pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
mihali
- veteran

bondan scrie:Si cel mai important, sa nu te vada, prezentare cat mai fina.
Ce bine daca ar sti si ar tine seama de acest aspect si ceilalti pescari.
Sambata dadeam la clean, cu prezente destul de constante, cand, ca o fatalitate, trei tineri cu ceva scule de pescuit , au inceput sa arunce si ei in aceeasi zona, patruland cand la sticla de bere ,cand la vecin etc... Si totul se desfasura pe un dig cam la un metru si ceva deasupra apei, iar apa de cel mult 40cm, limpede ca lacrima de puteai sa vezi pestele ce se repezea la naluca. E clar ca totul s'a terminat. Am plecat stiind ca nu mai este nici o sansa. M'as bucura sa citeasca pe aici. Ar avea ce sa invete.
-
mihali
- veteran

bondan scrie:Si cel mai important, sa nu te vada, prezentare cat mai fina.
Ce bine daca ar sti si ar tine seama de acest aspect si ceilalti pescari.
Sambata dadeam la clean, cu prezente destul de constante, cand, ca o fatalitate, trei tineri cu ceva scule de pescuit , au inceput sa arunce si ei in aceeasi zona, patruland cand la sticla de bere ,cand la vecin etc... Si totul se desfasura pe un dig cam la un metru si ceva deasupra apei, iar apa de cel mult 40cm, limpede ca lacrima de puteai sa vezi pestele ce se repezea la naluca. E clar ca totul s'a terminat. Am plecat stiind ca nu mai este nici o sansa. M'as bucura sa citeasca pe aici. Ar avea ce sa invete.
-
Catalin M.
- utilizator constant

ms mult de sfaturi ... la musca nu am incercat. o sa dau sa vad, cred ca o sa am mai multe sanse. cat de cei mentionati mai sus aia nu se numesc pescari ... aia-s niste turisti pe marginea apei
-
JONES
- veteran

-
pentru asa ceva as inceca chiar cu muste naturale (incearca niste cosasi prin zona). Metoda e infaibilila. Daca lacul e mic incerca cu rubensiana fara nimic cu 1 singur calig. Asezi lacusta pe apa si o misti putin sa para ca tocmai a picat pe apa.
Daca e mai mare lacul lansezi montura cu lacusta cu o pluta pe sistemul clasic.
Bineinteles poti incerca cu naluci artificiale si cu musca artificiala dar s-ar putea sa fie prea complicat pentru tine.
the angler is catching xxx, not by the lure
-
Catalin M.
- utilizator constant

sper ca weekend-ul acesta sa ajung pe acolo ...o sa tin cont de sfaturi sa vad ce iese. ms
-
bondan
- senior

-
daca nu e un secret la ce lac mergi?
-
Catalin M.
- utilizator constant

nu-i nici un secret. eu sunt de loc din localitatea Tg Lapus si la 5 km de Lapus este un lac relativ mare (cam 1 km lungime) care s-a format peste o padure (exista f multe structuri unde-si duc traiul cleni fumosi). Pe zona noastra este cunoscut ca Lacul Borcut.
-
bondan
- senior

-
stiu zona. tu mai ai si cheile lapusului aproape unde efectiv e super mijto de dat la clean.
-
Catalin M.
- utilizator constant

acolo trebui sa ajung in weekend-ul trecut numai ca s-a murdarit f tare raul. cand se curata acolo ma gasiti. :D
-
dmb
- utilizator nou

-
Pentru mine Wobblerul ramine momeala cea mai buna pt clean, cel putin anul acesta Rapala de 5 cm