salaul iarna....pe riu

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
grama v
veteran
veteran

Mesaj de grama v » 31 Ian 2006, 17:54

eu am fost azi pe siret mi-am incercat noile voblere ,am lasat doua twistere,dar n-am avut nici o prezentare :cry: apa era in scadere.

Dreamer
Moderator
Moderator

Mesaj de Dreamer » 31 Ian 2006, 19:01

Era dezghetat Siretul la tine?? :shock:
Ca tare as iesi la un spin..si nu cred ca sunt singurul.. :lol: :lol:
https://flyfishingoutlet.ro/ - Magazin online de pescuit la musca
http://www.dreamfish.ro/ - Solutii complete pentru piscicultura

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 31 Ian 2006, 19:14

Pe mine m-a luat deja cu dureri de cap :cry: :cry: :cry: nu de alta da sunt in sesiune si nu prea am cu ce sa ma destind. Si si dac asa avea mai repede as iesi undeva la aer, ca m-ar relaxa pt o saptamana pe putin :x

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 31 Ian 2006, 19:37

Retina salaului contine "tapetum lucidum", un strat reflectorizant care amplifica lumina. Walley-ul, ruda f apropiata a salaului nostru, s-a dovedit stiintific a fi sensibil la rosu si verde, pe care le percepe ca si culori "deschise", in timp ce un obiect de culoare cenusie, devine aproape invizibil pentru el, pe un fundal albastru si lumina verde. Asa ca putem doar intui sau experimenta ce vede salaul si la ce adincimi. Mai depinde si de unghiul de incidenta al luminii, de turbiditate, de tipul suspensiilor din apa etc. :roll:
In toamna trecuta Caius mi-a demonstrat in mai multe rinduri ca nu e totuna cu ce culoare dai :evil: . Eu deja lasasem garda jos asa ca m-am pozitionat pe un mal inalt chiar deasupra lui. Dupa vreo ora de insistat in acelasi loc cu tot ce avea in cutie, a pus un vobler rosu si la prima aruncare a avut un atac (si captura :lol: ) de stiuca, pe care am vazut-o ca la cinema. Pestele a venit de jos si a stat acolo tot timpul, atacind doar cind i s-a parut interesanta culoarea. Modelul, cu alte culori, il mai folosise.
In alta faza, a prins semnificativ mai mult decit noi, pe aceleasi locuri, folosind un vobler de o culoare pe care noi, bineinteles, nu o aveam! :evil:
Asa ca,daca stii ca sunt acolo, sau banuiesti ca ar putea fi, dai cu tot cei ai sau cu ce crezi ca e mai bun, ca oricum mai intervine si presiunea atm, temperatura, frontul atmosferic, gradul de satietate, zgomotul si muuuuulte altele. Al 6-lea simt! :twisted:

alin c.
junior
junior

Mesaj de alin c. » 31 Ian 2006, 23:26

Culoarea are intradevar o mare semnificatie indiferent de adincime si lumina .Pescuiesc si iarna la copca foarte mult .De aceea va spun ca conteaza culoarea .Folosesc si marmusca si dandineta dar cel mai mult ma ajutat dandineta .Dimensiunea ei incepind cu 1 cm , 1,5 cm ....... maxim 5 cm . Am observat ca dandineta cea mai productiva este cea cu o fata nickel si un rosie .Am luat cu ele biban , salau , si stiuca .Adincimea maxima 15 mt , deci conteza culoarea deoarece cele albe folosite de marea majoritate a pescarilor nu au dat acelasi randament pescuind binenteles in aceeasi zona .Cei care pescuiesc pe la noi cu marmusca folosesc pe cirlig un fir foarte subtire de balon rosu ( ca o larva ) dupa care adauga unul sau doi viermi albi.Si in acest caz culoare este o combinatie de rosu cu nickel .Dandinetele si marmustile de culoare galbena sau o combinatie galben-nickel sunt dupa parerea mea cele mai putin folosite datorita randamentului foarte slab .

Combinatia de culoare rosu-nickel a dat rezultate indiferent de adincime
fapt care ma facut sa am mare incredere in ele si sa le folosesc permanent in partidele pe care le fac iarna .
Este posibil ca aceasta combinatie de culori sa nu dea aceleasi rezultate in alta zona din tara dar va sugerez sa o incercati pentru ca se poate sa fie aducatoare de surprize placute .
Eu am realizat aceasta combinatie de culori luind de pe o rotativa foita aceea aplicata peste paleta apoi lipindo pe una din fetele dandinetei .Am cautat intodeauna ca culoarea sa fie un rosu cit mai aprins si fara prea multe briz brizuri pe ea sa fie cit mai curata.

[color=blue]FIR INTINS[/color]

grama v
veteran
veteran

Mesaj de grama v » 01 Feb 2006, 17:25

da ,aici siretul e dezghetat,dar de prins..... :(

alin c.
junior
junior

Mesaj de alin c. » 01 Feb 2006, 18:42

Stiu , am fost si eu si asa este se mai ia la copca biban si foarte rar babusca .
Asteptam primavara .

FIR INTINS

oby 1
veteran
veteran

Mesaj de oby 1 » 01 Feb 2006, 19:07

duminica pe tot prutul mai sus de baraj se dadea la copca

georgelucius
senior
senior

Mesaj de georgelucius » 01 Feb 2006, 19:17

care baraj?