cleanul-atac la lingurita

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 15 Mai 2006, 14:23

cea mai buna vedere o are shalaul .
Se prinde clean si in apa limpede de-ti vezi sufletul .....cum e cazul lacurilor de acumulare montane
trebe schimbat insa ceva ....fire subtiri , mod de recuperare si evident incercate multe naluci pana o nimeresti pe aia care trebe.
intr-adevar nu are rost sa dai 100 de lanseuri cu aceeasi chestie daca nu ai atacuri.
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 15 Mai 2006, 14:26

nu uita de pastrav Sorine la faza cu vederea!

remusnico
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de remusnico » 15 Mai 2006, 14:52

Intr-o carte intitulata "Pescuitul sportiv", scrisa de Zoltan Kaszoni, apare chestia asta cu vederea cleanului, care af fi cea mai buna dintre pestii intalniti in apele noastre. S-ar fi facut chiar si masuratori, si s-ar fi ajuns la concluzia ca vederea cleanului in apa limpede "bate" pana la 8,5 m! Evident, nu pot sa imi imaginez cum s-a masurat cu atata precizie vederea unui peste.
Un lucru ramane de retinut insa. Pe apa f. curata, nevalurita, neumbrita, sansele de a prinde clean la naluci sunt minime (nu si imposibile - asta ar fi insa exceptia).

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 15 Mai 2006, 15:03

e vorba de performantele de vedere in apa cu cat mai putina luminozitate , iar salaul e pe primul loc si nu doar dintre pesti , iar asta se datoreaza conformatiei ochilor . Are cele mai multe celule d-ale cu bastonashe sau ce mama ma-sii or fi dintre vertebrate .
ca dovada , salaul il prinzi si pe apa tulbure pe cand cleanul e in pijamale la culcare.

Kaszoni cred ca se referea la raza vizuala a cleanului , in sensul ca are ,,cate un ochi pe fiecare solz'' , si nu la acuitatea vizuala .
pescuiasca si el va

bondan
senior
senior

Mesaj de bondan » 15 Mai 2006, 16:21

Mi se pare putin exagerata faza ca pe apa f curata sunt sanse minime sa iei clean la naluci. am luat fara probleme la rotative meps aglia auriu pe soare, argintiu mai pe inorat si la musca pe apa f limpede. e mai greu cu apropiatul, dar n-am vazut sa muste mai rau daca f limpede apa.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 15 Mai 2006, 16:32

asta ziceam si eu .
pescuiasca si el va

juventinu88
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de juventinu88 » 15 Mai 2006, 17:20

Chair asta am patit si eu ieri.Am fost la stiuca si am vazut ca nu am nici un rezultat,vazand langa mal un banc de cleni,m-am decis sa schimb tactica.Apa era limpede spre foarte limpede.Am inceput cu un Cozma galben-rosu de 4 cm.Am avut urmarire,atac dar nu l-a inghitit.Al doilea lanseu,aceasi faza.Am schimbat vobleru'.Am pus un salmo hornet, mai mic de 2,5 ,la fel urmarire, dar nimic.Am pus o rotativa mepps black fury de 0,pt. ca erau mai mici clenii(200-250gr estimativ)si tot nimic.Am plecat putin mai incolo sa-i las sa se adune iar.Cand vin lansez si la o rotativa Dam.atac scurt si aduc la mal un biban.Nu am putu sa pacalesc clenii sub nici o forma

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 15 Mai 2006, 17:37

ce fir ai avut ? ce grosime ?
pescuiasca si el va

juventinu88
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de juventinu88 » 15 Mai 2006, 19:58

Pai cum am zis dadeam la stiuca asa ca aveam fir de 0,20

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 16 Mai 2006, 15:22

Mai fratilor,dau cu fir de 0,18.Cit de subtire sa-l pun?Iar despre recuperatul mai repede catre mal ,nu stiu ce sa zic.Parca am avut atac cind recuperam mai incet,chiar la ridicarea linguritei din apa.Si atunci cum ramine cu vederea cleanului,ca doar nici eu nu sint invizibil.

Scrie răspuns