cleanul-atac la lingurita

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

remusnico
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de remusnico » 22 Mai 2006, 15:00

O faza similara am patit eu cu multi ani in urma cand pescuiam la scobar.
In mijlocul satului, mai jos de pod, era apa adanca, unde stateau scobarii. Dimineata devreme am momit, dupa care stateam rabdator cu ditamai batul greu in mana, dar rezultatul a fost foarte slab. Pe la ora 10 au aparut localnicii la scaldatoare, care era exact vis a vis de mine. M-am infuriat si i-am rugat sa ma lase sa pescuiesc. Un timp au inteles, dar au mai venit si altii, si pana la urma au intrat cu totii in apa. Aveau si o trambulina amenajata dintr-un copac de pe malul apei.
Ei bine, din acel moment am inceput sa prind din ce in ce mai bine.
Probabil au alungat pestii de pe malul lor pe malul meu.

Swordfish
junior
junior

Mesaj de Swordfish » 22 Mai 2006, 16:18

fisherman scrie:deci, dac-am inteles eu bine, bastinosii aveau rol de nada! :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Fir intins!!

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 22 Mai 2006, 16:45

remusnico scrie:O faza similara am patit eu cu multi ani in urma cand pescuiam la scobar.
In mijlocul satului, mai jos de pod, era apa adanca, unde stateau scobarii. Dimineata devreme am momit, dupa care stateam rabdator cu ditamai batul greu in mana, dar rezultatul a fost foarte slab. Pe la ora 10 au aparut localnicii la scaldatoare, care era exact vis a vis de mine. M-am infuriat si i-am rugat sa ma lase sa pescuiesc. Un timp au inteles, dar au mai venit si altii, si pana la urma au intrat cu totii in apa. Aveau si o trambulina amenajata dintr-un copac de pe malul apei.
Ei bine, din acel moment am inceput sa prind din ce in ce mai bine.
Probabil au alungat pestii de pe malul lor pe malul meu.
Pe Mures se intampla foarte des asta,in momentul in care se facea baie pe malul opus,incepea sa se prinda bine pe malul nostru. :)
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

ady98
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de ady98 » 30 Iun 2006, 13:15

pe Somes cand sar scobarii mai sus sau mai jos de locul nadit, pescarii arunca cu bolovani sa-i mute (in locul nadit de ei) iar rezultatele se vad destul de rapid. :D
si nu-s pescari incepatori.

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 01 Iul 2006, 08:30

tincu ilie scrie:Mai fratilor,dau cu fir de 0,18.Cit de subtire sa-l pun?Iar despre recuperatul mai repede catre mal ,nu stiu ce sa zic.Parca am avut atac cind recuperam mai incet,chiar la ridicarea linguritei din apa.Si atunci cum ramine cu vederea cleanului,ca doar nici eu nu sint invizibil.

0,18 mi se pare chiar gros in anumite conditii. bine, acum depinde si cat de vizibil e firul in apa. :!:
pe prut n-ai ce cauta cu 0,18 cu riscul de a-ti rupe un m.f. de peste kil. dar pana acum n-am auzit sa se intmple pe la amicii mei... :wink: ei folosesc 0,16 sau chiar 0,14. normal, mai sunt si maniacii...0,10 :D :shock:
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 01 Iul 2006, 09:40

ady98 scrie:pe Somes cand sar scobarii mai sus sau mai jos de locul nadit, pescarii arunca cu bolovani sa-i mute (in locul nadit de ei) iar rezultatele se vad destul de rapid. :D
si nu-s pescari incepatori.
Asa se obisnuieste si pe Buzau... Uneori, dupa ce trece dimineata, ii vezi lucind mai jos de locul nadit si, ii iei la pietre :D

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 01 Iul 2006, 09:41

leba scrie:
0,18 mi se pare chiar gros in anumite conditii. bine, acum depinde si cat de vizibil e firul in apa. :!:
pe prut n-ai ce cauta cu 0,18 cu riscul de a-ti rupe un m.f. de peste kil. dar pana acum n-am auzit sa se intmple pe la amicii mei... :wink: ei folosesc 0,16 sau chiar 0,14. normal, mai sunt si maniacii...0,10 :D :shock:
Merge si cu 0.18.. eu cam asa folosesc.. Ce sa mai zic de Dreamer ca i-a rupt cleanul 0.15 de a plecat cu tot cu vobler in botic.

noname
veteran
veteran

Mesaj de noname » 01 Iul 2006, 10:03

iar ajungem la fire..... cand era tulbure am prins si cu 0,25 scobari parca cu ceva vreme in urma nu se tinea cont asa de mult de fieturi ca acum sau poate asa mi se pare mie ... bunicul meu a lucrat la Sidex in Galati si de acolo avea prin podul casei niste fir gros de 0,45 si decat ata de papiota am pus asa si pot zice ca prindeam pesti dupa care acum dau cu 0,18 si le puneam niste carlige de se spanzurau cu ele,,,.. iar chestia cu batutul pestilor o facem in copilarie din instinct bateam de pe o parte pe alta si se obtin rezultate :oops: si am vazut si pe Siret la scobarit asa :oops:

s robert
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de s robert » 02 Iul 2006, 19:32

eu folosesc si fire de 0,12 pe apa foarte limpede binenteles cu o lanseta ultra lejera si cu frana la mulineta foarte bine reglata pot sa spun ca am prins clean de 1.7 kg cu acest echipament si cred ca e normal saai probleme cand folosesti fire subtiri dar o lanseta foarte puternica

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 02 Iul 2006, 19:56

Ce te faci daca ai un mal inalt,de unde nu poti cobori si nu ai mincioc?Mai bine folosesti un 0,18 preventiv. :wink:
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

Scrie răspuns