cleanul-atac la lingurita

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

SVF
veteran
veteran

cleanul-atac la lingurita

Mesaj de SVF » 14 Mai 2006, 02:03

Recunosc ca sunt un impatimit al blinkeritului la clean.Am observat un fenomen si anume acela ca atunci cind lansezi si ai atac inca de la distanta,cum cade lingurita pe apa, o sa ai o zi foarte buna.Daca atacurile vin aproape de mal,uneori cind vrei sa ridici lingurita, pentru mine inseamna ca pestele ataca mai mult din curiozitate si nu pentru ca s-ar hrani.Ar mai fii si zilele cind cleanul urmareste blinkerul pina la mal, aproape parinteste ca si cind ar vrea sa fie sigur ca nimic nu se va intimpla,dupa care se intoarce linistit inapoi.Ce-i face sa aibe acest comportament ciudat?Sigur s-ar putea spune ca presiunea,vremea, insa am avut zile identice ca prognoza,una dupa alta,dar cu schimbari majore in ce priveste atacul cleanului.Astept raspunsuri de la cei cu microb la clean. :roll:

DjBeju
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de DjBeju » 14 Mai 2006, 12:08

Daca te uramareste pana la mal si nu ataca,grabeste recuperarea cand rotativa ta se apropie de mal.Daca nici in asa nu te ataca decisiv,schimba rotativa cu una mai mica sau cel mai bine cu un vobler.
Daca pescuiesti exclusiv la rotativa o sa-ti fie foarte greu sa descifrezi tainele cleanului.
Eu iti recomand sa folosesti si alt fel de naluci ca sa poti intelege mai bine ce-l determina pe clean sa atace si ce il face sa devina timid.
Fir intins!
C&R, please!

ionutz_gr
senior
senior

re

Mesaj de ionutz_gr » 14 Mai 2006, 15:46

Daca o urmareste si nu ataca..schimba naluca..baga ce ai vobler...oscilanta mica..rotativa...iar daca tot nu trage..asta e..le urmareste de plictiseala creca....ia o pauza si revino dupa un timp..cand e sa nu taga nu trage...asta e..nai cei face.Eu cand nu trage..si vad ca o urmareste..incerc sa nu mai recuperez liniar ..ci cu mici jocuri..sau cu lasari si accelerari...iar cand chiar nici asa nu trage...ma oftic..trag 2-3 injuraturi si plec acasa...cu ganduri de razbunare :twisted: :twisted:
Dupa ce am descoperit ca viata nu are nici un sens, nu ne ramane altceva de facut decat sa-i dam un sens.

pilula
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pilula » 14 Mai 2006, 16:20

Dak nu iti ataca naluca in nici una din variantele mentionate mai sus,incearca sa-i misti (voblerul sau rotativa)ca si cum ai da intepatura la un atac,dar ceva mai smucit,mai tare.Incearca treaba asta pe recuperarea nalucii,de 2-3ori pina la mal. :wink: Te asigur ca dak insisti putin asa vei avea rezultate :D

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 14 Mai 2006, 19:29

ai dreptate pilula... dar uite mai e si cazul cu stoparea nalucii pret de 1 sec max 2, ma refer aici la naluci reactive ca voblerele sau rotative si oscilante! sunt unele voblere :wink: care sunt "jucatoare" lucreza si cand la opresti... cu un balans pe flancuri... de pe stanga pe dreapta! am asa ceva in trusa! cand mi-au trebuit anu trecut la pastrav... care ataca naluca f. mult pe cadere sau pe stopare... nu am avut aceste voblere! lansam oscilanta si daca nu aveam atac la capul lanseului... pe cadere incepeam s-o recuperez... liniar... cu mici jerk-uri... si cand o opream... buf... atac!

cred eu ca micile secrete produc mari reusite! :wink: , iar volberele "jucatore" sunt extrem, extrem de rare! :roll: :roll:

