SPINNING
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
:)
@ amon
DIFERENTA e foarte simpla: C A L I T A T E A drag coleg
N-ai sa vezi niciodata pe cei de la St. Croix spre exemplu, sa iti produca o lanseta Premier 7′ 1/8-1/2 - Fast in varianta telescopica
Cat priveste transportul, poti lua o lanseta mai mica 2,10m - 2,40 .. care o poti transporta foarte elegant intr-un TUB DE TRANSPORT ( 130 cm )
Mult succes si FIRE `NTINSE
DIFERENTA e foarte simpla: C A L I T A T E A drag coleg

N-ai sa vezi niciodata pe cei de la St. Croix spre exemplu, sa iti produca o lanseta Premier 7′ 1/8-1/2 - Fast in varianta telescopica

Cat priveste transportul, poti lua o lanseta mai mica 2,10m - 2,40 .. care o poti transporta foarte elegant intr-un TUB DE TRANSPORT ( 130 cm )
Mult succes si FIRE `NTINSE

Pescuit. Natura si pasiune. Departe de lumea dezlantuita.
Daca-mi permiti, ti-as spune si eu cate ceva, ca vad o mare asemanare in gandirea ta actuala si a mea de acu 3-4 ani, cand m-am apucat mai serios de fenomenul spinning.
Daca ai un Ford Ka, sa fii sanatos (chiar daca-i masina pt fete), nu te condamn
, ca scule insa pot sa-ti spun cam ce am eu, si ce nu-ti recomand din toata inima. In primul rand BFF mi se par jalnice...am rupt cateva, am si aruncat. Shimano e ok, insa daca te gandesti la varianta Catana Ultra-Light, eu zic sa renunti la idee...am rupt deja o lanseta Catana UL, si un prieten la fel. Carbonul folosit pt ele este XT30, adica cel mai simplu si fragil carbon posibil, fata de Shimano Lesath, care foloseste XT400. Catana are succes imens, datorita coloritului superb in rosu + negru, design-ului elegant, etc. Arata super, recunosc, dar nu te lasa fraierit. Cam la acelasi pret iti poti lua (daca si tu esti fan Shimano, ca mine) ForceMaster sau BeastMaster, sau chiar Nexave, care-s totusi betze mult mai bune si mai rezistente. Catana in schimb a scos pe piatza un model telescopic, http://www.tackleshop.co.uk/tackleshopc ... _tele_spin , care se comporta excelent (fatza de Catanele din 2 bucati), si masoara vreo 50 de cm in pozitie inchisa, deci merita sa ai si asa ceva cand mergi prin drumetii, si n-ai chef sa cari ditamai lanseta din 2 bucati. Iti bagi telespin-ul in rucsac, si nu mai ai probleme. Daca insa tot ai masina, si mergi cu ea la pescuit, nu-ti recomand lansete telescopice, ia-ti una din 2 bucati, de 2.10m (daca dai la clean), si nu recomand UL, L sau ML, ca sa nu ai surprize. Pt clean folosesc BeastMaster de 2.10m, ML. Pt. stiuca tot un BeastMaster, de 2.40m, M, iar cand nu ma duc cu masina, iau la mine telescopicul Catana despre care ti-am vorbit mai sus, de 1.80m, Light. Incearca si nu vei regreta. Eu nu-ti recomand betze BFF, nici Jaxon, si in nici un caz Baracuda. Sa-mi spui ce-ai hotarat 
Daca ai un Ford Ka, sa fii sanatos (chiar daca-i masina pt fete), nu te condamn

Nu stiu cati ar achizitiona cu usurinta o lanseta SHIMANO LESATH + MULINETA aferenta.. Nu cunosc potentele financiare ale niciunuia de aici ( dar nici nu sunt curios de acest aspect ) dar totusi e o suma frumusica. Zic eu..

