INTERZIS LA SCRUMBIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

johnnybravo
Moderator
Moderator

Re: INTERZIS LA SCRUMBIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mesaj de johnnybravo » 29 Apr 2013, 20:00

budigae scrie:cei de la ANPA au sucit treaba cu scrumbia,se poate pescui de la gura Timocului in amonte, cei care vor pescui la scrumbie trebuie sa stie ca acest interlocutor a cheltuit timp si bani pt pescarii care vor sa pescuiasca la scrumbie,de oriunde ar fi ei din tara asta .
de cand se poate pescui la scrumbie? ai sunat cumva si la pol de frontiera? ei stiu de deciza asta? sau se asteapta modificarea ordinului?
legat de banii investiti, nu cred ca isi avrea rostul precizarea, as vrea sa nu generalizez, dar nu stiu pescar din zona care sa se limiteze la 5kg de scrumbie pe zi asa ca ar fi ok sa nu fim ipocriti mai ales ca in clipul de mai sus se aminteste de comercializarea pestelui pe malul sarbesc...;)
sa nu ma intelegi gresit, eu salut initiativa cetateanului respectiv si ma bucur de reusita :)

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 29 Apr 2013, 21:20

budigae scrie:
adiwolf scrie:
ziarist prost si interlocutor analfabet => legile pe care le meritam :evil:
interlocutorul nu este analfabet(poate doar un oltean mai aprig la manie), el a demarat o actiune de strangere de semnaturi in Turnu Severin , a inaintat o petitie la inspectoratul general politiei de frontiera,iar in urma acestor actiuni cei de la ANPA au sucit treaba cu scrumbia,se poate pescui de la gura Timocului in amonte, cei care vor pescui la scrumbie trebuie sa stie ca acest interlocutor a cheltuit timp si bani pt pescarii care vor sa pescuiasca la scrumbie,de oriunde ar fi ei din tara asta .
toata stima pentru actiunea demarata de acel interlocutor, dar imi mentin parerea ca exprimarea este jalnica
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

budigae
veteran
veteran

Mesaj de budigae » 30 Apr 2013, 07:18

johnnybravo scrie:
budigae scrie:cei de la ANPA au sucit treaba cu scrumbia,se poate pescui de la gura Timocului in amonte, cei care vor pescui la scrumbie trebuie sa stie ca acest interlocutor a cheltuit timp si bani pt pescarii care vor sa pescuiasca la scrumbie,de oriunde ar fi ei din tara asta .
de cand se poate pescui la scrumbie? ai sunat cumva si la pol de frontiera? ei stiu de deciza asta? sau se asteapta modificarea ordinului?
legat de banii investiti, nu cred ca isi avrea rostul precizarea, as vrea sa nu generalizez, dar nu stiu pescar din zona care sa se limiteze la 5kg de scrumbie pe zi asa ca ar fi ok sa nu fim ipocriti mai ales ca in clipul de mai sus se aminteste de comercializarea pestelui pe malul sarbesc...;)
sa nu ma intelegi gresit, eu salut initiativa cetateanului respectiv si ma bucur de reusita :)
de cateva zile (4-5), daca stiti si alti pescari in Turnu Severin puteti cere informatii , daca sunt pusi la curent cu problema asta ,vor confirma ca este voie sa pescuiesti la scrumbie.

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 30 Apr 2013, 21:32

am citit si rascitit actualizarea ordinului si cred ca ai dreptate...o sa ies si eu la scrumbie zilele astea :D
o sa sun in prealabil la pol de frontiera dar am un amic care e pe apa deja si se pare ca nu sunt probleme :)

crysst
veteran
veteran

Mesaj de crysst » 02 Mai 2013, 19:26

Cei de la Turnu Severin, fiind multi si uniti, si avand pe cineva cu cap printre ei, le-au fortat mana celor de la ANPA , iar astia ca sa nu sii puna in cap , tacit cu cei de la frontiera au inchis un ochi la cei care pescuiesc la scrumbie. Problema este ca prin alte zone nu sunt asa multi, sau asa organizati ca cei de la Severin.
Prieteniile sunt ca umbra, nu apar decat cand este soare

storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 02 Mai 2013, 23:39

crysst scrie:Cei de la Turnu Severin, fiind multi si uniti, si avand pe cineva cu cap printre ei, le-au fortat mana celor de la ANPA , iar astia ca sa nu sii puna in cap , tacit cu cei de la frontiera au inchis un ochi la cei care pescuiesc la scrumbie. Problema este ca prin alte zone nu sunt asa multi, sau asa organizati ca cei de la Severin.
Si Gorju' a "lucrat"...prin "mijloace specifice". :D
Bila alba pentru Dl Anghel-(ANPA Bucuresti) si Dl Grebla (Senator Gorj) :respekt:
Bila neagra pentru Cazacu (Anpa-Filiala Oltenia).Speram intr-o demisie de onoare a individului.In urma "discutilor"se pare ca s-a linistit ca un mielusel,desii saptamana trecuta zicea:"Voi care pescuiti cu undita platiti doar 30 lei pe cand aia cu pescuitul comercial platesc cateva milioane,ce ma intereseaza pe mine de voi".
P.S.Cred ca noi pescarii sportivi putem sa facem mai mult decat sa ne zbatem pentru cateva scrumbii care oricum nu mai ajung in mare.Prin unitate poate reusim cateva modificari ale legilor ce privesc pescuitul in Romania.Sunt oamenii care iubesc pescuitul sportiv si au functii importante in stat.
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 03 Mai 2013, 07:41

Penibilul ăla de Cazacu ar trebui dat afară, nu să-și dea demisia. Taxele cumulate din pescuitul sportiv sunt de 50 de ori mai mari (sau mai mult) decât cele colectate din pescuitul comercial. Lăsând la o parte faptul că pescarii comerciali sunt în mare parte braconieri cu acte.

budigae
veteran
veteran

Mesaj de budigae » 03 Mai 2013, 09:39

UN SAC DE BILE NEGRE PT DL LUȚU(ANPA MEHEDINTI),CEL CARE IMPREUNA CU CEL DE LA DOLJ( DL CAZACU) PUSESERA CAPAC PESCUITULUI RECREATIV SPORTIV LA SCRUMBIE, ACEST DOMN LUȚU , NU RATEAZA NICIO OCAZIE SA-SI ARATE DISPRETUL FATA DE PESCARII SPORTIVI , COMPASIUNE SI MILA PT CEI COMERCIALI.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 03 Mai 2013, 09:41

storm xxx scrie:Sunt oamenii care iubesc pescuitul sportiv si au functii importante in stat.
DACA, sunt, sunt mult mai putini decat vanatorii.
mafia pestelui, a icrelor negre si a pescuitulyui comercial domina
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

stefan0172
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de stefan0172 » 11 Iul 2013, 22:14

chiar daca subiectul nu mai este de actualitate , pt ca scrumbia a ajuns pe fundul marii, eu va spun ca nu am abandonat lupta cu moara de vant (ANPA).am verificat in urma si am constatat ca legea prohibitiei la scrumbie a fost modificata in forma actuala in anul 2010.si in discutie este art6.De aceea organele care aplicau legea au permis pescuitul sportiv la scrumbie pentru ca articolul 6 pina in 2010 a permis fara a face discriminare intre pescari fie ei ,comerciali,familiali sau sportivi. Am consultat mai multi juristi si marea majoritate au fost de parere ca se incadreaza la discriminare. in consecinta am mers pe o plangere la CNCD,plangere care momentan este pe rol .va voi tine la curent cu solutionarea plangerii.Daca voi avea castig de cauza, cu siguranta anul viitor legea prohibitiei va fi modificata.Fir intins pina data viitoare. :lol:

Scrie răspuns