ECHIPAMENT CASTING

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Sorin, Moderatori

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 16 Sep 2007, 18:46

Steez e trasnet dar nu mi se pare ok impreuna cu lanseta 8,6 MH.Se poate cobori cu Steez la jig sub 10 grame .

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 16 Sep 2007, 19:34

adi777 scrie:
onesti scrie:
adi777 scrie: Daiwa in domeniu asta are mult de recuperat, io zic ca is in urma cu vreo 2 ani fata de Shimano.
Eu cred ca iar le confundam, comparatia cu Luna e facuta cu alte modele de Calcutta, eu vorbesc de Calcutta 201 DC
http://www.tacklewarehouse.com/descpage ... CTEDC.html

Intre Daiwa Luna si DC-u asta este diferenta de la cer la pamant. E diferenta de 200 $, io zic ca numa asta spune ceva.
N-am facut nici o confuzie. Ma refeream strict la Calcutele fara cipuri. Si nu ma refeream eu ci altzii mai familiarizatzi cu castingul. Cu maculatura's relativ "la zi". N'as compara un ceas electronic cu unul mecanic.

Cam cum ai ajuns tu la concluzia de 2 ani diferentza? Ai un algoritm matematic sau un software?

Eu am auzit profesionisti americani sau japonezi in interview-ri ca prefera la casting brand-ul Shimano. In schimb am auzit si pe altzii care-ar spune ca Steez-ul e mai tare decat orice Shimano. Nu stiu cat e reclama, marketing sau cum vrei sa-i zici, dar n-am auzit pe nimeni c-ar fi intre cele doua o diferentza masurabila in ceva. Cum ai ajuns la rezultatul asta?

Nu-i nici polemica, nici ironie mai degraba gluma sau retorica.. Reply la faza cu "iar le confundam"

Ma duc.

Sa beau!!!

Dragos Cretu
senior
senior

Mesaj de Dragos Cretu » 16 Sep 2007, 21:05

onesti scrie:
adi777 scrie: Daiwa in domeniu asta are mult de recuperat, io zic ca is in urma cu vreo 2 ani fata de Shimano.
Nu-s expert in casting, dar unii spun ca Luna ar fi mai tare decat Calcutta. Parerea lor!

Dragos Cretu: Eu pt inceput as alege ceva mai ieftin decat o Steez, macar pana ma acomodez cu noul stil. Stiu baietzi care au incercat si ei cu castingul si in cele din urma au renuntzat pt ca nu li se potrivea, iar sculele le zac prin casa.
Sa treci de la Procaster la Steez by-pass-ind Curado e ca si cum ai sari din Dacia in "masina lu' Gigi Becali" fara sa te fi jucat vreodata cu un Lancer Evolution :wink:

Pt. inceput tzi-ai pune mai bine problema ce tip de frana ar fi mai potrivit: magnetic sau centrifugal?

Cat despre batz, 8'6" de casting pt. salau, ai sa-l gasesti mai greu

Numai bine!
Mai, nu sunt chiar incepator in casting, dau de vreo 2 ani si nu m-am plictisit :) Curado n-am da` Evo IX da si inca unul din cele mai tari din Buc. :twisted:

Despre frana habar n-am diferenta intre magnetica si centrifugala, Procasteru` are magnetica ca si majoritatea sculelor de fapt, explica-mi tu. Si ai dreptate, am stat eu stramb si-am judecat drept si m-as orienta spre un Prodigy ca am auzit numai lucruri bune, cica ar fi un Steez la mai putini bani,....bine mama m-a nascut noaptea,... da` nu azinoapte, diferenta e clar ca e, dar in mod clar isi merita banii, ...zic eu.

Cu batu` chiar sunt in dilema, astea de salmon/steelhead cum sunt?
Thank you, Father for revealing fishing to me!!!

www.myspace.com/monarchyspace

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 16 Sep 2007, 21:18

Pai cred ca si Heartland-ul tau Dragos este de Salmon/Steelhead...eu am pus mana pe unu de cast modificat intr-unul de spin, era de 8'6" MH si tzapan pe varf...oricum si la spin si la cast, ce folosesc americanii la somon merge f. bine la noi la salau cu jig-uri grele in conditii de curent tare, apa adanca si substrat dificil, si sa fie un Ex-Fast...