-
- veteran
[quote="shimano"]" si nu recomand UL, L sau ML, ca sa nu ai surprize."
Scuzele mele, am gresit la fraza asta...vroiam sa spun ca nu-ti recomand UL, ci L sau ML...eu personal am avut prea multe rateuri cu betze UL, mult mai putine cu ML.[/quote]
Imi pare rau, dar si aici parerile sunt impartite. Multi(printre care si eu) prefera lansete L sau ML pentru senzatii mai tari in timpul drillului. Daca vrei sa nu ai surprize poti sa folosesti un H, nu mai conteaza ca nu poti lansa o naluca pt clean, da' dupa ce l-ai prins in 5 secunde l-ai aruncat pe mal.
Scuzele mele, am gresit la fraza asta...vroiam sa spun ca nu-ti recomand UL, ci L sau ML...eu personal am avut prea multe rateuri cu betze UL, mult mai putine cu ML.[/quote]
Imi pare rau, dar si aici parerile sunt impartite. Multi(printre care si eu) prefera lansete L sau ML pentru senzatii mai tari in timpul drillului. Daca vrei sa nu ai surprize poti sa folosesti un H, nu mai conteaza ca nu poti lansa o naluca pt clean, da' dupa ce l-ai prins in 5 secunde l-ai aruncat pe mal.
PE CAMPUL DE LUPTA banuiesc, doar nu o fi folosit-o pe post de biciusca pentru catar
Eu cunosc pe un tip, care si-a rupt varful lansetei cand incerca sa elibereze naluca agatat de un obstacol scufundat. Tot o CATANA, din pacate.. 
Pentru cei ce au asemenea intamplari puneti tensiune asupra firului, nu folositi lanseta pe post de parghie. Introduceti varful lansetei in apa, in continuarea firului, in directia de unde e agatata naluca, lasati putin fir de pe tambur si zmuciti de acesta ( eu asa procedez ) -SAU- mai sigur si elegant ar fi un DEZGATATOR

Pentru cei ce au asemenea intamplari puneti tensiune asupra firului, nu folositi lanseta pe post de parghie. Introduceti varful lansetei in apa, in continuarea firului, in directia de unde e agatata naluca, lasati putin fir de pe tambur si zmuciti de acesta ( eu asa procedez ) -SAU- mai sigur si elegant ar fi un DEZGATATOR

N-ai inteles, m-am corectat cu mult inainte sa-mi scrii ce-ai scris....m-am referit strict la UL "nu-ti recomand UL, ci L sau ML..." N-ai fost prea atent cand ai citit ce-am scris, mai ales partea RECORECTATA. Eu folosesc L si ML la clean, dar nu voi mai folosi UL, cam asa s-ar traduce tot ce-am scris mai sus, si nu s-anteles.iovys scrie:Imi pare rau, dar si aici parerile sunt impartite. Multi(printre care si eu) prefera lansete L sau ML pentru senzatii mai tari in timpul drillului. Daca vrei sa nu ai surprize poti sa folosesti un H, nu mai conteaza ca nu poti lansa o naluca pt clean, da' dupa ce l-ai prins in 5 secunde l-ai aruncat pe mal.shimano scrie:" si nu recomand UL, L sau ML, ca sa nu ai surprize."
Scuzele mele, am gresit la fraza asta...vroiam sa spun ca nu-ti recomand UL, ci L sau ML...eu personal am avut prea multe rateuri cu betze UL, mult mai putine cu ML.
Referitor la cum mi-am rupt batzul Catana...pai din prostia mea, normal, in timp ce lansam, si eram in jungla, peste tot crengi si fel de fel de tufe si ramurele, si am lovit in timpul lansarii o mica crenguta, firava si inocenta, si batzul mi s-a rupt de parca era un stix. Stiu, e greseala mea, insa lansarea nu a fost una puternica, si asta m-a mirat, iar ramurica-n cauza iarasi nu prezenta pericol, deci m-am mirat putin de cat de usor se poate rupe Catana. Colegul meu, cu acelasi batz Catana UL, a simtit o smucitura imensa cand dadea la clean (o fi intrat vreun avat mare sau stiuca, cine stie), si pur si simplu i s-a rupt varful la batz.
Un alt fenomen des intalnit este cand lansezi si prima jumatate de lanseta isi ia zborul, apoi cade fix in "cap" si-si rupe varful. Asa am patit cu un batz Tica, nou noutz, la care, culmea, verificam tot timpul "incheietura" inainte de lansare, si tot am patit-o. Multi prieteni se plang de acelasi fenomen, mai ales in cazul betzelor cu actiune parabolica, UL.
Cu un M sau ML n-am avut niciodata surprize....inca