acelasi lucru se intampla si in Jud Vaslui la Solesti..toamna e plin de tarani care dau la " grebla" si asta impreuna cu barajistul lacului dar nu ai ce sa le spui ca altfel nu mai ai intrare acolo e rezerva de apa a Vasluiului, satu' e aproape, saracia e in floare , traim in Ro si asta se vede! Prindeam strapazan si-l eliberam pe ascuns daca te vedea vreun localnic era in stare sa te bata, asa ca chiar daca am incerca sa facem ceva braconajul va exista dintotdeuna e tara tuturor posibilitatilor si sunt putini carora le pasa!!vanatoruldepesti scrie:ptr. brasoveni: fratilor, eu am crezut ca, incepand de la Sibiu in sus, pe Olt, s-a terminat cu braconajul, dar ce am vazut anul trecut, pe toamna, in Brasov...Braconierii vostri au inventat noi scule de distrugere in masa!!! Braconeaza, asa cum a mai scris cineva, cot la cot cu angajatii de la baraje.
Braconajul, o adevarata problema!!!!!!!!!!
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Nu rade de visele oamenilor. Oamenii care nu viseaza, nu au mare lucru!
-
- veteran
in primul rand salut fratilor pescari
Din pacate shi in Arad se intampla la fel in ciuda faptului ca de anul acesta s-au infintat 2 asociatii pe langa AJVPS, cu drept de control shi gestiune; cel putzin asa se lauda fiecare dintre aceste asociatii.
Muresul este atat de `greblat`
incat ma mir sincer ca nu este golit de peste, spun asta deoarece s-au mai prins ceva exemplare destul de frumoase anul trecut. 
ps.
shi pe langa asta te mai demoralizeaza shi uni `dobitoci` care lasa in locurile unde au pescuit toata mizeria astfel incat itzi dai seama tot ce au consumat, baut etc
penibil
Din pacate shi in Arad se intampla la fel in ciuda faptului ca de anul acesta s-au infintat 2 asociatii pe langa AJVPS, cu drept de control shi gestiune; cel putzin asa se lauda fiecare dintre aceste asociatii.
Muresul este atat de `greblat`

ps.
shi pe langa asta te mai demoralizeaza shi uni `dobitoci` care lasa in locurile unde au pescuit toata mizeria astfel incat itzi dai seama tot ce au consumat, baut etc
penibil
ce drept de control? Nu au drept nici de sanctiune, nici de confiscare. Au drept numai sa ii faca na-na! la greblash. Iar cine are dreptul sa sanctioneze, nu e curios. Hai sa zicem, nu vine nici un control undeva printre tufele de pe malul Muresului, Timisului sau mai stiu eu pe unde. Dar la Dunare, la 2 m de DN 57, din 2 in 2 m (si nu exagerez) se grebleaza de zor, iar PF controleaza permisele pescarilor sportivi, sa vada daca au PG. Chiar de mai multe ori pe zi. Iar Inspectia Piscicola are alte lucruri de rezolvat.
Sunt curios, acum in prohibitie, "grebla" o sa fie considerata "momeala artificiala"?
Iar stilul, "pescuit recreativ/sportiv"?
Din pacate, cam asa o sa se intimple
Sunt curios, acum in prohibitie, "grebla" o sa fie considerata "momeala artificiala"?

Din pacate, cam asa o sa se intimple

-
- veteran
Am fost shi eu cu unchiu-meu in control pe Mures de cateva ori shi sincer am ramas cun un gust amar cand am vazut ca doar celor amarati shi fara `unsori` li se aplica cat de cat asa zisa `lege` pe cand cunostintelor directorului AJVPS s-au stiu eu cine `politai` se limita totul in cel mai fericit caz la o bere din partea individului respectiv.
Sincer poate sunt un tip credul dar nu am crezut ca shi unchiul meu poate face asa ceva, dar totusi sper ca nu avea incotro
ce sa mai zic, asta e scumpa noastra Romanie, cred ca ne sta in gene unora dintre noi sa fim fara bun simt, lipsitzi de cultura;
dar sa nu disperam `speranta moare ultima`, sincer sper sa apuc shi eu ziua in care barem sa nu ma mai intalnesc cu `greblasi` pe malul apei .

ce sa mai zic, asta e scumpa noastra Romanie, cred ca ne sta in gene unora dintre noi sa fim fara bun simt, lipsitzi de cultura;
dar sa nu disperam `speranta moare ultima`, sincer sper sa apuc shi eu ziua in care barem sa nu ma mai intalnesc cu `greblasi` pe malul apei .

