Braconajul, o adevarata problema!!!!!!!!!!
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
weekend-ul asta am fost si eu pe la bunici la tzara, ca de fiecare data, ma duc la un pescuit ( cu gandul strict la stiuca) , apa mare, nici vorba de posibilitatea de a pescuii, si m-am gandit sa ma duc la o balta de pe acolo, unde nu exista altceva decat caras si nishte inceputuri de crap, cu intentia de a-mi incerca noile achizitii ( sa stiu pe viitor ce si cum functioneaza).. Spre surprinderea mea, in perioada de prohibitie, mai multi pescari decat inainte , adica mult mai multi pescari decat intr-o zi normala. Toti erau putin cam suparati ca nu prea merge carasul , ca nu au prins decat vreo 5-6 si doar unul mai baban. Curios din fire, i-am rugat si eu sa-mi arate ce au prins.... nu mica mi-a fost surprinderea cand am vazu t in punga in care ii tine vreo 5 carasei care cu siguranta nu masurau mai mult de 6-7 cm si unul de vreo 12-13 cm (care cica era ala baban, era umflat pana la refuz de icre), cu precizarea (din partea lor) : ca nu merge carasul, ca au fost la inceputul saptamanii trecute ( tot in prohibitie) si mergea domne bine de tot, au fost zile in care au prins si 200 de "bucati" mai "mici" si cate 4-5 dintr-aia mari de persoana.... genocid ptr. saraca balta.
ce este de facut in situatia asta........???? nima nu face nimic..... si eu de unul singur cu siguranta nu aveam ce sa fac in jurul a vreo 8-9 pescari, toti prieteni....
imi cer scuza daca a deranjat pe cineva interventia mea ( deoarece e vorba de caras, si nu rapitor) ... dar tot braconaj se numeste, si nici de-al naibii nu se pot starpii persoanele in cauza.....
numa de bine.
ce este de facut in situatia asta........???? nima nu face nimic..... si eu de unul singur cu siguranta nu aveam ce sa fac in jurul a vreo 8-9 pescari, toti prieteni....
imi cer scuza daca a deranjat pe cineva interventia mea ( deoarece e vorba de caras, si nu rapitor) ... dar tot braconaj se numeste, si nici de-al naibii nu se pot starpii persoanele in cauza.....
numa de bine.
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
-
- veteran
Nae_xxx scrie:Fratzilor... nu sunt o persoana violenta dar in atfel de cazuri ( de braconaj : curent, carbid , plase etc. ) cred ca cea mai buna metoda ramane " brigada pescareasca " . 10 -15 pescari ii prindem ii batem ca la spitalu de nebuni si pe urma cu plasele si cu pestele ii dam in primire la postul de politzie.... o sa se auda si cel putzin balta respectiva va fi ocolita de jepcari si plasuitori ...![]()
![]()
![]()
fratele meu persoanele in cauza umbla arganizat si chiar daca am reusi cum zici tu `brigata pescareasca de 10-15 pescari` sa-i snopim in bataie, nu cred ca ti-ar conveni ca fiind la pescuit cu un tovaras sau doi cu tine sa vina zece branconieri batuti, reclamati de tine la politie shi sa te snopeasca la randul lor in bataie.

cred ca dupa cum s-a mai discutat pe forum cea mai buna idee ar fi ca administratorul saitului sa faca o rubrica special destinata braconajului.....

cea mai buna idee ar fi ca administratorul saitului sa faca o rubrica special destinata braconajului.....

Cea mai buna idee este sa facem un esafod.
Punem mana de la mana si strangem cate o scandura,o funie,sapun?
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!
Multi prosti, putine gloante!
Multi prosti, putine gloante!
salut.
ce atzi putea face e sa filmatzi actiunea (eu o sa o fac ca m-am saturat de ##......##) si sa o trimitzetzi pe site sau la vreo televiziune sa se traga o alarma unde acolo unde parca nu misca nimeni ceva, doar asa de dragul ochilor lumi (poate nu au fonduri sau le beau)
dar ceva e cert ca nu ii prea intereseaza de ce se intampla cu fondul piscicol din tara si controalele se inputzineaza pe zi ce trece asta e, mai e pana sa se faca ceva si pana atunci sa speram ca mai este peste sa-l prindem

Braconajul,o adevarata problema !!!!
Eu sincer sant de parere ca numai CEL DE SUS mai poate face curatenie intre braconieri.In toata tara se braconeaza la greu,toate organele stiu si nu se face nimic. EX.:Pe raul Tisa si Iza ,in jud Maramures,din luna octombrie pana dupa prohibitie,se grebleaza la greu cu ancorele.Am mers la AJVPS si am reclamat,la care am primit raspunsul-"stiu ca am fost si am vazut,dar pestele ia ancora in gura,deci ai ca si pescuitul sportiv,dar fara momeala".
Am ramas masca,la afirmatiile oficialului de la AJVPS.Acasa,pus pe fapte,am trimis e-mailuri cu reclamatii de braconaj,la AJVPSMM ,AGVPS(bucuresti) si Directia Apelor Tisa-Somes din Cluj.Acestia din urma au venit la bornele de frontiera indicate de mine si IAU MUSTRAT VERBAL pe toti.Nu leau facut nimic
.Am crezut ca plesnesc de ciuda.Nici PF nu se baga,pe ei ai intereseaza daca tii platit PG-ul,in rest nu se baga.Morala este ca degeaba anunti autoritatile locale ca primesti un raspuns socant.Ar tine treaba cu bataia
, sau asteptam sa intram in UE si atunci va garantez ca se vor schimba foarte multe.

