cleanul-atac la lingurita
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
cea mai buna vedere o are shalaul .
Se prinde clean si in apa limpede de-ti vezi sufletul .....cum e cazul lacurilor de acumulare montane
trebe schimbat insa ceva ....fire subtiri , mod de recuperare si evident incercate multe naluci pana o nimeresti pe aia care trebe.
intr-adevar nu are rost sa dai 100 de lanseuri cu aceeasi chestie daca nu ai atacuri.
Se prinde clean si in apa limpede de-ti vezi sufletul .....cum e cazul lacurilor de acumulare montane
trebe schimbat insa ceva ....fire subtiri , mod de recuperare si evident incercate multe naluci pana o nimeresti pe aia care trebe.
intr-adevar nu are rost sa dai 100 de lanseuri cu aceeasi chestie daca nu ai atacuri.
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
-
- veteran
Intr-o carte intitulata "Pescuitul sportiv", scrisa de Zoltan Kaszoni, apare chestia asta cu vederea cleanului, care af fi cea mai buna dintre pestii intalniti in apele noastre. S-ar fi facut chiar si masuratori, si s-ar fi ajuns la concluzia ca vederea cleanului in apa limpede "bate" pana la 8,5 m! Evident, nu pot sa imi imaginez cum s-a masurat cu atata precizie vederea unui peste.
Un lucru ramane de retinut insa. Pe apa f. curata, nevalurita, neumbrita, sansele de a prinde clean la naluci sunt minime (nu si imposibile - asta ar fi insa exceptia).
Un lucru ramane de retinut insa. Pe apa f. curata, nevalurita, neumbrita, sansele de a prinde clean la naluci sunt minime (nu si imposibile - asta ar fi insa exceptia).
e vorba de performantele de vedere in apa cu cat mai putina luminozitate , iar salaul e pe primul loc si nu doar dintre pesti , iar asta se datoreaza conformatiei ochilor . Are cele mai multe celule d-ale cu bastonashe sau ce mama ma-sii or fi dintre vertebrate .
ca dovada , salaul il prinzi si pe apa tulbure pe cand cleanul e in pijamale la culcare.
Kaszoni cred ca se referea la raza vizuala a cleanului , in sensul ca are ,,cate un ochi pe fiecare solz'' , si nu la acuitatea vizuala .
ca dovada , salaul il prinzi si pe apa tulbure pe cand cleanul e in pijamale la culcare.
Kaszoni cred ca se referea la raza vizuala a cleanului , in sensul ca are ,,cate un ochi pe fiecare solz'' , si nu la acuitatea vizuala .
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
pescuiasca si el va
- juventinu88
- utilizator constant
Chair asta am patit si eu ieri.Am fost la stiuca si am vazut ca nu am nici un rezultat,vazand langa mal un banc de cleni,m-am decis sa schimb tactica.Apa era limpede spre foarte limpede.Am inceput cu un Cozma galben-rosu de 4 cm.Am avut urmarire,atac dar nu l-a inghitit.Al doilea lanseu,aceasi faza.Am schimbat vobleru'.Am pus un salmo hornet, mai mic de 2,5 ,la fel urmarire, dar nimic.Am pus o rotativa mepps black fury de 0,pt. ca erau mai mici clenii(200-250gr estimativ)si tot nimic.Am plecat putin mai incolo sa-i las sa se adune iar.Cand vin lansez si la o rotativa Dam.atac scurt si aduc la mal un biban.Nu am putu sa pacalesc clenii sub nici o forma
- juventinu88
- utilizator constant