Super cleni

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 17 Ian 2011, 21:31

stefanflorin scrie:Ma' pescuitorilor treaba sta in felul urmator (bagati bine la cutie): primavara pestele migreaza amonte pt depunere dar din cauza barajului Isalnita se localizeaza undeva aval de acesta. Plase nu ai sa vezi aici (poate vreun parasutist-doi care oricum o ia in mana) in schimb vobleritul este in floare. Ok, nu-i nimic rau in a pescui la spinning dupa clean (toti incepatorii o fac :twisted: ) insa odata cu scaderea debitului apei, pestii se retrag prin gropi bine stiute de cam toti cei care o ard acolo de unde sunt extrasi unul cate unul zi de zi pana cand fie vine vreo viitura si nu se mai poate pescui fie nu mai ramane nimic acolo. Catch and release vezi la cate unu' insa pe astia ii numeri pe degete, restul, tot cu mic cu mare la sacosa, ca deh, copchii multi. Eu sunt de parere ca decat sa iau un lindic d-ala de 25 de cm acasa ca sa-l pun in tigaie sa-mi satisfac nevoile animale, mai bine ma duc la o balta, prind 2-3 kile de caras si sunt super satisfacut, e si mult mai gustos, si nu supar nici "ecologistii". Eu va zic ce era acum 6-7-8 ani, poate mai bine, "calcai pe ei" si acum in afara de faptul ca strecori apa si mai prinzi cate un guvid d-asta de o schioapa, mare lucru nu mai e (cu unele exceptii). Stiu ca suna oarecum hilar ce va zic eu, insa e adevarul. Nu-l extermina voblerul dar contribuie masiv in mana cui nu trebuie!
PS: cleanul pe rau= cel mai lacom peste
PPS: nu e o ipoteza, e o concluzie.
PPPS: nu plec fara un sac de rafie de 50 de kile la mine :twisted: :twisted: :twisted:
na ca te-ai spart ca o fata mare :lol:

dori
senior
senior

Mesaj de dori » 17 Ian 2011, 21:33

Salut!

Acum 3-4 ani pe un rau: mediu/mic.. vazusem si eu un "banc" frumos de cleani >20 mici/medii, din pacate, vara trecuta, cand era apa cristal, pe raul principal nimic, de-abia 2-3..

In schimb.. mi-ar placea sa stiu ca a fost ca la altii si la noi (arata poza.. lor).

Imagine

Spor la treaba si toate cele bune!
Prin natura omul este posesiv, dar prin incultura ce devine, egoist ?

stradic
veteran
veteran

cleni super

Mesaj de stradic » 17 Ian 2011, 22:58

dori-foarte tare poza! :shock: nu-mi place in schimb gascanul dedeasupra care ii pandeste pe cleni! :P :D
rapala the best vobler in the world

vleydyx
veteran
veteran

Mesaj de vleydyx » 17 Ian 2011, 22:59

La ce dimensiuni au clenii aia nu cred ca gascanul reprezinta o problema :lol:

dori
senior
senior

Re: cleni super

Mesaj de dori » 17 Ian 2011, 23:21

stradic scrie:dori-foarte tare poza! :shock: nu-mi place in schimb gascanul dedeasupra care ii pandeste pe cleni! :P :D
Salut!

Poza nu-mi apartine, am dat de ea cand cautam poze cu cleni, prin straini. Din pacate pt. mine.. mi-a facut pofta, din fericire.. mai exista si asa ceva, chiar daca nu la noi.

Eu de regula cautam pe la englezi, pe urma am observat ca se prind la francezi la spinning destul de frumosi. Curios este faptul ca, intr-o vreme, gaseam clenii sub numele: Leuscicus cephalus, ca acum sa dau de ei sub numele Squalius cephalus. S-o fi schimba numele ?

Astia-s o parte din ceea ce am vazut acum 2-3 ani, din pacate, pe vara, in acelasi loc... nu i-am mai vazut.

Un lucru interesant.. e ca in spatele acelei rate e un clean care se ridica, fie la momeala fie la vreo musca, oare e "dresat" sau..

Imagine

Spor la treaba si toate cele bune!

YoNutzu
senior
senior

Mesaj de YoNutzu » 18 Ian 2011, 10:59

@dori
Sau poate confunda rata cu o naluca de suprafata :D
Iata doi Cleni prinsi undeva in Franta din cate am inteles de la cel de la care am primit poza.
http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=7846

ovidiu86
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de ovidiu86 » 18 Ian 2011, 12:39

Salut,
Pescuitul cu o bologneza din clasa 6, echivalentul a unui echipament UL iti poate oferi satisfactii fff mari, mai ales cand iti intra clenaloiii aia mari si nu unul ci mai multi pe partida :lol: .....

dori
senior
senior

Mesaj de dori » 18 Ian 2011, 14:26

YoNutzu scrie:@dori
Sau poate confunda rata cu o naluca de suprafata :D
Iata doi Cleni prinsi undeva in Franta din cate am inteles de la cel de la care am primit poza.
http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=7846
Super cleni!

In Romania doar unul am vazut aproape cat aia, intr-o revista, acum 2-3 ani. Deh, am vazut si la >kg dar in apa :lol: .

Spor la treaba si fir intins!

stradic
veteran
veteran

super cleni

Mesaj de stradic » 19 Ian 2011, 10:28

Francezii aia au clenoci nu gluma frate :!: :!: :!: sunt prinsi la artificiale????
rapala the best vobler in the world

YoNutzu
senior
senior

Mesaj de YoNutzu » 19 Ian 2011, 10:37

Chiar nu stiu daca sunt prinsi la artificiale ...
Englezii mai au Super Cleni, am niste filme cu Matt Hayes in care prinde numai unu si unu ...
Cel mai mare Clean pe care l-am vazut live a fost la un coleg de servici', prins la boaba de strugure.
http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=7160

Scrie răspuns