Ordin al ministrului privind pescuitul in 2010
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
O singura observatie, pentru ca nu se intelege inca sensul HG 1016/2008.
Sumele respective sunt taxele platite la bugetul de stat pentru eliberarea permiselor si nu contravaloarea lor.
Ce este cert, este ca nu mai trebuie sa fi membru al unei asociatii, dar eliberarea acestora se va face in conditiile stabilite de asociatii si sunt valabile pe toata tara.
Ordinul are insa si alte prevederi pe care nu le baga nimeni in seama. Este vorba de avizele pe care asociatiile trebuie sa le obtina de la ministerul mediului, dupa ce vor fi inregistrate. Cate asociatii au indeplinit aceste obligatii care erau stipulate si in Lege? Una o stiu eu si a durat 2 luni pana a obtinut avizul. Ghici care?
Mai este o prevedere prin care asociatiile trebuie sa-si coordoneze actiunile privind conservarea si protejarea resurselor acvatice vii. Cate s-au conformat acestei prevederi din ordin? Eu stiu vreo 30 care s-au conformat. Ghici care? In mod evident asociatiile care nu au indeplinit aceste obligatii nu vor primi permise. Asta era responsabilizarea asociatiilor de care tot vorbeam. Acum sa le vedem.
Sumele respective sunt taxele platite la bugetul de stat pentru eliberarea permiselor si nu contravaloarea lor.
Ce este cert, este ca nu mai trebuie sa fi membru al unei asociatii, dar eliberarea acestora se va face in conditiile stabilite de asociatii si sunt valabile pe toata tara.
Ordinul are insa si alte prevederi pe care nu le baga nimeni in seama. Este vorba de avizele pe care asociatiile trebuie sa le obtina de la ministerul mediului, dupa ce vor fi inregistrate. Cate asociatii au indeplinit aceste obligatii care erau stipulate si in Lege? Una o stiu eu si a durat 2 luni pana a obtinut avizul. Ghici care?
Mai este o prevedere prin care asociatiile trebuie sa-si coordoneze actiunile privind conservarea si protejarea resurselor acvatice vii. Cate s-au conformat acestei prevederi din ordin? Eu stiu vreo 30 care s-au conformat. Ghici care? In mod evident asociatiile care nu au indeplinit aceste obligatii nu vor primi permise. Asta era responsabilizarea asociatiilor de care tot vorbeam. Acum sa le vedem.
- semlecangheorghe
- veteran
Prostia nu este o virtute. Daca pescarul de rand nu a inteles ca acele chitante date de ajvps-uri nu sunt permise de pescuit, ce crezi ca merita?semlecangheorghe scrie:Putem vedea si noi ,muritorii de rind,cum arata 'avizul " ala special care nu-l primeste ,asa, orice asociatie??Nu de alta ,dar in Arad,AJVPS si APS Arad,elibereaza deja permise,si ,sustin ei, sint valabile.
Nu isi merita soarta?
Vrei sa vezi avizul? Intra pe www.mmediu.ro/ong.htm si vezi cate asociatii figureaza ca inregistrate si apoi o sa pricepi.
Avizul nu este pentru uzul tuturor.
- semlecangheorghe
- veteran
- Petru B.GD.N
- senior
E o adresa prin care se confirma primirea cererii si nr. de inregistrare in baza de date. Dar cererea trebuia facuta demult, daca iti pasa de pescari si daca te interesa asociatia. Cand am spus ca unele asociatii s-au constituit in alt scop, unii au ras de mine. Acum ca s-a facut diferenta dintre pescari si asociatii, acestea au ocazia sa demonstreze ce pot. Eu le astept sa se inscrie in federatie. Este singura care le poate reprezenta la modul serios. Or sa se convinga singure.semlecangheorghe scrie:Ai dreptate ,isi merita soarta.Avizul acela nu l-am cerut pentru UZUL meu ,ca eu n-am ce face cu el,eram curios sa-l vad cum arata .Atita tot.
Ce mai tura vura coane Fanica. Avand in vedere ca numai FNPSR-ul are toate avizele necesare zi-ne si noua la ce pret vindeti permisele de pescuit si cum facem sa intram in posesia lor. Evident ca nu le vrem acum, ci cand vor fi tiparite de ANPA. Dar am vrea sa nu mai pierdem timpul ca maine /poimaine AGVPS-ul o sa ceara in instanta suspendarea ordinului si n-o sa mai puteti vinde permisele.
Vorbesc serios. O adresa de e-mail, o adresa postala, unde sa putem trimite banii si documentele necesare pentru a putea intra in posesia permiselor.
Si, apropos! Cum ramane cu apele salmonicole? Protocolul ANPA - Romsilva ramane in picioare? Eventual astept mesaj privat si parol ca pastrez confidentialitatea.
Vorbesc serios. O adresa de e-mail, o adresa postala, unde sa putem trimite banii si documentele necesare pentru a putea intra in posesia permiselor.
Si, apropos! Cum ramane cu apele salmonicole? Protocolul ANPA - Romsilva ramane in picioare? Eventual astept mesaj privat si parol ca pastrez confidentialitatea.
Probabil le veti gasi in magazinele de pescuit din orasele voastre. Apropo, nu te oferi voluntar sa distribui permise? Lucram si cu persoane private pe baza de contracte de prestari servicii. Ai ocazia sa faci un ban cinstit, si nu putini, avand in vedere criza asta finaciara. Ce zici?
Aviz amatorilor; nu este o gluma.
PS Ce ai cu salmonicolele? Nu ai vazut ce obiect are protocolul respectiv?
RNP daca este proasta poate prelua administraea resurselor si atat, conform legii. Permisele tot astea sunt. Iti garanez ca padurarii vor sta in banca lor.
PS Ce ai cu salmonicolele? Nu ai vazut ce obiect are protocolul respectiv?
RNP daca este proasta poate prelua administraea resurselor si atat, conform legii. Permisele tot astea sunt. Iti garanez ca padurarii vor sta in banca lor.
-
- utilizator nou
apsalba scrie: Lucram si cu persoane private pe baza de contracte de prestari servicii. Ai ocazia sa faci un ban cinstit, si nu putini, avand in vedere criza asta finaciara. Ce zici?

...sa-l vad pe fraierul care ar face afaceri cu tine ?
...mai are incredere careva ?