Ei zic asa in ordin:
"Art 1.
(1) Se instituie masuri de prohibitie pentru pescuitul in scop comercial, recreativ/sportiv si familial al
oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si al altor vietuitoare acvatice in habitatele piscicole
naturale, pe o durata de 60 de zile, in perioada 8 aprilie - 6 iunie inclusiv, si in apele care constituie
frontiera de stat, inclusiv Golful Musura, pe o durata de 45 zile, in perioada 8 aprilie - 22 mai inclusiv,
cu exceptiile prevazute in prezentul ordin."
Si urmeaza exceptia de la prohibitie pentru pescuitul comercial si familial:
"Art 6.
(1) Prin exceptie de la art. 1, se interzice pescuitul comercial, recreativ/sportiv si familial a speciilor
de pesti, dupa cum urmeaza:
Prohibitia pescuitului in scop comercial si familial al scrumbiei de Dunare se stabileste, pe sectoare
astfel:
a. [...]
b. [...]
c)Pe sectorul de Dunare si bratele sale,de la Vadul Oii - km238 -pana la Gura Timocului -
km845,6 - pe o durata de 30 zile, in perioada 11 mai - 9 iunie inclusiv"
De unde - si eu, chiar daca nu-mi pica bine - trag concluzia ca ESTE INTERZIS PESCUITUL SPORTIV LA SCRUMBIE pana pe data de 9 iunie inclusiv.
Daca gresesc, sa ma corecteze cineva.
Cu toate acestea consider ca a fost o "scapare" mai mult sau mai putin intentionata. Aia din Delta care prind cu plasele alea cu burta tone de scrumbie (poate zeci de tone) s-or fi plans ca daca mai pescuies si aia de Olt, Dolj, Gorj si Mehedinti nu o sa mai fie scrumbie la anul. Asa ca, anul asta, a fost interzis pescuitul scrumbiei pe toata perioada de prohibitie, plus perioada aferenta speciei.
Speram sa se rezolve frumos.
Aveti cazuri de contestari ale proceselor verbale? Pareri avocatesti?
Zic si eu... ca inca nu m-am dezmeticit.
PS: sunt din Mehedinti deci m-am referit la partile care pot interesa pe cei care veneau in zona (Gura Timocului-PF2) sa pescuiasca scrumbia.