Cum sint incasate tarifele de acces de la nemembrii

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Tavi
veteran
veteran

Re: Cum sint incasate tarifele de acces de la nemembrii

Mesaj de Tavi » 03 Apr 2012, 09:28

Evident asta va face, cu asta se ocupa el.
De curiozitate, de ce s-a suspendat respectivul registru? La motivarea instantei ma refer, nu de ce a dorit apsalba sa-l suspende, ca aia stiu. :D
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

lazarini
veteran
veteran

Mesaj de lazarini » 03 Apr 2012, 09:37

Tavi scrie:Evident asta va face, cu asta se ocupa el.
De curiozitate, de ce s-a suspendat respectivul registru? La motivarea instantei ma refer, nu de ce a dorit apsalba sa-l suspende, ca aia stiu. :D
Habar nu am, numai apsalba ne-ar putea lamuri.
Stiu doar ca recursul formulat de ANPA fata de hotararea de desfiintare a registrului a fost anulat ca netimbrat!!! in timp ce in litigiul federatie vs ANTS fata de hotararea C.A. Alba privind obligarea ANTS de a inscrie federatia in registrul sportiv si de a elibera CIS-ul agentia nu a formulat recurs!!!. In conditiile in care simpla formulare a recursului suspenda de drept executarea, adica amana orice discutii pana cine stie cand (recursul s-ar fi judecat la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde termenele de judecata se dau din 6 in 6 luni.
Cu alte cuvinte, e fain la stat...

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 03 Apr 2012, 10:10

Eu am vrut sa evit sa platesc taxa pe apa anul asta.Asa ca am ales sa achit pe tot anul la banca in contul dat de cei de la filiala.De ce?Hai sa zicem ca pentru ceea ce-si propun sa faca aici pe plan local au nevoie de bani.E votul meu de incredere catre ei.Nu prea sunt genul de om care sa dea inainte si apoi sa primeasca, mai ales ca de atata timp am fost pacalit si stiu cum sta treaba cu Ajvps-ul asta.Dar daca in continuare se vor misca la fel cum au facut-o de la inceputul anului,e ceva.Personal am o mare dorinta,sa vedem daca vor reusi sa o realizeze,desi acolo nu au de a face cu niste braconieri marunti...Vedem.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 03 Apr 2012, 10:23

Proiectul de ordin propus de ANPA este din punct de vedere juridic o tâmpenie. Azi am avut o discuție cu consilierul ministrului pe probleme de pescuit, după care am trimis o notificare solicitând o întâlnire pe tema legislației secundare privind pescuitul sportiv cât și a relațiilor ce trebuiesc stabilite de MADR cu asociațiile în conformitate cu prevederile art. 25(1) din OG 26/2000.
Cât privește motivarea Sentinței prin care s-a dispus anularea Registrului de evidență al asociațiilor de pescari sportivi, aceasta este simplă și bazată pe prevederile Legii, în sensul că în acest registru se inscriu asociațiile de pescari sportivi și nu alt fel de asociații, și se bazează pe art. 14 din OG 26/2000, 22,23,24 și 94 din Legea nr. 69/2000. Există (la Întâmpinarea ANPA) și o referire la AGVPSR prin care instanța reține că aceasta reprezintă asociațiile de vânători, conform prevederilor exprese ale Legii 103/1996.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 03 Apr 2012, 10:28

PS Ca o recomandare pentru pescarii sportivi, le sugerez să nu se mai lase prostiți și să achite o taxa pentru o persoană juridică de drept privat, încasată pe domeniul public al statului și pentru care nu deține un drept de folosință printr-un contract. Vă recomand să corelați art. 2.44 din OUG 23/2008, cu art. 25 din Legea 107/1996 - legea apelor.