nheeepooaateee!!!!
partea si mai trista este ca la noi nepotismul si favoritismul e in floare... iar asta se vede si in pescuit; prietenii patronilor de balti dau la japca unde altii trebuie sa plateasca taxe de pescuit....
apar prin reviste spunand cat de multi crapi si salai au, doar or venii fraierii cu gratare cat mai in numar cat mai mare.
dar se vor schimba lucrurile astea, chiar daca vor fi unele dureri... pareri de rau...
daca te duci pe orice baraj in tara asta, in fiecare curte aflata la marginea apei vei gasi jgheaburi barcute,,plute cu bidoane de plastic in saci de rafie..orice...de zici ca romanii sunt pasionati de rafting..dar ei nu ei sunt pasionati de mersul la niro, dupa plase de guta....
dar cred ca va trebui sa ne schimbam toti..in mai multe domenii nu numai in pescuit.
we'll see....
partea si mai trista este ca la noi nepotismul si favoritismul e in floare... iar asta se vede si in pescuit; prietenii patronilor de balti dau la japca unde altii trebuie sa plateasca taxe de pescuit....
apar prin reviste spunand cat de multi crapi si salai au, doar or venii fraierii cu gratare cat mai in numar cat mai mare.
dar se vor schimba lucrurile astea, chiar daca vor fi unele dureri... pareri de rau...
daca te duci pe orice baraj in tara asta, in fiecare curte aflata la marginea apei vei gasi jgheaburi barcute,,plute cu bidoane de plastic in saci de rafie..orice...de zici ca romanii sunt pasionati de rafting..dar ei nu ei sunt pasionati de mersul la niro, dupa plase de guta....
dar cred ca va trebui sa ne schimbam toti..in mai multe domenii nu numai in pescuit.
we'll see....
singura speranta sunt tot asociatiile de pescari singurele care STIU ,VREAU dar din pacate nu pot sa sa aplice legea.
daca se mentine presiunea si cu ajutorul posibil al ONG posibil sa crape aceasta hidoasa organizatie care este AJVPS.
In mures i-am vazut in trei sezoane de 0 ori. Am auzit odata ca ar fost in control de la niste pescari dar s-ar putea sa fie la fel de adevarata chestia ca si capturarea un crocodil la barajul din tg-mures.
o sa imi i-au aparatul de fotografiat si o sa le fac o poza daca o sa ma controleze vreodata. Sper ca anul asta sa am ce sa va arat. Va sfatuiesc sa faceti la fel.
daca se mentine presiunea si cu ajutorul posibil al ONG posibil sa crape aceasta hidoasa organizatie care este AJVPS.
In mures i-am vazut in trei sezoane de 0 ori. Am auzit odata ca ar fost in control de la niste pescari dar s-ar putea sa fie la fel de adevarata chestia ca si capturarea un crocodil la barajul din tg-mures.
o sa imi i-au aparatul de fotografiat si o sa le fac o poza daca o sa ma controleze vreodata. Sper ca anul asta sa am ce sa va arat. Va sfatuiesc sa faceti la fel.
the angler is catching xxx, not by the lure
dah....
toata lumea blah in sus blah in jos dar nimeni nu face nimic in privinta asta...
asha , ca fapt divers, ce-ar fii sa se faca pe site o sectiune dedicata strict braconajului, adica sa poata veni x sau y utilizator sa poata sa puna anumite poze surpinse pe apa in care braconieriii isi fac de cap, si atasat de poza sa se poata puna si un text in care sa se scrie locatia si alte detalii....
se poate lua apoi limk-ul de acolo si trimite pe la porcii astia din guvern, pe la televiziuni si mai stiu io ce asociatii de pescuit....
poare o idee buna...nu?
asha , ca fapt divers, ce-ar fii sa se faca pe site o sectiune dedicata strict braconajului, adica sa poata veni x sau y utilizator sa poata sa puna anumite poze surpinse pe apa in care braconieriii isi fac de cap, si atasat de poza sa se poata puna si un text in care sa se scrie locatia si alte detalii....
se poate lua apoi limk-ul de acolo si trimite pe la porcii astia din guvern, pe la televiziuni si mai stiu io ce asociatii de pescuit....
poare o idee buna...nu?
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
-
- junior
-
- utilizator constant
Dragilor, hai sa va zic cam cum sta treaba cu autoritatile!!
Eram acu 3 sapt la Cernavoda, pe canalu de apa calda, 2 baietasi curatau apa cu ancore si pb de 200g, vine la un mom dat controlu insotiti si de jandarmi(perioada cu aviara), arat permisu dupa care in prostia mea il intreb daca nu cumva aia braconeaza si de ce nu iau masuri!!
Rezultat , sa-mi vad de treaba mea ca mai mananca si omu un peste si zona e inchisa la pescuit din cauza aviarei. deci dai drumu acasa daca nu vrei sa te amendez.
Le-am dat multa, multa carne dupa care a trebuit sa plec.
Cam asa stau treburile.Atunci cui sa te mai plangi daca cei care sunt in masura sa protejeze de braconieri, incurajeaza.
Solutie, brigazi formate din pescari si bataie tata!
Eram acu 3 sapt la Cernavoda, pe canalu de apa calda, 2 baietasi curatau apa cu ancore si pb de 200g, vine la un mom dat controlu insotiti si de jandarmi(perioada cu aviara), arat permisu dupa care in prostia mea il intreb daca nu cumva aia braconeaza si de ce nu iau masuri!!
Rezultat , sa-mi vad de treaba mea ca mai mananca si omu un peste si zona e inchisa la pescuit din cauza aviarei. deci dai drumu acasa daca nu vrei sa te amendez.
Le-am dat multa, multa carne dupa care a trebuit sa plec.
Cam asa stau treburile.Atunci cui sa te mai plangi daca cei care sunt in masura sa protejeze de braconieri, incurajeaza.
Solutie, brigazi formate din pescari si bataie tata!
-
- veteran
Re: dah....
d4md3od scrie:toata lumea blah in sus blah in jos dar nimeni nu face nimic in privinta asta...
poare o idee buna...nu?
mie mi se pare o idee foarte buna,
cine stie, poate daca vom exercita o presiune cel putzin pentru inceput asupra medieli locale, avand in vedere ca in Arad cum am mai spus sunt atatea asociatii, poate cine stie baietii vor veni mai des prin controale .....