Dragos Cretu scrie:Jedi scrie:De la Steez la Prodigy e o cadere in gol.Si de bani si de performante.Mai opreste-te o clipa si arunca o privire la Zilion si Fuego.Despre Viento zicea un cetatean ca nu-i multumit de cum functioneaza primul sistem Magforce(pe TackleTour).Pot si eu zice ca Banax Tova e o Advantage 153 HSTL la mai putini bani da cind sa dau cu ceva de 10-11 grame vad ca nu-i asa.
Deocamdata imi iau Prodigy si mai tarziu oi vedea, o trec pe batzu de somn(cu ala nu dau sub 20 g oricum) si-mi iau altceva...vedem
Da de batzzzz nu zice nimeni nik bre?!?!?!
Parerea mea personala:
- pt. jiguri, folosesc mulinete de cast de la Daiwa - TD-Z Type-R+ si Steez modificat. Cum TD-Z-ul a fost scos din fabricatie, poti gasi dealuri f. bune pe eBay, aprox. 200 USD pt. o mulineta noua. La fel s-au vandut si pe Cabela's la Bargain Cave, da' s-au ras cu viteza luminii. Gasesc mulinetele Daiwa superioare pt. pescuitul cu jiguri - sunt mai usoare, controlul lansarii este f. usor reglabil (Magforce V sau Z).
- pentru toate celelalte naluci, prefer Shimano - foarte robuste pt. voblere, gen Antares 5 sau Antares DC pt. jerk-uri, swimbait-uri etc. O alta varianta este Calcutta DC - 201 este pt. naluci mai mari, 101 merge si pe jiguri.
Referitor la batz - 8'6'' este cam lung. Nu uita ca ansamblul de cast nu-l tii, ci-l sustii. Greutatea e deasupra, nu dedesubt ca la spinning. Nu vrei sa-ti cada mana dupa o zi intreaga. Parerea mea: o lanseta de maximum 7'6'' este arhisuficienta pt. ce vrei tu. Si aici gasesti niste betze de jig foarte bune, foarte puternice si foarte rapide, imprumutate din bass fishing, la mai toti producatorii mari prezenti pe piata americana - Loomis, St. Croix, Fenwick, Falcon, Shimano, Daiwa, Kistler, Powell etc.
Vezi ca-i acum un review interesant la un Kistler nou, pe Tackletour
http://www.tackletour.com/reviewkhe2hc76t.html
Batzul ala suna bine, la jig ai nevoie de putere si actiune rapida. Daca vrei mai ieftin, gasesti si mai jos in bani la alti producatori.
p.s. Am uitat sa-ti spun de raportul de recuperare al mulinetei - la jig e recomandata o mulineta mai rapida, de 6:1 sau 6.3:1. Pescuiesti cu naluci latente, care n-au portanta, asa ca o recuperare de 5:1 nu e necesara ca in cazul nalucilor portante. Raportul rapid te ajuta in prezentare, sa ridici mai repede jigul de pe substrat sau sa recuperezi rapid surplusul de fir.