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 03 Apr 2012, 12:25

apsalba scrie:PS Ca o recomandare pentru pescarii sportivi, le sugerez să nu se mai lase prostiți ....Vă recomand să corelați art. 2.44 din OUG 23/2008, cu art. 25 din Legea 107/1996 - legea apelor.
:lol: :lol: :lol:

Ca o recomandare pentru pescarii recreativi, le sugerez sa-i lase pe domnii sportivi ai lu' "federatia Popescu", sa se plimbe linistiti si liberi, respirand aerul curat de pe malurile apelor naturale, privind natura, pasarelele, eventual aruncand o ocheada la pescarii recreativi aflati la un pescuit de agrement, dar pastrand insa linistea, pentru a nu le perturba partida de pescuit, si mai ales, deplasandu-se "liber, pe propria răspundere, pentru plimbare sau recreere, fără a produce prejudicii apelor, albiilor, malurilor şi riveranilor" !
Cat despre pescuit, va recomand sa corelati art. 2.44 din OUG 23/2008 cu art.5 alin. (3) si cu art. 33, alin. (1) din aceeasi Lege a apelor Nr. 107/1996:

Art.5(3) Regimul de exploatare a fondului piscicol, precum şi exercitarea pescuitului în cursurile de apă naturale sau amenajate sunt supuse prevederilor prezentei legi şi reglementărilor specifice.

OBS: Din pur ghinion pentru apsalba :lol: , reglementari specifice privind exploatarea fondului piscicol exista, si fac obiectul altor acte normative decat legea apelor ! :lol:

si:

Art. 33. - (1) Ministerul Apelor, Pădurilor şi Protecţiei Mediului poate concesiona sau închiria
parte din domeniul public al apelor, pentru exploatarea apelor de suprafaţă sau subterane,..., precum şi pentru valorificarea vegetaţiei din albiile minore şi de pe maluri, folosirea energiei apelor, exploatarea luciului de apă pentru piscicultură, pescuit, agrement ori sporturi nautice, ca şi pentru alte activităţi, cu respectarea prevederilor legale.

Si ca un facut, aceasta lege a apelor, nu numai ca este imperfecta, dar are lipsuri majore !

De pilda nu zice nimic de Pescuit Sportiv si de Pescarii Sportivi ! Nasol, nu-i asa ? ... :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 03 Apr 2012, 12:35

Nu știi tu unde să cauți, că sigur găsești. Ia uite ce scrie în Legea 400/2005 privind organizarea și funcționarea ANAR:
Anexa 4 cap.II
.......................................
8. practicarea pescuitului recreativ sportiv in cursuri de apa, lacuri si balti naturale;
Cât despre reglementările specifice, îți recomand art. 23,24 și 25 din OUG 23/2008, cât și art. 37 din Legea 69/2000.
Cât privește această specie inventată pe acest forum, pescar recreativ, încearcă să faci o precizare unde este nominalizat în actele normative de mai sus.
Se poate completa și cu HG 1016/2008.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 03 Apr 2012, 12:50

SVF scrie:Eu am vrut sa evit sa platesc taxa pe apa anul asta.Asa ca am ales sa achit pe tot anul la banca in contul dat de cei de la filiala.De ce?Hai sa zicem ca pentru ceea ce-si propun sa faca aici pe plan local au nevoie de bani.E votul meu de incredere catre ei.Nu prea sunt genul de om care sa dea inainte si apoi sa primeasca, mai ales ca de atata timp am fost pacalit si stiu cum sta treaba cu Ajvps-ul asta.Dar daca in continuare se vor misca la fel cum au facut-o de la inceputul anului,e ceva.Personal am o mare dorinta,sa vedem daca vor reusi sa o realizeze,desi acolo nu au de a face cu niste braconieri marunti...Vedem.
PS Ca o recomandare pentru pescarii sportivi, le sugerez să nu se mai lase prostiți

Prostit?Mhhh,poate nu s-a inteles ce-am vrut sa zic si sunt nevoit sa aleg alta abordare.Nea Fane,atata timp cat pe zona mea de pescuit,asociatia X,incearca sa faca ceva,deocamdata cu pasi mici,dar vad ca vrea intr-adevar,atunci eu sunt de acord sa platesc niste bani care vor fi folositi in interesul meu propriu.Daca te intrebi care interes,pai asta:ape fara braconieri,mai curate si de ce nu poate mai populate cu peste intr-un viitor apropiat.Nu incerc sa le bag limba-n c.u.r,doamne feri,au ei oamenii lor care fac asta de ma si mir cum mai pot aia vorbi.Nici macar amici nu suntem,dar poola mi-este mie de termenii astia cu pescar sportiv,nesportiv,afiliat,neafiliat folositi de matale.De ce?Pentru ca eu atunci cand ies cateva ore pe apa vreau sa ma recreez in liniste.Daca oamenii astia imi ofera acest confort,eu unul sunt multumit.Si daca sunt multumit,platesc nene.Si poate ca la anul chiar mai mult,sau deloc,asta depinde cat de bine-si fac treaba.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 03 Apr 2012, 12:56

