Cum sint incasate tarifele de acces de la nemembrii
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Cum sint incasate tarifele de acces de la nemembrii
aceeasi discutie a fost si la noi,neincrederea in paznici dar si reaua credinta a pescarului care daca nu vine nimeni am scapat ,cred si asta e doar parerea mea ca cei dezavantajati vor fii cei din alte localitati care le va fii greu sa mearga la sediu pentru as-i procura tichetul , sa propus metoda prin sms , sau virament bancar ,dar mai sunt mai multi de dar 

# Sa gresesti este uman, dar ca sa zapacesti de tot lucrurile ai nevoie de un calculator. #
- kingofbeasts
- veteran
am mai zis si pe alt forum solutia la problema asta e saimpla : paznicii se vor dezvata sa nu taie chitanta daca se educa pescarii sa ceara chitanta.Nicky67 scrie:aceeasi discutie a fost si la noi,neincrederea in paznici .........
mai jos gasiti dezvoltarea ideii asa cum am prezentat-o pe celalalt forum.
referitor la paznici si chitantiere :se tot sutine ca paznicii nu vor taia chitanta pentru o jumatate din suma cuvenita taxei sau pentru o bere. Eu cred ca asta nu va fi o problema asa mare intrucat cu timpul pescarii se vor invata sa ceara chitanta si sa o si pastreze atat timp cat stau la pescuit .Acest lucru se va realiza foarte simplu prin 2-3 controale "in cascada" in aceeasi zi efectuate din cand in cand (pe sistemul radarelor in cascada). inchpuitiva ca sunteti un pescar "negociator" si vine controlul dimineata la 9 cand tocmai ati ajuns pe balta . cadeti la pace si in loc de 10 lei ii dati 5 fara chitanta si va vedeti de treaba. pe la amiaz vine alt control cu alt paznic cu care de asemenea trebuie sa cadeti la pace (intrucat) n-aveti chitanta. Pleaca si asta si deja incepeti si va ganditi : daca plateam 10 lei puteam sa vin si maine la pesti si ma durea in bascheti . va ofticati putin ca n-ati platit normal si apoi va vedeti de treaba. dupamasa , cand pescuiti mai bine vine iarasi control cu alt paznic la care n-aveti cum sa-i dovedeti ca sunteti in regula desi deja ati dat 10 lei la paznicii de dinainte insa n-aveti chitanta. Dupa cate astfel de episoade credeti ca veti cere singuri chitanta si dupa cate credeti ca ati fi in stare sa-l luati pe paznic la palme daca nu va da chitanta zicand ca n-are sau pur si simplu inventand alta scuza ? trebuie tinut cont de faptul ca pescarii sunt printre cei mai mari iubitori de zvonuri si 2-3 de astfel de episoade povestite din gura in gura au efecte binefacatoare miraculoase;)
- kingofbeasts
- veteran
Marea majoritate a reprezentantilor de asociatii (daca nu chiar toti) sustin acelasi lucru si anume ca pescarul trebuie sa le duca banii la sediu sau sa-i depuna in banca . Partea si mai proasta e ca , se pare, si unii reprezentanti ANPA sustin acelasi lucru (de parca ar fi pe statele de plata ale asociatilor nu ale ANPA).semlecangheorghe scrie:
Dumnealui sustine ca nemembrii,trebuie sa se deplaseze personal la sediul asociatiei,pentru plata tarifului de acces.
Eu am zis ca pe sit la A.N.P.A.,scrie cam ..invers,adica asa cum vedeti ,mai sus ,in textul luat de pe sit-ul lor..
Ce parere aveti,cum o sa se aplice aceasta prevedere,care face parte din conditiile de practicare a pescuitului recreativ sportiv??
Caci se pare ca unele asociatii care administreaza r.a.v.,nu vor sa aiba prea mare deranj..
Principiul de baza se vrea a fi "banii inainte ....".
Problema cea mai mare este ca cei care vin in control nu cunosc legea (daca e sa consideram astfel iclusiv comunicatul ANPA) si astfel reusesc sa strice ziua de pescuit , facandu-le nervi, celor care vor sa plateasca tarif de acces la fata locului .
Mai nou apar probleme si cu privire la definitia termenilor saptamanal /lunar/ anul in raport cu tariful de acces. Vor fi locuri in care, asociatiile interpreteaza saptamana ca fiind perioada de timp cuprinsa intre momentul platii si ora 24 a zilei de duminica. astfel o sa fie si saptamani de 1 sau 2 zile .

