ORDINUL 578/2013crysst scrie:budigae scrie: Art. I. —
Alineatul (5) al articolului 5 din Ordinul ministrului mediului și schimbărilor climatice nr. 400/2013 privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2013, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 145 din 19 martie 2013, se modifică și va avea următorul cuprins:
„(5) Prin excepție de la art. 1, speciile marine de pești, altele decât cele prevăzute la alin. (2) și (3), sunt permise la pescuit tot timpul anului.”. —
Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
CITITI CU ATENTIE ARTICOLUL I (INTII) !!!!!!!!!!!!!!!
nu stiu de unde ai luat alineatul 5 asta ingrosat si subliniat
eu am citit ordinul asta 400 de aici http://www.lege-online.ro/lr-ORDIN-400% ... 6160).html si nu l-am gasit
INTERZIS LA SCRUMBIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: INTERZIS LA SCRUMBIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
intradevar , am sunat la ANPA sa ma lamuresc care e treaba cu ordinul asta si intradevar exista dar cei de la ANPA sustin ca se refera strict la pescuitul in marea neagra....zic ei.....personal cred ca este interpretabil lejer in favoarea pescuitului sportiv al scrumbiei, la fel sunt sigur ca cine pescuieste la scrumbie si este controlat i se va face dosar penal de care va scapa numai la judecata.
Prieteniile sunt ca umbra, nu apar decat cand este soare
Neshte tzarani!crysst scrie:intradevar , am sunat la ANPA sa ma lamuresc care e treaba cu ordinul asta si intradevar exista dar cei de la ANPA sustin ca se refera strict la pescuitul in marea neagra....zic ei.....personal cred ca este interpretabil lejer in favoarea pescuitului sportiv al scrumbiei, la fel sunt sigur ca cine pescuieste la scrumbie si este controlat i se va face dosar penal de care va scapa numai la judecata.
- johnnybravo
- Moderator
actualizarea ordinului de mai sus este DOAR pt art. 5, alin. 5, adicabudigae scrie:Având în vedere Referatul de aprobare nr. 2.404 din 27 martie 2013 al Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură și Adresa nr. 1.281 din 26 martie 2013 a Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa”, luând în considerare:
— art. 3 alin. (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 96/2012 privind stabilirea unor măsuri de reorganizare în cadrul administrației publice centrale și pentru modificarea unor acte normative, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 71/2013;
— art. 1 din anexa la Acordul dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind cooperarea în domeniul protecției resurselor piscicole și reglementarea pescuitului în râul Prut și în lacul de acumulare Stânca-Costești, semnat la Stânca la 1 august 2003, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1.207/2003;
— art. 1 alin. (2) lit. a)—c) din Regulamentul (CE) nr. 2.371/2002 al Consiliului din 20 decembrie 2002 privind conservarea și exploatarea durabilă a resurselor piscicole în conformitate cu politica comună în domeniul pescuitului;
— art. 7 pct. A. lit. g) din Hotărârea Guvernului nr. 545/2010 privind organizarea, structura și funcționarea Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, cu modificările ulterioare, în temeiul art. 12 alin. (4) și (5) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 317/2009, cu modificările și completările ulterioare, precum și al art. 13 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 48/2013 privind organizarea și funcționarea Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice și pentru modificarea unor acte normative în domeniul mediului și schimbărilor climatice,
ministrul mediului și schimbărilor climatice emite următorul ordin:
Art. I. —
Alineatul (5) al articolului 5 din Ordinul ministrului mediului și schimbărilor climatice nr. 400/2013 privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2013, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 145 din 19 martie 2013, se modifică și va avea următorul cuprins:
„(5) Prin excepție de la art. 1, speciile marine de pești, altele decât cele prevăzute la alin. (2) și (3), sunt permise la pescuit tot timpul anului.”
Art. II. —
Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
CITITI CU ATENTIE ARTICOLUL I (INTII) !!!!!!!!!!!!!!!
Cod: Selectaţi tot
(5) Prin excepţie de la prevederile art. 1, capturarea rapanei (Rapana venosa) este permisă tot timpul anului; în perioada 8 aprilie-6 iunie inclusiv, capturarea rapanei se poate efectua numai cu folosirea metodelor şi echipamentelor selective pentru această specie.
Cod: Selectaţi tot
„(5) Prin excepție de la art. 1, speciile marine de pești, altele decât cele prevăzute la alin. (2) și (3), sunt permise la pescuit tot timpul anului.”
deci, eu zic ca e interzis, si avem voie doar dupa 22mai...dar e o dovada clara de incompetenta avand in vedere scopul prohibitiei

