Pescuit la clean
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- utilizator nou
-
- utilizator nou
ton agresiv?zeflemitor?sprijin legal sau moral?o discutie civilizata?!mai civilizat de asa nu cred ca se poate.am insultat pe cineva?e o discutie despre pescuit,fiecare vine cu ideile sale,cu povestile sale.nu cred ca nucus s-a suparat pe mine.MihaiV scrie:Bobo, constat in mesajele tale un ton agresiv, zeflemitor, fara nici un spijin legal sau moral, cu exemple care nu au nimic comun cu subiectul. Te-as ruga sa te potolesti si sa incerci sa te rezumi la o discutie civilizata.
-
- utilizator nou
aha,da,da stiu despre ce zici.la mine in zona se numesc "susteri"(gizmo confirmi?) am auzit ca se mai numesc si "croitori"cleanul e inebunit dupa insectele astea.cand eram copil,la pluta,am prins cleni babani cu ei.conditia e sa fie apa limpede.OvidiuRus scrie:nu , doctorasii sun tniste insecte ce apar in perioada sfarsitul lui aprilia inceputul lui mai pe copacii de pe malul apelor si pruni au corpul lunguiet , prima pereche de aripi (exterior) negre si a -2 a pereche rosii , sub cele exterioare. burta rosie , sunt zburatoare dar le poti prinde cu mana , nu am reusit sa gasesc denumirea sstiintifica dar fac ravagii printre clenibobo sercaia scrie:"doctorasi"=carabusi de mai?OvidiuRus scrie:ma fario lasa ma lacustele ca nu prea sunt acuma , ce lacusta lu peste gasesti acuma inafara de "doctorasi" care nu stiu daca au aparut inca /...?
, facem ca acu` vobler e pe primu` loc , ca pasiune nu neaparat ca si capturi.
-
- utilizator nou
sall. eu caut cleanul in jud hunedoara.pe raul Strei mai concret.e o apa cam saraca in peste dar niste cleni ascunsi tot mai gasesti dak umbli.scobarii ii gasesti mai des dar aia nu sunt asa de incitanti intr-o partida de pescuit cum sunt clenii.in toamna trecuta eu le-am gasit gusturile cu niste voblere mini floating salmo.erau bestiale .in orice conditii dau randament.la table aproape ca nu am mai dat deloc.
ce locuri bune stiti pe somes prin apropiere de cj? credeti ca ar fi ceva clenuti aici in poluarea asta? scobari am vazut dar clean... e ceva mai fricos si mai sensibil.
ce locuri bune stiti pe somes prin apropiere de cj? credeti ca ar fi ceva clenuti aici in poluarea asta? scobari am vazut dar clean... e ceva mai fricos si mai sensibil.
-
- veteran
Uffffffffff, ce frumos e pe Strei spre izvoare! Am prins vreo 4 pastravi in 30 minute la lacusta verde! Din pacate eram pe fuga sa ajung la Raul Mare. Sper ca RNP sa mai dea si anul asta autorizatie ptr Strei, ca aud ca au mici necazuri cu unele pretinse asoctatii de pescari care vin chipurile in "controale"....Clean nu am apucat sa prind, am auzit ca e mai jos, partea din aval. O fi si lipan? Pe Raul Mare e extrem de rar, am auzit ca s-a luat dar nu am vazut....
eu lipan sa stii ca nu am vazut pe strei, am auzit doar ca s-ar fi prins pe la Subcetate, dar din vorba...ceva pastravi curcubeu am prins prin octombrie in zona calanului, sub in aval de baraj. exemplare frumoase de pana la 1 -1,2kg. nu stiu de unde erau ajunsi pe acolo, dar cred ca erau scapati de undeva, prea frumosi sa fie salbatici si nu din vreo crescatorie.Ce am mai prins, spre mirarea mea, o marlitza de vreo 400g repezis in apa de 30-40 cm.Alt fel, in apropiere de gura de varsare se mai prinde ceva salau dar nu foarte rasarit.
- Catalin M.
- utilizator constant