Acum eu nu vreau sa ma transform in trompeta lui apsalba si nici adeptul pescuitului moca nu sunt, dar pana una alta printr-o hotarare judecatoreasca irevocabila instanta a anulat Registrul unic de evidenta a asociatilor de pescari sportivi.
Ori, art.7 alin.(1) din Ordinul 15/2011 spune ca:
"ANPA emite si elibereaza autorizatii de pescuit recreativ/sportiv catre asociatiile de pescari sportivi inscrise in Registrul unic de evidenta a asociatiilor de pescari sportivi, care indeplinesc conditiile stabilite in prezentul ordin, pentru zonele de pescuit, cu exceptia Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii", Dunarii, Marii Negre si lacurilor de acumulare unde se practica pescuitul comercial"
In conditiile anularii registrului unic toate operatiunile subsecvente efectuate in baza inscrierilor operate in acesta sunt lovite de nulitate absoluta, parerea mea. Ma intreb atunci in ce masura mai putem vorbi de legalitatea operatiunilor de atribuire catre asociatii a zonelor de pescuit, si implicit de pretentiile manifestate de acestea cu privire la obligativitatea achitarii acelor taxe de acces.
Ori, art.7 alin.(1) din Ordinul 15/2011 spune ca:
"ANPA emite si elibereaza autorizatii de pescuit recreativ/sportiv catre asociatiile de pescari sportivi inscrise in Registrul unic de evidenta a asociatiilor de pescari sportivi, care indeplinesc conditiile stabilite in prezentul ordin, pentru zonele de pescuit, cu exceptia Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii", Dunarii, Marii Negre si lacurilor de acumulare unde se practica pescuitul comercial"
In conditiile anularii registrului unic toate operatiunile subsecvente efectuate in baza inscrierilor operate in acesta sunt lovite de nulitate absoluta, parerea mea. Ma intreb atunci in ce masura mai putem vorbi de legalitatea operatiunilor de atribuire catre asociatii a zonelor de pescuit, si implicit de pretentiile manifestate de acestea cu privire la obligativitatea achitarii acelor taxe de acces.
Posibil. Dar va aparea in curand noul ordin, un noi registre iar conform proiectului autorizatiile emise deja isi pastreaza valabilitatea.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
Nu prea, in conditiile existentei respectivei hotarari judecatoresti.Tavi scrie:autorizatiile emise deja isi pastreaza valabilitatea.
ANPA a facut multe rahaturi si a lasat mereu loc de interpretari, dar anul asta s-a exprimat cat se poate de clar - asociatiile incaseaza tarifele PE APA.
Nimeni nu are nevoie de cunostinte juridice ca sa inteleaga asta.
Nimeni nu are nevoie de cunostinte juridice ca sa inteleaga asta.
https://www.totpescuit.ro
Nu stiu asta, eu ma refeream doar la ce scrie in proiect:lazarini scrie:Nu prea, in conditiile existentei respectivei hotarari judecatoresti.Tavi scrie:autorizatiile emise deja isi pastreaza valabilitatea.
"(5) Autorizaţiile de pescuit recreativ/sportiv emise şi eliberate anterior prezentului ordin îşi menţin valabilitatea până la data expirării acestora;"
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
Asta este pentru apsalba o excelenta minge ridicata la fileu... deja prevad ca imediat dupa publicarea ordinului federatia... pardon, clubul cetateTavi scrie:Nu stiu asta, eu ma refeream doar la ce scrie in proiect:
"(5) Autorizaţiile de pescuit recreativ/sportiv emise şi eliberate anterior prezentului ordin îşi menţin valabilitatea până la data expirării acestora;"

Daca s-a exprimat cat se poate de clar insa contrar dispozitiilor unei hotarari judecatoresti irevocabile s-a exprimat cam degeabasorin tot scrie:ANPA a facut multe rahaturi si a lasat mereu loc de interpretari, dar anul asta s-a exprimat cat se poate de clar - asociatiile incaseaza tarifele PE APA.