Recomandare combo spinning avat.

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

tito
veteran
veteran

Re: Recomandare combo spinning avat.

Mesaj de tito » 06 Feb 2016, 16:31

2,70 pe langa cotorul prea lung va fi foarte greu de echilibrat chiar si cu mulinete mai grele de 350-400gr, . Si fata de una de 2,40 nu castigi in lanseu atat cat iti imaginezi.

keymaker
senior
senior

Mesaj de keymaker » 06 Feb 2016, 17:08

pai cotorul e mai lung la 2,7 tocmai ca sa echilibreze restul de blanc(varful)care trage de nas in jos cum spun unii.si apoi mai conteaza si de unde tii lanseta:daca din dreptul piciorului mulinetei sau de foregrip(de manerul special conceput). e drept ca s-ar putea sa incomodeze ca se mareste cotorul cum s-ar spune dar aici mai intra in ecuatie o alta variabila si anume cum jiguiesti(mai ales la jiguit):din incheietura mainii(unde daca combo-ul e putin dezechilibrat o sa te resimti dupa un timp sau din manivela mulinetei unde jocul gumei e altfel simtit in maini
probabil sunt chestii cu care te obisnuiesti si sau le intelegi dinamica si le folosesti avantajele pe care le gasesti.pai un cotor mai lung te ajuta si in lanseu.daca cu mana dreapta faci biciul de lanseu si cu stanga tii de cotor si zvacnesti cat trebuie si cand trebuie din ea dar tragand catre tine,net iti trimite naluca unde vrei.
nu combat pe nimeni,fiecare cum se obisnuieste dar eu cand sunt pus in fata unor incomoditati nu incerc sa desfiintez situatia ci sa-i caut calitatile(poate putine) si sa le pun in evidenta.
numai bine

fishmaster56
senior
senior

Mesaj de fishmaster56 » 06 Feb 2016, 17:42

Nu te contrazic, insa fiecare zona, fiecare apa are particularitatile sale in ale pescuitului, iar eu i-am recomandat exact ce merge cel mai bine in zona in care pescuim noi. Fara indoiala ca echipamentul pe care-l folosim la pescuitul pe raul Somes n-ar prea face fata unui pescuit pe Dunare, la aceleasi specii de peste. In plus, te asigur ca omul va folosi lanseta nu numai cu jiguri ci si cu naluci reactive, poate chiar mai mult.In fine, orice sfat, orice sugestie e binevenita pt. ca nimeni nu e posesorul adevarului absolut in materie de pescuit si pana la urma experienta personala e determinanta.

barosanu18
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de barosanu18 » 07 Feb 2016, 00:24

fishmaster56 scrie:Lanseta pare ok dar nu-i cam molcutza la lungimea aia pt. Somes? Daca vrei neaparat de 2,75 mai bine ia-o pe aia de 7-30. Si eu dau tot pe Somes, dar pe ala mare,mare si n-am lanseta mai lunga de 2,40 si nici cu actiune mai mare de 40 gr. pt. ca pe Somes nu ai unde da cu naluci foarte mari si foarte grele. Ba pe deasupra betele de 2,70 sunt cam prea lungi in cotor (cel putin pt. mine) si ca sa tai din el...ai dezechilibrat-o. Iti spun toate astea pt. ca dupa ani si ani de spinning pe Somes, cam stiu deja ce ar fi cel mai potrivit...ma rog, pe stilul meu. Nicidecum nu te gandi la o lanseta universala ca nu merge. Iti trebuie macar doua ca sa acoperi cat de cat toata gama de rapitori de la noi ,de la clean la somn. Iti mai sugerez ceva: da-i un mp lui OldRadu, e un spinner f. experimentat pe Somes, cunoaste f. bine tot Somesul si ce-ti spune el...cam aia e. :respekt:
Multumesc pentru sfat, dar aia de 7-30 e doar x-fast...cred ca e prea rigida pentru pescuit exclusiv la avat cu voblere reactive. Am mai pus ochii pe o lanseta. In perioada asta imi cam fug ochii peste tot :lol: http://www.totalfishing.ro/lanseta-ener ... 51508.html

fishmaster56
senior
senior

Mesaj de fishmaster56 » 07 Feb 2016, 08:01

Stii care-i solutia pana la urma? Du-te intr-un magazin bine dotat, pune mana pe toate din gama pe care o doresti si cea pe care o simti cel mai bine in mana, ia-o. Ca pe site-uri toate arata bine, sunt prezentate in roz, iar cand le iei in mana te trezesti ca-i altceva decat ti-ai inchipuit. Vre-un an tot am schimbat si eu pe lansete lunandu-ma dupa site-uri si in final m-am dotat cu ce am pipait si scuturat in magazine. Cumparaturile online sunt excelente cand stii exact ce vrei, dar cand esti in tatonare si nu prea hotarat "ad labam" e cel mai sigur.