Dragos Cretu
senior
senior

Mesaj de Dragos Cretu » 16 Sep 2007, 21:38

[quote="andrei-ovidiu"]Pai cred ca si Heartland-ul tau Dragos este de Salmon/Steelhead...quote]

Ma gandeam si io ca de la asta vine S-ul :roll: hi hi hi

Ma gandeam la un St. Croix Wild River S/S dar am tinut in mana de curand un Gamakatsu Luxxe Covershot MH DE 2,20 m si m-a bagat in dilema :?:

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 16 Sep 2007, 21:43

De la Steez la Prodigy e o cadere in gol.Si de bani si de performante.Mai opreste-te o clipa si arunca o privire la Zilion si Fuego.Despre Viento zicea un cetatean ca nu-i multumit de cum functioneaza primul sistem Magforce(pe TackleTour).Pot si eu zice ca Banax Tova e o Advantage 153 HSTL la mai putini bani da cind sa dau cu ceva de 10-11 grame vad ca nu-i asa.

Dragos Cretu
senior
senior

Mesaj de Dragos Cretu » 16 Sep 2007, 21:49

andrei-ovidiu scrie:...eu am pus mana pe unu de cast modificat intr-unul de spin, era de 8'6" MH si tzapan pe varf...
Modificat pe dreaq ca i-a taiat taranu` tragaciul si cica l-a facut de spin si acuma ma chinui io sa schimb mandrina :x :lol: :lol: :lol:

Dragos Cretu
senior
senior

Mesaj de Dragos Cretu » 16 Sep 2007, 21:52

Jedi scrie:De la Steez la Prodigy e o cadere in gol.Si de bani si de performante.Mai opreste-te o clipa si arunca o privire la Zilion si Fuego.Despre Viento zicea un cetatean ca nu-i multumit de cum functioneaza primul sistem Magforce(pe TackleTour).Pot si eu zice ca Banax Tova e o Advantage 153 HSTL la mai putini bani da cind sa dau cu ceva de 10-11 grame vad ca nu-i asa.
Deocamdata imi iau Prodigy si mai tarziu oi vedea, o trec pe batzu de somn(cu ala nu dau sub 20 g oricum) si-mi iau altceva...vedem

Da de batzzzz nu zice nimeni nik bre?!?!?!

adi777
veteran
veteran

Mesaj de adi777 » 17 Sep 2007, 01:14

onesti scrie:
adi777 scrie:
onesti scrie: Eu cred ca iar le confundam, comparatia cu Luna e facuta cu alte modele de Calcutta, eu vorbesc de Calcutta 201 DC
http://www.tacklewarehouse.com/descpage ... CTEDC.html

Intre Daiwa Luna si DC-u asta este diferenta de la cer la pamant. E diferenta de 200 $, io zic ca numa asta spune ceva.
N-am facut nici o confuzie. Ma refeream strict la Calcutele fara cipuri. Si nu ma refeream eu ci altzii mai familiarizatzi cu castingul. Cu maculatura's relativ "la zi". N'as compara un ceas electronic cu unul mecanic.

Cam cum ai ajuns tu la concluzia de 2 ani diferentza? Ai un algoritm matematic sau un software?

Eu am auzit profesionisti americani sau japonezi in interview-ri ca prefera la casting brand-ul Shimano. In schimb am auzit si pe altzii care-ar spune ca Steez-ul e mai tare decat orice Shimano. Nu stiu cat e reclama, marketing sau cum vrei sa-i zici, dar n-am auzit pe nimeni c-ar fi intre cele doua o diferentza masurabila in ceva. Cum ai ajuns la rezultatul asta?

Nu-i nici polemica, nici ironie mai degraba gluma sau retorica.. Reply la faza cu "iar le confundam"

Ma duc.

Sa beau!!!
Onesti taticu ,cand o sa le ai in mana si o sa dai cu ele mai vorbim.Pana atunci eu zic ca ..... hai sa bem o bere si sa merem la 2 gagici :bere: ca iara ii mult blablabla blablablabla
TEAM ATOM

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 17 Sep 2007, 13:29

adi777 scrie:Onesti taticu ,cand o sa le ai in mana si o sa dai cu ele mai vorbim.Pana atunci eu zic ca ..... hai sa bem o bere si sa merem la 2 gagici :bere: ca iara ii mult blablabla blablablabla
Singurul motiv pt care nu le am in mana e timpul. Abia reusesc sa mai aloc doua-trei ore pe saptamana pescuitului. Ca nu dau cu ele nu-nseamna ca n-am idee despre cast. Cred ca am un acces mai bun decat o mare parte din forumisti la informatzie.

Ideea post-ului meu anterior era ca, desi multzi pescari internatzionali de renume folosesc mulinete Shimano, Daiwa sau Quantum chiar (indiferent daca din motive de incredere personala sau din obligatzii de publicitate) n-am auzit pe nimeni hazardandu-se sa faca clasamente intre marci si afirmatzii transante ca una-i de doua ori mai buna decat cealalta, sau ca Shimano ar trebui sa-si ia o vacantza de 2 ani pt a putea fi ajunsi din urma de Daiwa.

Nu-mi pun problema banilor pt o mulineta buna.

Scrie răspuns