DjBeju
utilizator constant
utilizator constant

Re: re

Mesaj de DjBeju » 14 Mai 2006, 19:34

ionutz_gr scrie:Daca o urmareste si nu ataca..schimba naluca..baga ce ai vobler...oscilanta mica..rotativa...iar daca tot nu trage..asta e..le urmareste de plictiseala creca....ia o pauza si revino dupa un timp..cand e sa nu taga nu trage...asta e..nai cei face. :twisted: :twisted:
Clean satul eu inca nu am intalnit. :D :D :D Daca nu ataca, cu siguranta nu ii convine ceva.Vede firul,vibratia nu e pe gustul lui,vede pescarul etc.
De multe ori clenii vad pescarul pe mal si nu se retrag,dar daca le arunci naluca in fatza,ori se sperie si fug ori o trateaza cu indiferenta.De cele mai multe ori reactioneaza daca accelerezi recuperarea pt. ca asta ar fi si reactia naturala a unui pestisor speriat de prezentza cleanului.
Asta se intampla cel mai des la clenii de talie mica.
C&R, please!

ionutz_gr
senior
senior

re

Mesaj de ionutz_gr » 14 Mai 2006, 22:14

si daca intalnesti un clean de unde stii ca e satul??..chiar is curios

Eu nu am zis ca nu trage ca e satul..am zis ca nu trage simplu..gandinduma la mai multi factori...limpezimea apei..presiune..momentul zilei (ora)..etc
Dupa ce am descoperit ca viata nu are nici un sens, nu ne ramane altceva de facut decat sa-i dam un sens.

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 15 Mai 2006, 06:51

la fel ca si cum au scris ceilalalti,

maresti viteza si pozitia eventual recuperezi upstream si perpendicular

schimbi rotativa

oricum daca urmaresc rotativa e semn foarte bun, dar crede-ma ca un clean mai hotarat mai rar il vezi sa urmareasca prieteneste blinkerul.

cand ataca la mal eu as incerca cu musca artificiala si eventual cu voblere. De ce ? Blinkerul in apropriere de mal din cauza pozitiei nu se mai invarte bine si de obicei trebuie sa il ridici sa il poti salta din apa.

atacurile la mal le-am observat mai ales in toamna cand cad frunzele si odata cu ele cad si insecte pe cleanul le culege fara problema
the angler is catching xxx, not by the lure

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 15 Mai 2006, 10:11

in principiu s-a cam spus ce era de spus
as completa ca daca urmareste fara sa atace neaparat trebuie sa schimbi ceva , ca va ataca ...dar in acel moment ceva nu-i convine .
primu lucru pe care l-as face , ar fi sa reduci viteza de recuparare atat cat iti permite naluca ( totusi de ce nu pui un vobler ?)
am patit chestia asta la Gura Raului si a fucntional ....am recuperat cat de incet imi putea permite voblerul ai a atacat ...dar muscaturi timide , pe fir.
Daca nici asa nu merge pune un fir mai subtire . E f important.
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

remusnico
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de remusnico » 15 Mai 2006, 14:15

Faza cu clenii care urmareau alene rotativa am patit-o de nspe ori. Am o experienta f. bogata in sensul asta !
Fata de cele spuse anterior, ti-as recomanda cea mai buna solutie, care ar fi sa schimbi apa cu una mai putin curata! Vorbesc (semi)serios. Cleanul, din ce am citit eu, are cea mai buna vedere dintre toti pestii apelor noastre. Cand apa e f. curata si fara valuri, dai degeaba. Cum insa nu poti schimba apa cu una mai putin curata, iti raman la dispozitie doar paleative: sa dai in vaduri, pe sub copacii de pe mal care umbresc apa, sa astepti pana ce soarele e acoperit de un nor, sau sa incerci mai pe seara, cand cantitatea de lumina ce patrunde in apa e mai mica.
Imi place sa admir de departe impatimiti ai spiningului la rotativa care dau in amiaza mare in acelasi loc de sute de ori, sperand ca pestele se va arata totusi. In timpul asta eu am timp sa mananc, sa fumez, sa imi aranjez lucrurile, sa ma odihnesc.

Scrie răspuns