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 07 Feb 2016, 23:05

fishmaster56 scrie:Stii care-i solutia pana la urma? Du-te intr-un magazin bine dotat, pune mana pe toate din gama pe care o doresti si cea pe care o simti cel mai bine in mana, ia-o. Ca pe site-uri toate arata bine, sunt prezentate in roz, iar cand le iei in mana te trezesti ca-i altceva decat ti-ai inchipuit. Vre-un an tot am schimbat si eu pe lansete lunandu-ma dupa site-uri si in final m-am dotat cu ce am pipait si scuturat in magazine. Cumparaturile online sunt excelente cand stii exact ce vrei, dar cand esti in tatonare si nu prea hotarat "ad labam" e cel mai sigur.
Si ce va face daca ii va pica bine in mana una de peste 500 ron si el si-a propus sa investeasca maxim 200 :).

Uita-te la :
-Okuma Safina-S Spin 2.70m 7-35g 2buc
-Baracuda Danube Spin 2.70m 10-30g 2 buc
-Baracuda Sooty 2.70m 10-40g 2 buc
-Baracuda Boogy 2.70m 12-40g 2 buc
-Alcedo Green Line Spin 2.70m 10-50g 2buc
-Shimano Alivio CX Medium 2.40m 10-30g 2buc
-Cormoran Black Master Spin 2.70m 10-40g 2buc
-Daiwa Sweepfire Jigger 2.70m 8-35g 2buc

Nu te speria de puterea data de producator, in general majoritatea betelor europene si cu atat mai mult astea ieftine nu lanseaza cat scrie ci cu 5-10 gr mai putin deja sunt la limita. Mentionez ca nu am avut si nu voi avea niciodata astfel de bete si nu am avut curiozitatea sa le "pipai" in magazin, m-am ghidat strict dupa specificatii.

fishmaster56
senior
senior

Mesaj de fishmaster56 » 08 Feb 2016, 06:55

Si ce va face daca ii va pica bine in mana una de peste 500 ron si el si-a propus sa investeasca maxim 200 :).

Ce am facut si eu, si tu, si altii ca noi: il cumpara chiar daca renunta la altceva. :headbash: Si dupa aia o sa se bucure ca a facut o investitie ca lumea si nu dupa un an-doi cauta sa-l schimbe( de parca investitia in bete de pescuit ar fi ceva "ca lumea") :lol1: :lol1: :lol1:

Dan Stefan C.
veteran
veteran

Mesaj de Dan Stefan C. » 08 Feb 2016, 11:02

La o lungime de 2,70m o alegere buna ar fi si Daiwa Exceler 2,70 10-40g.

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 08 Feb 2016, 11:27

Excelerul e foarte bun la avat.
Am pescuit mult cu unul de 2.70m si 10-40gr, nu m-a dezamagit niciodata.
Usoara, blank cu diametru redus, lanseaza orice de la 6-7gr pana la vreo 30gr, si durabila.

barosanu18
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de barosanu18 » 09 Feb 2016, 17:49

tito scrie:
fishmaster56 scrie:Stii care-i solutia pana la urma? Du-te intr-un magazin bine dotat, pune mana pe toate din gama pe care o doresti si cea pe care o simti cel mai bine in mana, ia-o. Ca pe site-uri toate arata bine, sunt prezentate in roz, iar cand le iei in mana te trezesti ca-i altceva decat ti-ai inchipuit. Vre-un an tot am schimbat si eu pe lansete lunandu-ma dupa site-uri si in final m-am dotat cu ce am pipait si scuturat in magazine. Cumparaturile online sunt excelente cand stii exact ce vrei, dar cand esti in tatonare si nu prea hotarat "ad labam" e cel mai sigur.

Uita-te la :
-Okuma Safina-S Spin 2.70m 7-35g 2buc
-Baracuda Danube Spin 2.70m 10-30g 2 buc
-Baracuda Sooty 2.70m 10-40g 2 buc
-Baracuda Boogy 2.70m 12-40g 2 buc
-Alcedo Green Line Spin 2.70m 10-50g 2buc
-Shimano Alivio CX Medium 2.40m 10-30g 2buc
-Cormoran Black Master Spin 2.70m 10-40g 2buc
-Daiwa Sweepfire Jigger 2.70m 8-35g 2buc

Nu te speria de puterea data de producator, in general majoritatea betelor europene si cu atat mai mult astea ieftine nu lanseaza cat scrie ci cu 5-10 gr mai putin deja sunt la limita. Mentionez ca nu am avut si nu voi avea niciodata astfel de bete si nu am avut curiozitatea sa le "pipai" in magazin, m-am ghidat strict dupa specificatii.
Multumesc pentru recomandari, dar as vrea ceva putin mai bun. Lansetele amintite de mine in primul comentariu din topic sunt cam 400 de lei cu tot cu transport din Polonia. Momentan detin o Shimano Catana CX de 2,70 cu o mulineta Daiwa Megaforce 2500 si fir textil Sunline SuperPE 15lb si vreau sa fac un upgrade :)

Scrie răspuns