Cum sint incasate tarifele de acces de la nemembrii

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
semlecangheorghe
veteran
veteran

Cum sint incasate tarifele de acces de la nemembrii

Mesaj de semlecangheorghe » 02 Apr 2012, 20:16

http://www.anpa.ro/index.php/component/ ... -aprs.html

În atenţia deţinătorilor de Autorizaţii de Pescuit Recreativ-Sportiv si a posesorilor de premise de Pescuit Recreativ-Sportiv nemembri

Posesorii permiselor de pescuit recreativ-sportiv pot practica pescuitul recreativ/sportiv pe toate habitatele piscicole naturale, cu excepţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

Pe o zonă de pescuit autorizată, pescuitul recreativ/sportiv se poate practica atât de membrii asociaţiilor deţinătoare de autorizaţie de pescuit recreativ/sportiv cât şi de nemembri cu respectarea Regulamentului propriu al asociaţiei, iar pe zonele neautorizate pescuitul recreativ/sportiv se face numai pe baza permiselor de pescuit recreativ/sportiv emise de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură (denumită în continuare ANPA), cu respectarea legislaţiei în vigoare.

Asociaţiile de pescari sportivi sunt obligate să practice pe zonele autorizate pentru pescuit recreativ/sportiv tarifele aprobate de ANPA pe săptămână/lună/an şi să organizeze controale zilnice cu privire la verificarea modului de practicare al pescuitului recreativ/sportiv şi pentru a încasa taxe de pescuit la nemembri. Asociaţiile sunt obligate să permită accesul la resursele acvatice vii şi la pescarii nemembri, cu condiţia ca aceştia să achite tariful pentru pescuit conform Regulamentului propriu al asociaţiei de practicare a pescuitului recreativ/sportiv.

Permisele de pescuit recreativ-sportiv se eliberează de ANPA nominal atât la persoane fizice cât şi la Asociaţiile de pescari sportivi care deţin Autorizaţii de pescuit recreativ/sportiv, prin structurile sale regionale.

Cei interesaţi pot suna la sediile filialelor regionale şi la ANPA-sediul central din Bucureşti sau puteți accesa programul de primire documente şi eliberare permise de pescuit recreativ/sportiv, pe care-l ataşăm.

Programul de primire documente si de eliberare permise de pescuit recreativ/sportiv 2012

< Anterior Următor >
..meniuDespre noiPrezentare generalaComunicate de PresaOrganigramaDeclaratii de avere
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Re: Cum sint incasate tarifele de acces de la nemembrii

Mesaj de semlecangheorghe » 02 Apr 2012, 20:20

Astazi am avut o discutie in contradictoriu cu d-l Nica Degeratu,reprezentatul A.J.V.P.S.Arad

Dumnealui sustine ca nemembrii,trebuie sa se deplaseze personal la sediul asociatiei,pentru plata tarifului de acces.

Eu am zis ca pe sit la A.N.P.A.,scrie cam ..invers,adica asa cum vedeti ,mai sus ,in textul luat de pe sit-ul lor..

Ce parere aveti,cum o sa se aplice aceasta prevedere,care face parte din conditiile de practicare a pescuitului recreativ sportiv??
Caci se pare ca unele asociatii care administreaza r.a.v.,nu vor sa aiba prea mare deranj..

.

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 02 Apr 2012, 20:39

Sa astepte linistite la sediile lor. Cei care nu se deranjeaza sa iasa pe ape pt incasari, probabil au suficiente fonduri. O alta problema a multor asociatii, este probabil neincrederea cu privire la onestitatea angajatilor care ar trebui sa incaseze tarifele(cu siguranta, multi, la 10 incasari, ar scoate un bon, restul in buzunar)
Despre cum o sa aplice prevederea, eu zic,, ca atata vreme cat esti dispus sa platesti, ar trebui sa ia banii si sa mearga mai departe, pentru ca si tu, daca ai vrea sa gasesti motiv sa nu platesti deloc, ai gasi(lipsa afisiere, lipsa paznici, etc)

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 02 Apr 2012, 21:00

Problema este ca daca vine in control,imi zice cu tupeu ca nu-i valabil ce zice pe site la A.N.P.A...

Asa mi-a zis azi ,la telefon..

Asta nu pot pricepe,daca acolo scrie negru pe alb,de ce mama naibii,astia iau doar ce le convine??

