zicea ca nu exista ceva ce eu am vazut cu ochii mei. Nu am sustinut ca acele jiguri iesite din comun nu au aplicabilitate... Dimpotriva! Ziceam doar ca EXISTA.

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 11 Aug 2008, 23:39

kuintautti scrie:io dau la salau si cu plastice... dar cite odata din astea home made fac mai multa treaba mai ales cind e plictisit...
Meserie te halesc!Potzi sa ne pui si noua niste modele cu care prinzi salau pe la voi?!Cum le confectzionezi, din brisca, sau le torni in forme?!Serios chiar sunt interesat! :roll:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 11 Aug 2008, 23:56

pt culturisti ce nu fac io ...

do-it molds si pe ele rasucesc pene si par....

vrei poze mura`n gura ?

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 12 Aug 2008, 07:10

@ tristian

carlige mai scurte , dar cu deschidere mare se pot face :D
tai un 4/0, faci o mica smecherie, scurtezi, pui in matrita, si hop, 4/0 deschidere, lungime 2/0 :D :D :D

viceversa, adica 2/0 cu lungime 4/0 mai greu ....

io ma descurc destul de bine cu carligele standard, totusi ....

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 12 Aug 2008, 07:35

@Dumitru Daca se poate sefu', ca poate mai invatzam cate cava. :wink:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 12 Aug 2008, 10:37

Ce m-ati combinat toti! Foarte fain!

TopGear nu am spus ca nu exista, am spus ca sunt o anomalie, adica rar si probabil accidental, sau poate ca mai sunt si care faca asa ceva dar sunt modele de bass probabil, dinalea cu skirt sau mai stiu eu... oricum la salau nu prea le gasesc aplicabilitate.

Onesti, sunt convins ca asa este, dar pana va intrece cererea de carlige offset cererea de mamaliga, cred ca o sa am doua perechi de ochelari si o sa le spun nepotilor povesti cu salai in paduri scufundate iar lor li se va parea ca bunicu' abereaza duios ca sa poata ei sa adoarma. Cererea de mamaliga se va diminua odata cu banii, masinile, femeile si mortile dusmanilor mei.

Toni f, tuning pe jiguri nu fac numa daca scot jigurile afara cand tuna... adica nu ma mai complic, la jiguri am cam tot ce imi trebuie, si mai grele, si mai usoare, si mai lungi si mai scurte... ma rog...

Kuintauti, din nefericire muscarii la noi sunt niste nostalgici care se incapataneaza sa prinda la musca pastrav si lipan, dar ajung frecvent la clean, pe niste ape murdare, sarace si braconate. Sa nu intelegi ca mi-e mila de ei, chiar ii apreciez. Am doi prieteni obsedati de muscarit si dispar prin munti cu noaptea in cap, cu trenuri, cu masini de carat lemne, se dau de ceasul mortii. Am avut de multe ori tendinta sa ma apuc dar e ceva de investit in lanseta, mulineta, snur, muste, s.a.m.d, dar sa gasesti o apa unde poti desfasura macar jumate snurul, sa ai mai mult de doua trei locri unde sa faci asta si sa ai sansa sa mai dai si de peste e foarte rar. Pozele din cataloagele cu articole de muscarit sunt aproape SF pentru noi. Mai gasim dar rar asemenea oaze si ne bucuram ca la a saptea minune a lumii. Eu pescuiesc la pastrav rar si exclusiv la vobler fiind si eu mai incapatzanat (am renuntat la rotativa considerand-o unealta dracului si m-am dezis de ea, pentru ca ucide eleganta si tehnica si e al naibi de prinzatoare, neputand selecta si marimea pestelui, 90% din cazuri fiind rapita de exemplare sub dimensiune).

Fir intins baieti!
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 12 Aug 2008, 11:23

ok, tristian , era doar o sugestie :D nici eu nu fac, mai imi face un pretin bun cand are chef :D :D :D

hai ca iara dam in diverse toti, de la o biata intrebare, a unui om care vrea sa invete ceva :D :D :D :D

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 12 Aug 2008, 11:42

A... nu-i problema, dar spuneam ca in materie de jigur chiar nu s-a prea intamplat sa am necazuri. Toace bunie!
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 12 Aug 2008, 12:15

multumesc, asijderea !!!!!

Scrie răspuns