RNP Romsilva

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
muican adrian
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de muican adrian » 11 Mai 2009, 15:56

Si aici esti pacaliciul forumului ?
Baieti mai intrati si pe forumul "Aventuri la Pescuit" sa vedeti cat de tare il iubeste lumea pe APS Alba si pe sluga lui Chioscarul de la APS Hd.

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 11 Mai 2009, 16:00

Ce faci tovarase Popescu? Daca nu-ti convine o parere treci la atacuri la persoana in cel mai ordinar stil comunist?. Mergi tovarase la Camera Deputatilor si rezolva acolo problema pescuitului in apele salmonicole ( ca in celelalte ai rezolvat-o) si nu aici pe forum. Nu spuneai mata ca nu pe forum se rezolva problemele pescuitului recreativ din Romania?
Din acest moment iti promit solemn ca nu te mai bag in seama pentru ca nu meriti acest lucru, nu inaite de a te asigura ca demersul meu in sprijinul Romsilva va continua , nu pe forum ci la nivelul institutiilor abilitate sa ia decizii.
Apele salmonicole merita o soarta mai buna decat sa fie acaparate de FNPSR, al doilea AGVPS din Romania.

el_disku
junior
junior

mda..

Mesaj de el_disku » 11 Mai 2009, 19:50

flydb, nu stiu cate ape de munte sunt la tine in targoviste dar eu unu am crescut langa una. O apa administrata de tovarasii tai de la RNP. O apa care incetu cu incetu a ramas fara peste in timp ce din cei 26/ron adunati padurari si-au construit vile. Inceteaza sa mai fii penibil si sa vezi lucrurile asa cum sunt. Nu vad un motiv clar pentru care sustii tu sus si tare ca rnp si romsilva isi face treaba. Inafara de taiat paduri si furat hrana pentru animale nu au facut.

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 11 Mai 2009, 21:04

@ el_disku

Nu am sustinut niciodata ca Romsilva si-a facut treaba, sau ca si-o face acum asa cum ar trebui. Sunt locuri in tara unde si-o face mai bine dar si locuri unde si-o face mai rau sau chiar deloc. Romsilva trebuie si poate fi fortata prin lege sa-si faca treaba mai bine. Exista si doua alternative pentru inlocuirea Romsilva:

1. Apele cu potential salmonicol sa treaca la Ministerul Mediului , dar este necesara infiintarea unei politii pentru protejarea vietii salbatice in paralel sau in cadrul Garzii Nationale de Mediu. Acest lucru ar avea ca avantaj posibilitatea existentei unui permis unic pentru toata tara.

2. Apele cu potential salmonicol sa fie luate in administrare de asociatii locale de pescari dupa modelul existent in tarile Uniunii Europene. Dezavantajul consta in existenta atator permise cate asociatii administreaza apele.

Branco_s
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Branco_s » 11 Mai 2009, 21:19

Am observat ca sunt catziva foarte inversunati , impotriva RNP...Dar cred ca daca acuzi pe cineva trebuie sa vi cu argunente serioase...si neaparat cu solutii..... Credetzi ca astzi fi in stare sa gestionati corect 2-3 bazine biscicole(ape de munte)..ma indoiesc!!
Vis-a-vis de faptul ca RNP...nu face treaba.. va cam contrazic.. De exemplu in Gorj apele sunt bine populate si pazite....sau poate nu prea stizi cu ce se mananca pescuitul de pastrav :cry:

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 11 Mai 2009, 21:55

E clar ca apele nu pot ramane ale nimanui, de fapt ale tuturor. Ideea e ca totusi se mai fac controale, repopulari mai rar, dar taxele percepute sunt exagerate, iar banii nu se intorc (macar partial) in repopulari (ca regula generala). Cam asta e de spuns despre RNP. Oricum, stau mult mai bine la toate capitolele fata de Agvps, asta e clar.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 11 Mai 2009, 22:57

flydb scrie:@ el_disku

1. Apele cu potential salmonicol sa treaca la Ministerul Mediului , dar este necesara infiintarea unei politii pentru protejarea vietii salbatice in paralel sau in cadrul Garzii Nationale de Mediu. Acest lucru ar avea ca avantaj posibilitatea existentei unui permis unic pentru toata tara.

2. Apele cu potential salmonicol sa fie luate in administrare de asociatii locale de pescari dupa modelul existent in tarile Uniunii Europene. Dezavantajul consta in existenta atator permise cate asociatii administreaza apele.
1. Scuze dar solutia asta e la fel de birocratica si inbeficienta ca si cea privind RNP. Min. Mediului nu va fi un bun gestionar, asta e clar. Nu vor pazi ca lumea, vor popula pe apucate si pescarii vor fi tot frustrati!
2. Da, de acord dar sa fie obligate asociatiile sa isi garanteze reciprocitatea si sa se stabileasca un plafon maxim de taxe percepute pescarilor. De pilda, mie mi se pare f mult cat cere RNP anual pe un permis judetean, cca 300 lei. Sau 500 lei pe tara! Un tarif corect e de 100-200 lei, ce e peste e hotie, specula, jaf.

MihaiV
Moderator
Moderator

Re: mda..

Mesaj de MihaiV » 12 Mai 2009, 07:08

el_disku scrie:flydb, nu stiu cate ape de munte sunt la tine in targoviste dar eu unu am crescut langa una. O apa administrata de tovarasii tai de la RNP. O apa care incetu cu incetu a ramas fara peste in timp ce din cei 26/ron adunati padurari si-au construit vile.
Hai lasa-ma! Din 26 lei si-au facut vile? Asa ieftine-s vilele pe la voi?
Din taxe nu poti acoperi nici macar salariile paznicilor, darmite sa-ti mai ramana si bani!

stelica
junior
junior

Mesaj de stelica » 12 Mai 2009, 08:27

La noi este simplu,noaptea bate vantu cad copacii si ziua paznici platiti construiesc cabane :lol: :lol: ieftin :twisted:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 12 Mai 2009, 09:04

stelica scrie:La noi este simplu,noaptea bate vantu cad copacii si ziua paznici platiti construiesc cabane :lol: :lol: ieftin :twisted:
Pai daca e asa simplu, nu s-ar putea negocia cu vantul sa bata si deasupra raurilor cand din dreapta spre stanga cand din fata in spate (cum e roza vanturilor)? In felul asta, ar aparea cascade podite si pinteni, totul moca! Daca mai scapa cineva si cateva cuie in bustenii aia e super! :lol:

Scrie răspuns