in weekend-ul trecut (5-7 mai) am fost cu cortul la un pescuit pe Cheile Garlistei.... predominant se prinde pastrav pe acolo....
nu mica mi-a fost surprinderea cand am vazut o gramada de pescari prinzand pastrav, clean, mreana sau mai bine zis cautand-ul cu rama in carlig , fara nici o treaba....
nu poti sa le zici nimic, ptr. ca sunt prea multi....
mishto pozele surprinse de ..... (imi pare rau dar un imi mai aduc aminte) cu braconierii din Galati, de pe faleza.... prin chestia asta pot sa zic, ca la noi nu e chiar atat de urat...
ce sa zic....
nu mica mi-a fost surprinderea cand am vazut o gramada de pescari prinzand pastrav, clean, mreana sau mai bine zis cautand-ul cu rama in carlig , fara nici o treaba....
nu poti sa le zici nimic, ptr. ca sunt prea multi....
mishto pozele surprinse de ..... (imi pare rau dar un imi mai aduc aminte) cu braconierii din Galati, de pe faleza.... prin chestia asta pot sa zic, ca la noi nu e chiar atat de urat...

ce sa zic....
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
HMMMM
azi am fost la o stuk, balta respectiva tine foarte multe marlitze...am avut cam 20-30 de atacuri de persoana, eu nu miam permis sa retin decat o stuca la 1kg si o marla accidentata, impreuna cu prietenii am eliberat aproximativ 15 bucatele
, in schimb pe mal se aflau tot felul de personaje dubioase ca retineau tot, absolut tot, cu toate ca unii aveau in punga 2 bucati la 1kg , intr-o punga alaturata tronau 10 marlitze cat palma (saracutzele
), masacru sustinut si de alte personaje aflate pe balta...nu mai zic nimik de cei care aveau bete la fix..."Dumnezeu sa-i ierte". Singura bucurie a fost ca de fiecare data cand eliberam, m-am asigurat ca personajele(iritate de comportamentul meu probabil
) sa vada si sa auda ce trebuie sa faca...poate, poate le-o scapa cate una printre degete.

-
- veteran
salut,
azi am vazut ceea ce nu credeam ca voi vedea vreodata; am fost si eu la pescuit ca omu dupa avat in Arad zona Fantanele.
Am ramas mut de uimire cand am aflat ca se poate da la grebla si dupa avat!!!!!!!!!!!!
``.....pestele sacru pentru mine, cand ma gandesc imi vine sa-mi dau palme./
precizez faptul ca persoanele in cauza vizau special avatu si busa, urmareau cu precadere rapituri de avat ca mai apoi sa de in stratul superior al apei dupa el cu niste triple cat casa.
intamplator unul dintre indivizi era fost coleg cu mine de liceu si-mi spunea cu o seninatate bolnava cum saptamana care a trecut a lovit vreo 4-5 bucati de avat
...busa nu mai vorbesc si somn, si in timp ce vorbeam cu individu respectiv un tovaras de-al lui agata de spate un avat destul de frumos peste kil, dar ca norocu ca era curent puternic si s-a dezgatat. Sunt un dobitoc de nervi am uitat sa-i pozez sa vedeti shi voi cum se scoate peste la greu din Mures, sunt trei asociatii de pescari si eu anul asta nu am vazut nici urma de control cu toate ca am fost la pescuit aproape in fiecare saptamana.
NNUUUU SSTTTIU CAND NE VOMMM TREZIII noi Romani din cosmarul asta de aproape 50 de ani, zici ca, comunismul ne-o spalat creierul la majoritatea dintre noi
am ramas cu un gust amar, sincer mai bine nu mergeam la pesuit azi.
azi am vazut ceea ce nu credeam ca voi vedea vreodata; am fost si eu la pescuit ca omu dupa avat in Arad zona Fantanele.
Am ramas mut de uimire cand am aflat ca se poate da la grebla si dupa avat!!!!!!!!!!!!

precizez faptul ca persoanele in cauza vizau special avatu si busa, urmareau cu precadere rapituri de avat ca mai apoi sa de in stratul superior al apei dupa el cu niste triple cat casa.
intamplator unul dintre indivizi era fost coleg cu mine de liceu si-mi spunea cu o seninatate bolnava cum saptamana care a trecut a lovit vreo 4-5 bucati de avat

NNUUUU SSTTTIU CAND NE VOMMM TREZIII noi Romani din cosmarul asta de aproape 50 de ani, zici ca, comunismul ne-o spalat creierul la majoritatea dintre noi

am ramas cu un gust amar, sincer mai bine nu mergeam la pesuit azi.
be smart be silent be deadly.....