pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
CC59
- utilizator constant

-
@Zamfi
de acord cu tine in tot ceea ce ai spus dar,eu nu iau apararea celor care planteaza 20 de pripoane si le lasa peste noapte;eu vorbeam de pescarul amarit care vine la pescuit si in locul unei lansete foloseste un pripon(chiar si de pe un tub de spray);si daca sint din Moldova nu ma crezi cind spun ca nu folosesc pripon si nu pescuiesc la viu?La buna auzire...
-
Zamfi
- veteran

Maestre ti-am zis ca nu-s mai catolic decat papa! Dar imi permit sa intreb:In cat timp ai prins 25 de somni la spin?!E un caz...Daca inmultesti cu ...habar n-am cat ...ia sa vezi ce iasa!
Iar de restul "pescuitorilor" ce sa zic?Ii trimit acolo!!!
Dar a compara priponul(vorbesc de Mures) ,cu grebla ,sau cu energie electrica,(adica electricieni) e ca si cum am vorbi de marihuana , cocaina sau heroina!Dupa stiinta mea se pedepsesc (in Romania) toate ,dar diferentiat.Deci nu zic ca "electricienii "or fi Diav... dar nici alte forme de pescuit nu or fi rupte din biserica!Parol

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
-
Zamfi
- veteran

CC59 scrie:@Zamfi
de acord cu tine in tot ceea ce ai spus dar,eu nu iau apararea celor care planteaza 20 de pripoane si le lasa peste noapte;eu vorbeam de pescarul amarit care vine la pescuit si in locul unei lansete foloseste un pripon(chiar si de pe un tub de spray);si daca sint din Moldova nu ma crezi cind spun ca nu folosesc pripon si nu pescuiesc la viu?La buna auzire...
RESPECTE pentru Moldova!Repet n-am nimic cu pescarul ,cum spui, amarat!Discutia era alta(vezi pagini anterioare) si de aceea ami zis ca dau un Bat! Dar nu am sa inghit niciodata "pescarii" care rup la pripon,plasa,etc. si vand peste ca cica nu au bani sa traiasca!! Sa fure din magazin daca le da mana! Si sa nu dea banii pe bautura!!! Ca Muresul nu-i Delta sa "fure" de ani de zile si sa nu se gate

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
-
Irod
- veteran

Michael scrie:asa este,aici iti dau dreptate.dar vezi ca sunt stationaristi care viziteaza forumul si s-ar simti lezati daca ii bagi in aceeasi oala cu braconierii.
ei , nu vreau sa ii bag pe stationaristi in aceasi oala cu braconieri , ar fi cel putzin stupid nu credetzi?
shi nea CUCU nu vreau sa arunc nici cu pietre in nimeni , dar a lasa priponul peste noapte mi se pare asemanator cu a lasa o plasa peste noapte shi nu ca as avea ceva cu dvs . dar cand aud de pripoane ma gandesc de ce nu mai sunt pesti shi ma gandesc la unii oameni ce fac lucru asta shi devin furios.Uricum eu sper ca dvs . atzi abandonat deja de mult timp aceste practici , sper.
-
johnnybravo
- Moderator

-
ipotetic vorbind, cum pescuitul este legal noaptea (de anul asta) care ar fi problema cu priponul lasat? a nu se intelege ca sunt pescar de pripon (sincer, nu pescuiesc sa recoltez peste) dar parca prea usor se arunca cu pietre...

-
tudor
- Moderator

-
Priponul e interzis si in tarile in care pescuitul este autorizat noaptea. Chiar si o lanseta trebuie sa fie sub supraveghere permanenta.
In Spania, de exemplu, unde poti pescui pana la 12 noaptea, nu te duci mai departe de 10 metri de lansete, altfel amenda.
In Franta legea spune clar ca lansetele trebuie sa fie sub supravegherea permanenta a pescarului. Adica nu ai voie sa pui una aici si pe alta la 50m. Daca vrei sa te duci prin coclauri sa-ti faci nevoile trebuie sa scoti lansetele din apa. Despre pripoane nu vorbesc. Legea prevede ca-ti poate confisca si masina in caz de braconaj. Insa asta nu am auzit sa se aplice.
-
johnnybravo
- Moderator

-
vezi tu cu legea asta....la noi nu se specifica ca tre sa stai langa bete

-
Irod
- veteran

tudor scrie:Priponul e interzis si in tarile in care pescuitul este autorizat noaptea. Chiar si o lanseta trebuie sa fie sub supraveghere permanenta.
In Spania, de exemplu, unde poti pescui pana la 12 noaptea, nu te duci mai departe de 10 metri de lansete, altfel amenda.
In Franta legea spune clar ca lansetele trebuie sa fie sub supravegherea permanenta a pescarului. Adica nu ai voie sa pui una aici si pe alta la 50m. Daca vrei sa te duci prin coclauri sa-ti faci nevoile trebuie sa scoti lansetele din apa. Despre pripoane nu vorbesc. Legea prevede ca-ti poate confisca si masina in caz de braconaj. Insa asta nu am auzit sa se aplice.
in alte tari exista legi. o problema cu care ma confrunt de f. multe ori cand ma duc sa pescuiesc de pe mal este aceea ca un pescar de stationar care pescuieste cu 10 betze in loc de 2 , mai are shi nesimtirea sa le mai puna shi astea 10 betze din 10 in 10 metri astfel ca daca sunt mai multzi ''dastia'' io care ma duc cu 1 singur batz la spinning nu am loc de ei pe tot malu!
-
Michael
- Moderator

tudor scrie:
In Franta legea spune clar ca lansetele trebuie sa fie sub supravegherea permanenta a pescarului.
ei,vedeti...chiar si in pescuitul stationar corect exista o doza de sportivitate.strainii pescuiesc la stationar cu batul in mana si cu firul intre degete,neavand voie sa se intinda cu enshpe lansete de-a lungul malului,se concentreaza asupra a 1-2 lansete.