ECHIPAMENT CASTING

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Dragos Cretu
senior
senior

ECHIPAMENT CASTING

Mesaj de Dragos Cretu » 15 Sep 2007, 21:59

De ceva timp am inceput sa dau la salau numai cu echipament casting: Bat - Daiwa Heartland-S ;mulineta - Daiwa Procaster.
Sunt multumit de ele dar mai ales de avantajele fata de spin, insa simt nevoia unei schimbari asa ca va astept cu sugestii, deci vreau bat de salau, pt. Dunare, mulineta ma gandesc la Steez. Batul vreau sa fie de 8`6``, MH 1 - 1 1/2 Extra Fast.
Thank you, Father for revealing fishing to me!!!

www.myspace.com/monarchyspace

adi777
veteran
veteran

Mesaj de adi777 » 15 Sep 2007, 22:34

io iti recomand ca multiplicator Shimano Calcutta 201 DC, il am io. Stie mai multe decat Steez si pretu ii mai bun. Ca bat nu stiu ce recomandare sa iti fac, habar nu am, nu pescuiesc la salau.

ps: fain baietzelu ! Sanatate inca odata!
TEAM ATOM

Dragos Cretu
senior
senior

Mesaj de Dragos Cretu » 15 Sep 2007, 22:54

da e un super dulce, mersi mult..
Adi, io vreau de baitcast nu multiplicator. Poate vorbesti de Calais...

Dragos Cretu
senior
senior

Mesaj de Dragos Cretu » 15 Sep 2007, 22:56

...si cred ca la ora actuala nu e nik peste Steez, sincer.

adi777
veteran
veteran

Mesaj de adi777 » 15 Sep 2007, 23:06

Dragos tata , Calais sau Steez sau Calcutta fac parte din categoria multipliers. Io am vazut si Steez, am dat cu el si iti zic ca nu se compara cu Shimano Calcutta DC. Calcutta este cam in aceasi categorie cu Calais diferenta fiind ca asta din urma are mai multe reglaje custom (wind etc). DC vine de la digital control sau digital circuit, adica astea doua au un cip in interior care se ocupa de reglajul fin al franei, de exemplu la o aruncare cipu asta ajusteaza frana cam la 1/1000 sec si Dragos tata crede-ma ca nu ii numa reclama. Daiwa in domeniu asta are mult de recuperat, io zic ca is in urma cu vreo 2 ani fata de Shimano. Da na reunosc ca si Steez este o super
scula. Iar in ceea ce priveste distanta de aruncare nu este comparatie aici shimano este the absolut king.
TEAM ATOM

Dragos Cretu
senior
senior

Mesaj de Dragos Cretu » 15 Sep 2007, 23:46

Mdea...te cred ca io n-am tinut decat Steezu` in mana. Mai degraba Calais, Calcutta mi se pare prea mare pentru salau.

adi777
veteran
veteran

Mesaj de adi777 » 16 Sep 2007, 01:58

Daca vrei lansari ca lumea - Shimano. Da si Steezu e super scula, un avantaj mare e ca e extrem de usoara, chiar foarte usoara. In rest tine mult si de preferinte, daca iti place Daiwa atunci ia-ti Daiwa. Calcutta 201 nu e deloc mare, dar daca iti plac astea low profile atunci clar nu e de tine. :). Alta varianta ar mai fi Abu Revo,ceva bun, la pret bun.
TEAM ATOM

Dragos Cretu
senior
senior

Mesaj de Dragos Cretu » 16 Sep 2007, 11:01

Da m-am gandit si la Revo, la fel si la Viento, twitching baru` ala e super realizare, poti si tu sa fumezi o tigara linistit :)))

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 16 Sep 2007, 12:24

adi777 scrie: Daiwa in domeniu asta are mult de recuperat, io zic ca is in urma cu vreo 2 ani fata de Shimano.
Nu-s expert in casting, dar unii spun ca Luna ar fi mai tare decat Calcutta. Parerea lor!

Dragos Cretu: Eu pt inceput as alege ceva mai ieftin decat o Steez, macar pana ma acomodez cu noul stil. Stiu baietzi care au incercat si ei cu castingul si in cele din urma au renuntzat pt ca nu li se potrivea, iar sculele le zac prin casa. Ar fi pacat sa se puna praful pe Steez; si-apoi, daca chiar tzi-ar place si-ai vrea sa evoluezi la ceva peste Steez, tzi-ar fi cam greu de ales :) .

Sa treci de la Procaster la Steez by-pass-ind Curado e ca si cum ai sari din Dacia in "masina lu' Gigi Becali" fara sa te fi jucat vreodata cu un Lancer Evolution :wink:

Pt. inceput tzi-ai pune mai bine problema ce tip de frana ar fi mai potrivit: magnetic sau centrifugal?

Cat despre batz, 8'6" de casting pt. salau, ai sa-l gasesti mai greu

Numai bine!

adi777
veteran
veteran

Mesaj de adi777 » 16 Sep 2007, 14:23

onesti scrie:
adi777 scrie: Daiwa in domeniu asta are mult de recuperat, io zic ca is in urma cu vreo 2 ani fata de Shimano.
Eu cred ca iar le confundam, comparatia cu Luna e facuta cu alte modele de Calcutta, eu vorbesc de Calcutta 201 DC
http://www.tacklewarehouse.com/descpage ... CTEDC.html

Intre Daiwa Luna si DC-u asta este diferenta de la cer la pamant. E diferenta de 200 $, io zic ca numa asta spune ceva.
TEAM ATOM

Scrie răspuns