.

x-men1971
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de x-men1971 » 02 Apr 2012, 21:25

Eu am patit exact o situatie din asta tampita acum vreo saptaman. Au venit domnii de la AJVPS si unul din ei striga cat il tinea gura ca nu am voie sa pescuiesc in apele administrate de domniile lor si imi recomandau sa merg sa pescuiesc acolo unde este este arondata asociatia la care sunt membru. Am solicitat raspuns pe e-mail de la dl. director de la AJVPS Focsani, care culmea la solicitarea telefonica a subordonatului sau sustinea aceeasi prostie, raspuns care va imaginati ca nu a venit si nici nu va veni vreodata. Am contactat telefonic ANPA care, explicandu-le situatia in care m-am aflat, mi-au explicat ca este total ilegal o asemenea actiune din partea AJVPS si mi-au recomandat ca in cazul in care se va mai repeta situatia respectiva sa solicit angajatilor AJVPS sa anunte Politia sa vina la locul pentru a fi sanctionat, lucru care cu siguranta ca nu se va intampla intrucat AJVPS-ul stie ca face un abuz.
Ce simplu era daca respectau reglementarile in vigoare. Adica:
- Buna ziua!
- Permisul la control.
- Nu sunteti membru al AJVPS, va rog achitati tariful pentru nemembri.
- Poftiti banii.
- Poftiti chitanta!
- La revedere!

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 02 Apr 2012, 21:27

De zis pot zice multe, si de obicei o fac. Pana la urma el nici nu poate veni in control fara inspectorul anpa, iar acesta cred ca va aplica ce scrie la ei pe site. Dupa mine(si dupa multi altii, cred) incasarea tarifelor pe apa ar fi cel mai bun lucru pe care l-ar putea face asociatiile. Astfel, ar face 2 lucruri in acelasi timp:incasare tarif+ supravegherea apelor, dar trebuie sa recunoastem ca se lovesc de legislatia proasta, care nu le da voie sa faca controale decat cum spuneam mai sus, langa inspectorul anpa, politie, jandarmerie institutii care de obicei nu vor avea timp sa iasa pe teren la cererea asociatiei.
Intr-un cuvant legislatia e proasta, si fiecare incearca sa traga oala sub foc, de aici si interpretarile multiple, in functie de interese

Mister Fisherman
veteran
veteran

Mesaj de Mister Fisherman » 02 Apr 2012, 21:38

Dar ce anume au facut asociatiilea alea ca sa ceara taxa ?
Ma uit pe apele din jurul Bucurestiului (alea cu autorizatii de pescuit ) si n-am vazut pe nimeni sa bage o coada de peste , mizeria este la locul ei , braconierii sunt pe pozitii , si atunci eu pentru ce sa platesc taxa ?
Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 02 Apr 2012, 21:41

Ei bine nu te poti bizui nici pe inspectorii A.N.P.A.
Un amic de al meu, a primit 300ron amenda.De ce?
Pentru ca a sunat la inspectorul Micoroi Dimitrie,anuntind ca 4 indivizi dau la grebla .
A durat mai bine de o ora si jumatate pina sa apara domniile lor.
Evident,braconierii au spalat putina ,si noi(6insi)am fost facuti mincinosi in fata,si acuzati ca am indus in eroare organele statului,sau ceva de genul.
Deci in Romania,daca anunti autoritatile ,privind acte de braconaj,tot tu iei amenda,pentru ca ei nu sint in stare sa ajunga la timp pentru ai prinde.
E real.
Ba inca domnul Nica Degeratu,ne-a intrebat ca de ce nu am barat drumul cu masinile noastre :shock: :shock:
Adica eu trebuie sa imi risc bunul meu personal :shock: :shock: ca sa le fac lor treaba...
Sa nu va spun azi ce circ a facut d-l Micoroi,cind am fost sa le dam nenorocita de chitanta..
Astia sint angajatii,A.N.P.A. si A.J.V.P.S....HALAL...

.

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 02 Apr 2012, 21:53

@Mister Fisherman, in cazul tau, probabil o taxa de protectie, sau taxa de Jmecher(tot aia e)
Probabil ca sunt si asociatii care fac cate ceva pt ape , pesti si pescari. Eu personal in zona mea nu am vazut astfel de ong-uri, dar e posibil sa fie si ceva bun in tara asta

nasolu
veteran
veteran

Mesaj de nasolu » 02 Apr 2012, 21:54

Nu-i mai intrebati pe ei,va vor rapunde doar cum le convine lor,la intimidare!Vor bani?Pe teren,la scos de plase!!

Scrie răspuns