http://www.youtube.com/watch?v=gUbr7HFCco8
lucrurile sunt clare....au interzis pescuitul sportiv la lanseta deoarece braconierii in loc de scrumbie mai prindeau si crap LA BATAIE (CA ASA STIU EI CA ATUNCI CAND SE BATE CRAPUL, ESTE FARTE VULNERABIL LA PRINSUL CU LANSETA SI NU LA PRINSUL CU PLASA) salau etc..... dar au lasat liber la plase deoarece in plase ramane numai scrumbia, celelalte specii de peste fiind eliberate in caz de prindere accidentala......asta este explicatia oficiala a celor responsabili de la ANPA...JAVRELE ORDINARE.
lucrurile sunt clare....au interzis pescuitul sportiv la lanseta deoarece braconierii in loc de scrumbie mai prindeau si crap LA BATAIE (CA ASA STIU EI CA ATUNCI CAND SE BATE CRAPUL, ESTE FARTE VULNERABIL LA PRINSUL CU LANSETA SI NU LA PRINSUL CU PLASA) salau etc..... dar au lasat liber la plase deoarece in plase ramane numai scrumbia, celelalte specii de peste fiind eliberate in caz de prindere accidentala......asta este explicatia oficiala a celor responsabili de la ANPA...JAVRELE ORDINARE.
Prieteniile sunt ca umbra, nu apar decat cand este soare
ziarist prost si interlocutor analfabet => legile pe care le meritamcrysst scrie:http://www.youtube.com/watch?v=gUbr7HFCco8

Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.
interlocutorul nu este analfabet(poate doar un oltean mai aprig la manie), el a demarat o actiune de strangere de semnaturi in Turnu Severin , a inaintat o petitie la inspectoratul general politiei de frontiera,iar in urma acestor actiuni cei de la ANPA au sucit treaba cu scrumbia,se poate pescui de la gura Timocului in amonte, cei care vor pescui la scrumbie trebuie sa stie ca acest interlocutor a cheltuit timp si bani pt pescarii care vor sa pescuiasca la scrumbie,de oriunde ar fi ei din tara asta .adiwolf scrie:ziarist prost si interlocutor analfabet => legile pe care le meritamcrysst scrie:http://www.youtube.com/watch?v=gUbr7HFCco8
Felicitari pentru initiativa si tot respectul pentru demersurile facute. Pana la urma beneficiarii acestui gest suntem toti cei care vor sa pescuiasca scrumbia de Dunare, dincolo de aberatiile legiuitorilor si mafiotilor care-si baga interesele personale mai presus de utilitatea unei legi. Cei mai multi dintre noi sunt de acord cu prohibitia, ii intelegem rostul, dar atunci cand niste fanfaroni pusi pe capatuire legifereaza in stanga si in dreapta numai aberatii, avem nevoie de oameni ca "interlocutorul" nostru care SA MAI SI FACA nu numai sa povesteasca despre "ce le-as face de i-as prinde". 

La scrumbie......dar daca tot ajunge un crap sau un salau in setca ne e nicio problema...ce? nu e tot peste , ca si scrumbia?...hai mai, ce naiba!!!!!! Nu cred pe nimeni care spune ca a prins crap in setca, in timp ce pescuia la scrumbie ,si la eliberat...sa fim seriosi.Atat timp cat nu se ajunge la puscarie pt braconaj.....plateste amenda braconierul...ameanda ce inseamna 1-2 de dat cu curentul sau cu plasa. Sa-i
in gura pe toti braconierii...asta e urarea mea pt ei. Numai bine!!!!!!