pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
luci_t
- veteran

-
bobo sercaia scrie:un prieten a prins una chiar si la rama.nu mi-a venit sa cred.
probabil nu era mai mare ca palma. Puietul intra destul de fregvent si la rama. Profita de orice sursa de hrana gaseste in zona
Si inca ceva. Daca nu stiai sunt ape private, pe care se poate pescui fara probleme in prohibitie, contra taxei de pescuit
-
bobo sercaia
- utilizator nou

stiuca prietenului nu era ca palma,avea vreo 600 grame.asta depinde,poate sunt cei care au in loc de palme,lopeti

-
luci_t
- veteran

-
bobo sercaia scrie:Bineinteles ca stiam.Deci pana la urma e o chestiune de lege si nu de morala.pot omori pestii plini de icre daca platesc o taxa,si sunt impacat cu mine insumi.
Daca esti pe o apa privata, administratorul acelei ape decide daca respecta perioada de depunere a icrelor si modalitaea de pescuit din acea perioada. Sunt multi proprietari de balti care in perioada prohibitiei au cele mai mari venituri din pescuit
dar pe o apa publica e indicat sa respecti decizia administratorului ei si implicit perioada de prohibitie.
-
nucus
- veteran

Am fost pe o balta privata nu pe o apa publica.Nea bobo sercaia.
-
bobo sercaia
- utilizator nou

morala ar fi asta atunci?daca platesc pot sa fac orice?deci daca administratorul baltii,in goana dupa bani,iti ofera pt a pescui specii rare,pe cale de disparitie sa zicem,dar care pescuit e spectaculos si-ti ofera senzatii de neuitat,platesti taxa si omori linistit pestele,atunci e ok?
-
OvidiuRus
- veteran

bobo sercaia scrie:OvidiuRus scrie:
ma fario lasa ma lacustele ca nu prea sunt acuma , ce lacusta lu peste gasesti acuma inafara de "doctorasi" care nu stiu daca au aparut inca /...?
"doctorasi"=carabusi de mai?
nu , doctorasii sun tniste insecte ce apar in perioada sfarsitul lui aprilia inceputul lui mai pe copacii de pe malul apelor si pruni au corpul lunguiet , prima pereche de aripi (exterior) negre si a -2 a pereche rosii , sub cele exterioare. burta rosie , sunt zburatoare dar le poti prinde cu mana , nu am reusit sa gasesc denumirea sstiintifica dar fac ravagii printre cleni

, facem ca acu` vobler e pe primu` loc , ca pasiune nu neaparat ca si capturi.
-
Michael
- Moderator

discutia va continua on-topic, despre pescuitul cleanului, fara curenti,carbid si icre.
in legatura cu prohibitia si braconajul, exista topicuri dedicate.
Ultima oară modificat 19 Apr 2008, 21:11 de către
Michael, modificat de 3 ori în total.
-
MihaiV
- Moderator

Bobo, constat in mesajele tale un ton agresiv, zeflemitor, fara nici un spijin legal sau moral, cu exemple care nu au nimic comun cu subiectul. Te-as ruga sa te potolesti si sa incerci sa te rezumi la o discutie civilizata.
-
gizmo
- junior

-
Nu sunt de acord.
Problema este punctata f bine.
Poti fi braconier ascuns in spatele legii, sau practicant de C&R in prohibitie. Tine de tine si nu de un text scris in MO.
Ce zici bobo, turnam cateceva pt gazalau?