Braconajul, o adevarata problema!!!!!!!!!!
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Braconajul, o adevarata problema!!!!!!!!!!
In ultimul timp a luat o mare amploare si din ce in ce tot mai multi "pescari" incep sal practice mai putin sau mai mult.
Asta iarna am iesit putin pe apa la blincherit si am ramas uimit ce am vazut. Cred ca mai multi de 100-120 de asa zisi pescari dadeau la grebla, il zapaceau pe saracu peste (peste dupa peste scoteau de toate natiile).
Chiar nu se poate face nimic, nu exista legi pentru "criminali" astia care pe an ce trece tot mai multi sunt.
Asta e una din variantele de braconaj pe care leam vazut, dar sunt mult mai multe la scara mult mai mare(curent, dinamita, plasa, desecari etc).Parca legile sunt facute de forma, scrise undeva si "lasate sa se puna prafu pe ele"
Daca se contiuna tot asa raurile vor scadea in densitatea de peste, nu ca nar fi scazut, dar va scadea de tot si cand ne trezim poate ne trezim prea tarziu.
Eu inca am o varsta frageda, dar as vrea ca si copii mei si generatiile urmatoare sa poata sa se bucure de fauna apelor. Nu cand vor sa vada o anumita specie de peste sa luam cartile si sa le aratam "uite asta candva a existat dar acu nu mai este".Ce vor crede ?
Asta iarna am iesit putin pe apa la blincherit si am ramas uimit ce am vazut. Cred ca mai multi de 100-120 de asa zisi pescari dadeau la grebla, il zapaceau pe saracu peste (peste dupa peste scoteau de toate natiile).
Chiar nu se poate face nimic, nu exista legi pentru "criminali" astia care pe an ce trece tot mai multi sunt.
Asta e una din variantele de braconaj pe care leam vazut, dar sunt mult mai multe la scara mult mai mare(curent, dinamita, plasa, desecari etc).Parca legile sunt facute de forma, scrise undeva si "lasate sa se puna prafu pe ele"
Daca se contiuna tot asa raurile vor scadea in densitatea de peste, nu ca nar fi scazut, dar va scadea de tot si cand ne trezim poate ne trezim prea tarziu.
Eu inca am o varsta frageda, dar as vrea ca si copii mei si generatiile urmatoare sa poata sa se bucure de fauna apelor. Nu cand vor sa vada o anumita specie de peste sa luam cartile si sa le aratam "uite asta candva a existat dar acu nu mai este".Ce vor crede ?
Fir intins!!
- ravenheart
- veteran
legi exista, dar din pacate cei ce ar trebui sa opreasca braconierii inchid ochii din diverse motive
Dark, morbid, a poet and singer, your death and my resurrection. I am a warrior, a shadow lord. I am the one who troubles your mind. I am the one that you always try to subdue, I am the moon frost, the superior race, the one you'll never achieve.
-
- utilizator nou
Situatia descrisa de tine Swordfish este cit se poate de reala. Eu sunt pescar
incepator (cam de 2 ani) si am asistat la nenumarate acte de braconaj atit din partea pescarilor "sportivi" cit si a celor industriali. Cele mai indragite metode: la "agatat" si din barca cu plasele la "zbor". Nimeni nu se jeneaza, deranjeaza chiar si la aparitia orgnelor de control ex. politia de frontiera ( sunt din Mehedinti si pescuiesc intre Portile de Fier I si II). Astea sunt cele mai vizivibile metode dar nu sunt singurele. Oricum situatia e grava si pare fara iesire iar cei ce ar trebui sa aplice legea sunt incompetenti sau pur si simplu nu vor (au si ei interesele lor). In cei 2 ani de pescuit am fost controlat (verificat acte) de 3 ori dar numai de cei de la pol. de frontiera; oare ei sunt singurii care au grija de fondul piscicol?????
incepator (cam de 2 ani) si am asistat la nenumarate acte de braconaj atit din partea pescarilor "sportivi" cit si a celor industriali. Cele mai indragite metode: la "agatat" si din barca cu plasele la "zbor". Nimeni nu se jeneaza, deranjeaza chiar si la aparitia orgnelor de control ex. politia de frontiera ( sunt din Mehedinti si pescuiesc intre Portile de Fier I si II). Astea sunt cele mai vizivibile metode dar nu sunt singurele. Oricum situatia e grava si pare fara iesire iar cei ce ar trebui sa aplice legea sunt incompetenti sau pur si simplu nu vor (au si ei interesele lor). In cei 2 ani de pescuit am fost controlat (verificat acte) de 3 ori dar numai de cei de la pol. de frontiera; oare ei sunt singurii care au grija de fondul piscicol?????
- Paul Adrian
- veteran
Nu cred ca in ultimul timp ci de mult timp este aceasta problema, doar ca acum incep sa nu mai fie asa precauti braconierii, in sensul ca se string mai multi intr-un loc si este foarte greu de hartuit. Unde mai pui ca de obicei la pescuit preferi sa mergi singur, liniste, atentie ..etc.
Pescuiesc de multicel in zona Avrig, Porumbacu, Sacadate, Arpas pe Olt, exclusiv la spinning si toamna tirziu, iarna si primavara devreme, aceste locuri sunt patria braconierilor mai ales la metoda"hita". Asociatia mimeaza doar controale in prohibitie unde confisca 2 bete de bambus in rest pauza..de braconaj. Din cite retin eu, braconajul este o infractiune asa ca probabil si alte organe ar trebui senibilizate, dar poate cerem prea mult!!!
