salaul iarna....pe riu

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 04 Feb 2006, 16:10

salut vlad.ai pescuit la calimanesti in lac .cunosti configuratia lacului .eu am pescuitv in baltile vechi inainte de a se face lacul ,dar cred ca locurile s-au modificat mult.
walleye

vlad
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vlad » 05 Feb 2006, 12:48

Am pescuit si pe lac de pe mal in zona "portului" si in 2 din cele 3 "golfuri"...iar din barca in coada barajului, asta in 2004.Anul trecut cred ca a schimbat multe din locuri tinand cont ca Siretul a avut un debit foarte mare.Multi spuneau ca pestele a coborat din lac anul trecut...ramane de vazut anul asta daca asa e. :wink:

alin c.
junior
junior

Mesaj de alin c. » 05 Feb 2006, 17:09

Este foarte greu sa spui daca pestele a plecat odata cu apa din lacul de la calimanesti .Eu am mers la copca anul acesta pe lac , si am luat citiva bibani nenorociti .In schimb sub gheta la 10-20 cm se plimbau bancuri foarte mari de biban ,oblete , rosioara , caras .Cind incepeau sa treaca prin dreptul copcii nu se mai terminau.Cred ca peste este dar ceva se intimpla de nu maninca deloc .

FIR INTINS

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 06 Feb 2006, 12:09

salut vlad .salut alin c.
vreau sa-mi mut la vara zona ,pe calimanesti pt ca cred ca ff mult peste a coborat la vale .in 3-4 iesiri ma lamuresc despre ce e vorba ,daca aveti chef planificam niste iesiri comune.
oricum eu nu am mai vazut peste in copca de ani si ani .pastram legatura si cred ca nu o sa regretati.
vlad nu cunosc zona portului,care e adancimea maxima si in ce conditii ai curent pe apa ?structuri ai in zona ?
stiu ca golfurile sunt pe malul stang si ca ai relativ dos fata de vantul de nord ,pragurile cad de pe 2-2,5 m pe 7-8 si chiar mai mult.
cred ca o sa va stresez cu intrebarile, daca aveti chef treceti pe privat.
walleye

grama v
veteran
veteran

Mesaj de grama v » 06 Feb 2006, 16:43

in coada barajului la vechiul pod era groapa dar s-a mai acoperit de cind cu inundatiile din vara.acolo prindeau in prohibitie cei din sate de pe camere ,somn .oricum aluviunile au intrat in baraj f mult,daca continua sa aduca trotusul si anul asta tot atit mil o sa treaca de pufesti.

alin c.
junior
junior

Mesaj de alin c. » 06 Feb 2006, 18:18

ADRIAN
Este schimbata configuratia lacului de la calimanesti pe malul drept dar stingul a ramas cam tot acelasi .Acolo se pare ca sa adunat salaul, somnul ,avatul din cite spun baietii care au fost pe acolo . Fara barca nu poti sa ajungi pina acolo decit daca mergi prin POIANA .Locurile sunt superbe , peste este sigur pt ca prind astia la plasele cu sacii :D :D Vechea poveste si nu-i vede nimeni .Daca vrei sa mergi eu am o barca cu care ne putem face treaba fara nici un fel de probleme .Cum se incalzeste putin cred ca merita incercat .

FIR INTINS

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 07 Feb 2006, 10:49

salut.malul drept e cel cu albia veche a siretului .intre siret si balti exista un dig de protectie care l-au spart in cateva locuri si nu cred ca l-a dus apa la vale.in urma inundatiilor ,a crescut populatia de biban spectaculos? pt ca in orbeni eu nu mai prind aproape deloc.nu stiu daca am luat toata vara 10 kg de bib.daca dispare bib-ul ,sigur intra in regres si salaul si raman fara obiect de activitate.
care e pestele care se prinde cel mai mult la plase in calimanesti?
walleye

alin c.
junior
junior

Mesaj de alin c. » 07 Feb 2006, 13:41

Se prind aproximativ toate speciile de pesti salau , avat , somn , crap , caras , platica , scobar si altele .Bibanul nu a mers nici pe aici anul trecut .Eu in general pescuiesc la vobler 1,5-10 cm si se baga si bibanul dar anul trecut bibanul nu a mincat deloc .Vom vedea ce se va intimpla anul acesta .
Digul de pe calimanesti din coada lacului nu a fost spart deloc , dar a mai luat putin din el in partea din aval .Cursul vechi al siretului pe lac nu a suferit nici un fel de modificari decit daca sa mai adincit pentru ca la inundatii viteza apei a fost pe acea parte .Malul drept sa milit pina la balastiera de la pufesti si poate si putin mai in aval .Oricum pina in dreptul pufestiului apa este doar pina la genunchi si este plina de tot felul de chestii lemne ,crengi , plastice si multe altele .Cursul vechi al trotusului am inteles ca si el a fost schimbat nu se mai varsa in lac ci in siret mult in amonte pe linga burcioaia .
FIR INTINS

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 07 Feb 2006, 14:13

Nici eu n-am prins anul trecut biban cum prindeam acu doi ani la vobler. Dar sigur erau acolo, ca taica-meu m-a lasat masca cu ce bibanoci a prins la pestisor. Aproape ca toti erau numa de juma de kil.
Deci erau acolo. Poate e si pt ca n-am mai pescuit atat de mult cu voblere de 3 cm, dar prindeam cam la fel de bine si la voblere de 5cm. Si anu trecut nu tin minte sa fi luat mia mult de 5-10 bibani tot anu. Cu toate cam am luat la vobler de 7 cm. Inca a venit si l-a inspectat ff atent si cand i-am mai aratat ce frumos lucreaza pe jercuieli, o pauza doua jercuieli si la urmatoarea pauza BAMMMM!

alin c.
junior
junior

Mesaj de alin c. » 07 Feb 2006, 18:25

Ai dreptate exact acelasi lucru mi sa intimplat si mie .Il vedeam ca este acolo dar nu vroia sa manince .Banuiesc ca toate acestea sau intimplat si datorita abundentei de puiet care la facut sa nu se sinchiseasca la vederea jucariilor noastre .
Nu cred ca a disparut bibanul peste tot .Asteptam vara si ne vom comvinge .
FIR INTINS

Scrie răspuns