lazarini scrie:
Tavi scrie:Evident asta va face, cu asta se ocupa el.
Habar nu am, numai apsalba ne-ar putea lamuri.
Stiu doar ca recursul formulat de ANPA fata de hotararea de desfiintare a registrului a fost anulat ca netimbrat!!! in timp ce in litigiul federatie vs ANTS fata de hotararea C.A. Alba privind obligarea ANTS de a inscrie federatia in registrul sportiv si de a elibera CIS-ul agentia nu a formulat recurs!!!. In conditiile in care simpla formulare a recursului suspenda de drept executarea, adica amana orice discutii pana cine stie cand (recursul s-ar fi judecat la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde termenele de judecata se dau din 6 in 6 luni.
Cu alte cuvinte, e fain la stat...
lazarini,
Recursul în orice cauză este o cale extraordinară de atac. Ce poți invoca tu de exemplu, ca motive de recurs, când o instanță îți spune ce nu te pricepi și persistarea în nepricepere te poate cufunda în ridicol? Motivarea instanței cu privire la denumire (căci aici a fost paiul de care s-au agățat unii) a fost limpede și clară, în sensul că federația a făcut dovada că denumirea invocată de ANTS nu poate fi acordată (prin HJ definitivă și irevocabilă) iar actuala denumire a fost avizată de însăși ANTS, a primit avizul Secretariatului general al Guvernului și decizia de dobândire a personalității juridice este definitivă și irevocabilă?
Să înțeleg de la tine că scopul în sine este amânarea înregistrării federației în Registrul sportiv? Poți să dai și ceva argumente legale? Ți-aș sugera să citești art. 2 alin 6 și art. 23 din Legea 69/2000 și o să vezi că federația constituită prin asocierea cluburilor sportive este un drept recunoscut și garantat de stat, iar înregistrarea în registrul sportiv este o obligație, nu un moft al ANST.

lazarini
veteran
veteran

Mesaj de lazarini » 03 Apr 2012, 13:53

apsalba scrie:Recursul în orice cauză este o cale extraordinară de atac.
In materia contenciosului administrativ recursul este suspensiv de executare, indiferent de caracterul extraordinar al acestuia.
apsalba scrie:Ce poți invoca tu de exemplu, ca motive de recurs, când o instanță îți spune ce nu te pricepi și persistarea în nepricepere te poate cufunda în ridicol?

Aici nu e vorba de parerea personala a unui sau altuia, e vorba de obligatia legala de a efectua toate demersurile si a uza de toate prerogativele legale pentru apararea intereselor institutie publice pe care onor juristii ANPA/ANST o reprezinta. Sunt convins ca si Curtea de Conturi sau alt organism de control au acelasi punct de vedere.
apsalba scrie:Să înțeleg de la tine că scopul în sine este amânarea înregistrării federației în Registrul sportiv? Poți să dai și ceva argumente legale?
Din punctul meu de vedere pescuitul sportiv/recreativ nu este si nici nu vad cum ar putea fi recunoscut ca ramura sportiva.
Referitor la latura competitionala a pescuitului (am spus competitionala, nu sportiva in intelesul Legii 69/2000), nu vad nicio problema ca asociatiile de pescari (constituite exclusiv in baza OG 26/2000) care au ca obiect de activitatea pescuitul competional sa se organizeze intr-o suprastructura la nivel national, fie uniune de asociatii fie chiar federatie de asociatii, dar totul in limitele si sub incidenta OG 26/2000.
Chiar nu vad cui profita trecerea pescuitului competional sub tutela ANST. Asta ca sa nu mai pun in discutie pe cel recreativ.

Scrie răspuns