salaul iarna....pe riu

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 07 Feb 2006, 20:19

Eu astept primavara :lol: . Nu mai am rabdare pana in primavara :roll:

grama v
veteran
veteran

Mesaj de grama v » 08 Feb 2006, 10:33

cred ca a existat ,poate, un regres la biban anul trecut,dar dupa inundatii au scazut nivelul in baraje cu aprox 3m,ceea ce a lasat la racaciuni toata coada barajului pe uscat.am vazut bibani morti, la kg,si am gasit o balta de 10m in care intra din cind in cind apa ,cu sute de bibani.apa avea cel mult 10 cm se vedeau spinarile.erau si pui de salau si citeva stiuculite dar majoritatea bibani.dred ca apele f mari au favorizat crestera puietului si din cauza abundentei nu mai merita sa alerge dupa momeli.cine a fost in gura canalului racaciuni stie ce spectacol dadeau avatii acolo!

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 08 Feb 2006, 13:53

salut grama v.cand a fost lacul scazut in ce zona a gurii canalului ai stat si ce ai prins.avatul se prindea exclusiv la wobbler si bucati mai mari de 4 kg nu am vazut.
walleye

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 08 Feb 2006, 14:04

salut Andrei.situatia descrisa de tine se poate intampla doar toamna ff tarziu sau la copca .cand apa are peste 5 grade nu mi s-a intamplat niciodata eu sa somez la cauciuc iar altul sa-l sparga la pestisor .invers ,intotdeauna ;in plus cauciucul selecteaza ff bine bibanul mare .ff rar mi s-a intamplat ca bib-ul sa manance la spinner 1 sau wobbler mic mai bine decat la cauciuc dar piesele erau minuscule.
esecul cauciucului e cauzat de :culoare neinspirata ,manevre gresite ,prezenta vartejului +agrafa ,viteza de recuperare inadecvata .pescuiesc bibanul in acelasi strat al apei cu salaul,de obicei stau impreuna .
walleye

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 08 Feb 2006, 14:41

NU am pescuit dupa biban de fel anul acesta. Decat o singura data(acu imi aduc aminte), dar l;a cris, can am luat biban dupa biban la vobler de 5cm minnow. Cum dadea in bancu de bibani cu il imboldeau din toate partile :D. Da eu vorbeam despre un canal, pe care imi place mie sa pescuiesc ff mult cam tot timpul anului. Acolo in 2004 nu mia prea tin bine minte, da pescuind dupa avat sau stiuci n-a fost partida fara macar un biban.
Anu 2005 nu tin minte sa fi luat peste 5-10 bibani tot anul, desi am pescuit mai mult pe acolo decat in 2004. Specific din nou! Nu dadeam dupa biban. Populatia e acolo, si inca bibani frumosi, mai ales ca vara e vegetatie la gheu pe acest canal, aa ca va dati seama de de biban tre sa fie, mai ales ca n-am vazut lumea sa prinda prea des, pt ca dau de obicei la stiuca, si mai intra ocazional, la dopurile acestora...
Dar primavara acestui an sper sa fac cel putin o iesire dedicata special bibanului, ca numa de castigat am :P

grama v
veteran
veteran

Mesaj de grama v » 08 Feb 2006, 17:40

salut adrian frunza,chestia e ca fiind apa cam tulbure, dupa inundatii am batut mai mult in porti la calimanesti la salau si avat.a fost nevoie ca un prieten sa mearga in capatul canalului la racaciuni si sa prinda un salau de 3,5 kg la vobler si sa piarda inca doua piese mai mari.locul era in capatul canalului de fuga pe partea dreapta,de unde incepe iarba.am pierdut in prima zi un somn ,iar in zilele urmatoare am luat avat ziua pe canal,mergeam pe linga apa si unde sarea aruncam,iar seara mergeam in capatul canalului si am luat salau frumos pina a inceput sa creasca apa

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 08 Feb 2006, 18:28

salut grama v.in zona descrisa de tine era un onestean cu 4 lansete care dadea la viu(mreana )statea in dreptul unei dolii.mai la vale pe malul uscat mai erau pescari tot la viu ,dar cu rezultate mai slabe .eu bateam malul stang pt ca era mai accesibil pt ca curentul era ceva mai slab.pestele de fapt era in alta parte si cand am dat de el a fost ok.
cea mai buna partida in gura canalului,a avut-o un prieten 3 salai -10 kg in 20 min,la viu .eu nu am pescuit la viu .
walleye

grama v
veteran
veteran

Mesaj de grama v » 08 Feb 2006, 21:49

adrian, asa e cind il gasesti il pocnesti :Dpoate facem un pescuit anul ce vine! :wink:

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 09 Dec 2006, 12:05

daca il incerci cu silicoane la vremea e bine sa-i dai ceva mai mici? bine, daca-l si afli pe unde inghite.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 09 Dec 2006, 13:38

daca il incerci cu silicoane la vremea e bine sa-i dai ceva mai mici? bine, daca-l si afli pe unde inghite.
Depinde ce intelegi prin silicoane mici ... :roll: ... insa pe "6 cm" :oops: am intepat de la ministrap (de vreo 15 cm cu tot cu coada) pina la salau de 2 kg.
Mi s-a intimplat sa vina strapi la oscilanta in straturile superioare ale apei cind cautam avatul ... si mi s-a intimplat sa intep vreo 15 avati si avatei in 3 ore la twister (recuperat ceva mai vioi).
Asa ca silicoanele ramin o familie de naluci de "austeritate" ... care intimplator (:wink:) mai prind si peste.

grama v are perfecta dreptate : Daca il gasesti il pocnesti ... daca ... :twisted:

Scrie răspuns