Pescuiesc de multicel in zona Avrig, Porumbacu, Sacadate, Arpas pe Olt, exclusiv la spinning si toamna tirziu, iarna si primavara devreme, aceste locuri sunt patria braconierilor mai ales la metoda"hita". Asociatia mimeaza doar controale in prohibitie unde confisca 2 bete de bambus in rest pauza..de braconaj. Din cite retin eu, braconajul este o infractiune asa ca probabil si alte organe ar trebui senibilizate, dar poate cerem prea mult!!!
Paul Adrian
http://fishingclub.iony.ro/
- Paul Adrian
- veteran
scuze pentru dezacorduri dar nu prea am timp de scris cu atit mai putin pentru verificarea mesajului
Paul Adrian
Salutare!
Daca stam si ne plangem nu cred ca o sa se rezolve ceva!
Eu unul propun sa incepem actiunea"PISALOGUL"
.
Fiecare care stie un loc preferat de braconieri sa il semnaleze pe Forum iar toti cei pe care ii preocupa cat de cat ce se intampla la noi in tara sa trimita cate un mail sau o instiintare scrisa autoritatilor din zona respectiva.
Daca o sa fie innundati de plangeri, sesizari, informari si alte alea mai devreme sau mai tarziu, autoritatile vor trimite un control!
Mailurile pot sa plece si catre ziare si televiziuni in acelasi timp pentru a ne plange de lipsa de interes din partea AJVPS, IJP,Apele Roman, Graniceri etc.
Ganditi-va cate mailuri trimiteti in fiecare zi?!
Nu ar fi nici un efort suplimentar sa mai trimiteti unul.
Daca aratam ca ne pasa...poate ca o sa se miste ceva!
Daca stam si ne plangem nu cred ca o sa se rezolve ceva!
Eu unul propun sa incepem actiunea"PISALOGUL"

Fiecare care stie un loc preferat de braconieri sa il semnaleze pe Forum iar toti cei pe care ii preocupa cat de cat ce se intampla la noi in tara sa trimita cate un mail sau o instiintare scrisa autoritatilor din zona respectiva.
Daca o sa fie innundati de plangeri, sesizari, informari si alte alea mai devreme sau mai tarziu, autoritatile vor trimite un control!
Mailurile pot sa plece si catre ziare si televiziuni in acelasi timp pentru a ne plange de lipsa de interes din partea AJVPS, IJP,Apele Roman, Graniceri etc.
Ganditi-va cate mailuri trimiteti in fiecare zi?!
Nu ar fi nici un efort suplimentar sa mai trimiteti unul.
Daca aratam ca ne pasa...poate ca o sa se miste ceva!
Spining....Prea bun ca sa fie light...
De multe ori a fost anuntat AJVPS-ul ce este responsabil in zona Caransebesului, de braconajul ce se practica pe timis si afluenti lui mai ales iarna e un loc pe timis "la buha" unde se aduna la grebla cate 100-150 de "pescari". Daca au fost de doua ori anu asta si atunci in timpu saptamanii cand sunt doi trei. In trebarea e "De ce nu merg in wekend cand e plin de asa zisi pescari sportivi?".
Eu zic ca autoritatile sun constiente de ce se intampla dar nu iau nici o masura.
Sunt de aceasi parere, sa trimitem cat mai multe sesizari autoritatilor si poate pana la urma se misca si ei si fac ceva.
Eu zic ca autoritatile sun constiente de ce se intampla dar nu iau nici o masura.
Sunt de aceasi parere, sa trimitem cat mai multe sesizari autoritatilor si poate pana la urma se misca si ei si fac ceva.
Fir intins!!
la avrig sub baraj este oadevarata frenezie a celor fara bucurie a vietii si a naturii.Ma refer la adevaratii lupi ai apelor-braconierii-.Toata iarna ii vezi cu hita si ancorele cum brazdeaza apa.Ce este mai curios ,ca unii pozeaza in pescari cit tine sezonul.Dar totul pleaca de mai sus,adica filiala sibiu care uita de ei dar nu uita sa creasca costul permiselor an de an.Apoi ar fii cei de la hidrocentrala care pun chiar ei pripoane in apa,sau cei de pe malul stang al hidr.Avrig {paznicii unei ferme,firme,nu stiu exact }care nu te lasa pe tine un pescar,cu un singur bat,sa-ti uzi voblerul ,sub pretextul ca aici si digul si drumul este inchiriat.de fapt ei braconeaza si nu vor ca tu,anonimule, sa le incurci firele.Si de fapt revin din nou la acea filiala care...... 

nici eu nu sunt un fan agvps,dar vad ca aici au inceput sa-i dea afara pe paznicii care nu vor sa-si faca treaba.oricum pe aici ,in zona adjudului vn,ce-i mai mare braconieri sunt cei de la hidroelectrica.in timpul prohibitiei,cind toti pestii depun in margine opresc apa pe zero ,raminind icrele depuse pe uscat.
- vanatoruldepesti
- veteran
ptr. brasoveni: fratilor, eu am crezut ca, incepand de la Sibiu in sus, pe Olt, s-a terminat cu braconajul, dar ce am vazut anul trecut, pe toamna, in Brasov...
Braconierii vostri au inventat noi scule de distrugere in masa!!! Braconeaza, asa cum a mai scris cineva, cot la cot cu angajatii de la baraje.