evolutie

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Cucu Ionel
senior
senior

Mesaj de Cucu Ionel » 27 Noi 2006, 14:42

Bine ca am inteles acum punctul de vedere,ma gandeam ca vorbiti de siruri de 2-100 de carlige,de aceea am crezut ca-i o confuzie.Nu trebuia sa las peste noapte nesupravegheat,aveti dreptate,imi cer scuze,s-a intamplat demult.Am colegi care pescuiesc cu pripon langa mine,ziua,din unele motive,mai mult sau mai putin plauzibile,ba ca n-au bani,ba ca nu mai modifica betele facute ptr.pescuitul la pasnic,etc.Eu cred ca este o traditie prin Banat,prea multi ii vad cu asa ceva.Zamfi,daca vrei sa vezi balta,uita-te la topicul ptr.timisoreni,de la discutii generale,la baltile de care a intrebat Johnny,este balta cu nr.9,sunt 6 balti una langa alta,este vorba de cea mai mica,cea din coltul padurii.Acum nu se mai poate pescui in ea,bordura de stuf care era in malul celalalt s-a intins in ultimii ani si a acoperit toata balta.

doc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de doc » 30 Noi 2006, 00:38

Cucu Ionel scrie:Mai oameni buni eu cred ca s-a facut ceva confuzie la mijloc.Te rog Zamfi sa-mi explici ce inseamna pripon in conceptia ta si cum se pescuieste cu el,asa cum il vezi tu pescuitul la asa ceva.Am colegi care pescuiesc alaturi de mine cu asa ceva si n-am avut nici un repros sa le fac,singura diferenta intre mine si ei era faptul ca ei nu au bat si mulineta(bine,mai este vorba si de marimea capturilor,ei nereusind sa lanseze pestisorul pana in marginea stufului).Ptr.mine mai importanta este,decat metoda in sine,marimea stiucii si cantitatea finala,sa nu depaseasca limita.Am constiinta sa merg la biserica si sa jur pe Biblie ca n-am retinut niciodata o stiuca sub dimensiune si nici mai mult de 5 kg,cu o singura exceptie,cand am prins una de 3,5 kg si una de 3.Voi puteti face la fel?La un singur coleg i-am dat voie sa ia si mai mica,este omul de servici de la mine din fabrica,vai de capul lui.A luat doua marlite de 350-400 gr,aproape de dimensiunea legala,a fost cea mai fericita zi din viata lui.
diferenta intre pescuit cu bat si pescuit cu pripon /diferenta intre a pescui si a prinde peste.pROBLEME DE ETICA nea CUCU da matale nu pricepi oricum ce i aia! :roll:

Cucu Ionel
senior
senior

Mesaj de Cucu Ionel » 02 Dec 2006, 10:24

Doc,ai urmarit emisiunea de pe OTV,de vineri 1 decembrie,pana la sfarsit?Daca ai ratat-o vezi ca este in reluare duminica de la 7:30.Decat etica aratata de un pescar la lingurita,numit si"proful"de stiuci,mai bine raman la etica mea de pescar la pripon,dar sa nu-mi bat joc de peste!!!Toate bune!

CC59
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de CC59 » 02 Dec 2006, 11:30

Nu cumva proful ala de stiuci de la zero tv,dadea lectii de c&r pe situl asta?Ca realizatorul emisiunii sigur este pescar sportiv....nemaivorbind ca realizatorul reportajului este mare campion de pescuit la crap si de multe ori a dat lectii de etica pescareasca ....dar uite ca mai scapa omul boii -n papusoi si asa putem vedea si noi adevarata fata a unor *campioni ai sportivitatii*.In rest numai de bine despre macelarul de stiuci si despre pescuitul c&r....

florentiniuga
junior
junior

Mesaj de florentiniuga » 06 Dec 2006, 22:03

@CC59
Scuze ca ma bag in vorba dar eram vizat si mi-am facut cont special ca sa pot raspunde (rusine mie ca nu mi-am facut pana acum).
In primul rand multumesc de aprecieri.
Iar in cele din urma, vreau sa spun, nu ca m-a dezgustat "profu" ci ne-a lasat si pe mine si pe Vladut fara cuvinte. Nu pot sa inteleg la ce-i folosea atata stiuca zilnic. Probabil urlau hormonii in el, ca era cu femeia in barca si se simtea Tarzan. Intentionat am filmat masacrul si o voi face si de acum inainte, nu de alta, da sa stim si noi cu cine stam de vorba. "Profu" era foarte incantat ca a fost denumit asa de nu stiu ce revista. De altfel, daca nu ati vazut emisiunea, o puteti inca vedea pe site-ul nostru.
Respect!

il Presidente
junior
junior

Mesaj de il Presidente » 06 Dec 2006, 23:02

am vazut emisiunea si am ramas dezgustat!profu de stiuci era de fapt macelarul de stiuci.se mira si el cum de mai produce Bogdaproste!pai stia el ce stia!chiar avea nevoie de atitea stiuci in barca,chiar nu s-a gindit o clipa in ce situatie penibila se afla fiind filmat si dat pe un post national?sa ii fie rusine pt tot ceea ce a incercat sa ne demonstreze si nu m-a impresionat secretomania lui vis-a-vis de oscilanta pe care o foloseste.nu m-a impresionat pt ca nu mai sintem in acele vremuri apuse cind aveam un acces limitat la momeli artificiale de calitate.si eu personal nu cred in lingurite miraculoase care scot stiuci din somnul cel de moarte.si pescuiesc de ani buni la stiuca.nu sint profesor ca domnul de pe Bogdaproste si sper ca nici sa nu ajung ca el,adica cu barca plina de stiuci muribunde!tot respectul pt realizatorii emisiunii si mai ales pt domnul Iuga! iar lui Vladut ii fac o urare:sa prinzi stiuci multe !

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 06 Dec 2006, 23:46

prefer sa prind mai putin peste si sa il prind intr-un mod pe care pe mine ma multumeste...

ttt1
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de ttt1 » 08 Dec 2006, 08:19

sa fim seriosi dupa cum arata profu' de stiuci eu unul nu cred ca a prins stiucile alea cu undita ci cu vreo dinamita care o ascundea sub fund.Unde is alea cateva articole :lol:?

Scrie răspuns