RNP Romsilva

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 07 Mai 2009, 13:45

@boistean
Si cunostintele tale care umbla in control ce au spus ? cu ce ai voie sa pescuiesti ? Ma refer la permisul de pescuit :wink:

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 07 Mai 2009, 13:52

genu scrie:@boistean
Si cunostintele tale care umbla in control ce au spus ? cu ce ai voie sa pescuiesti ? Ma refer la permisul de pescuit :wink:
deocamdata ei stiu doar de permisul ANPA, nimic in plus, nimic in minus...
celelalte cunostinte, din RNP, "administreaza", dupa pararea lor, si o apa bogata in pastrav si lipan, dar care e inchisa de cativa ani. le-am explicat ca daca merg la pescuit pe ea, n-au ce sa-mi faca si nu m-au crezut (apropo, e una din apele pe care smecherii - inclusiv de prin televiziuni, au pescuit in tot acest rastimp)...

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 07 Mai 2009, 13:57

boistean scrie: am cateva cunostinte la Jandarmerie si mi-au spus ca ei fac deja controale si fara a fi solicitati sau insotiti de RNP-isti.
am, de asemenea, o gramada de cunostinte (unele f apropiate) in RNP si stiu exact cat de mult s-au ocupat pana acum de ape... :oops:
Bravo lor! In cazul asta votez si eu cu jandarmii.
Evident RNP nu si-a facut treaba ca lumea. Daca si-ar fi facut-o era plin de pastravi la kil cum zice _Sanya.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 07 Mai 2009, 14:00

[quote="_Sanya"]bravo flydb ! ai propus ca RNP sa aiba un fel de monopol asupra apelor cu salmonide :D :D

Alternativa este ca monopolul sa fie detinut de apsalba, fnpsr si AGVPS.

@ apsalba

Dupa ce ai ridiculizat permisul ANPA sustinand sus si tare ca nu-ti da accesul la resursa acum vi si faci pe lupul moralist. Dai bataie maestre cu procesele. Cei 3-4 ani pierduti in instante ar fi trebuit sa te convinga ca nu esti capabil sa rezolvi nimic.

Solutia consta intr-o discutie serioasa cu ministerul agriculturii, cu ANPA si cu Romsilva dar nu de pe pozitii de forta ci pe principii. Romsilva trebuie sa raspunda la o intrebare scurta si la obiect: este capabila sa faca managementul fondurilor piscicole din apele salmonicole pe baze moderne? Daca spune ca da, sa o vedem la treaba. Daca nu poate trebuiesc gasite alte solutii si anume asociatii micute constituie la nivel de rau, parau, lac de munte.

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 07 Mai 2009, 14:12

Si uite asa iar ajungem de unde am plecat . Permis de pescuit , carnet de membru la fiecare asociatie sau club unde vrei sa pescuiesti , romsilva la noi a facut un contract de gestionare pe 10 ani cu asociatia tarnava mare odorhei unde pe langa permis cum zic ei ses+munte 150 lei+200 lei lac baraj zetea care e concesionat de la romsilva + permisul de la rnp pentru a fi in legalitate , asta + 460 lei si ajungem sa platim pe permise .... bag p..a , imi iau valiza si plec :cry:

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 07 Mai 2009, 14:38

genu scrie:Si uite asa iar ajungem de unde am plecat . Permis de pescuit , carnet de membru la fiecare asociatie sau club unde vrei sa pescuiesti , romsilva la noi a facut un contract de gestionare pe 10 ani cu asociatia tarnava mare odorhei unde pe langa permis cum zic ei ses+munte 150 lei+200 lei lac baraj zetea care e concesionat de la romsilva + permisul de la rnp pentru a fi in legalitate , asta + 460 lei si ajungem sa platim pe permise .... bag p..a , imi iau valiza si plec :cry:
mai bine ne facem si noi rai si ii facem pe ei sa-si ia valizele... :evil:

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 07 Mai 2009, 14:51

_Sanya scrie:acum sa spun ca afirmatia de mai sus e valabil si pe ANPA ?! ca de la ei pleaca totu ... pt ei banii de permis e la fel de pomana cum a fost si pt RNP in trecut , normal ca vrea si RNP partea lui in continuare , oricum fratele mai mare nu verifica daca a facut datoria sau nu :wink: ...
Nu-i chiar asa. Cei 30 de lei pentru permis sunt, conform legii, venit la bugetul de stat! Nu ajung la ANPA. ANPA are buget fix de la Minister, buget ce nu depinde de cate permise se dau.
Anii trecuti, sumele incasate de RNP ajungeau chiar la RNP, nu la bugetul de stat. De banii aia puteau sa-si cumpere ace de cravata sau sa populeze. Era alegerea lor.
E mai bine acum? Era mai bine atunci?

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 07 Mai 2009, 15:01

ma referam la actiunea lor asta cu RNP si ca in general nu fac datoria ! :roll:

normal ca se golesc apele de la zi la alta !

el_disku
junior
junior

da...

Mesaj de el_disku » 07 Mai 2009, 16:49

spuneam mai sus intrun post cum ca nimic nu ajunge unde trebuie. V dau exemplu raului gurghiu si din surse proprii am aflat ca numarul padurarilor care au in curtea lor o pastravarie este foarte mare. Acum cativa ani nu mai stiu cine a sponsorizat si s-au populat cu pastravi curcubeu. Aproape tot gurghiul superior a fost inchis de ani zile. dar totusi acolo s-a continuat pescuitul... bine inteles de catre padurari familiile lor prieteni rude prieteni ai altor prieteni si asa mai departe. Nimeni nu avea nimic cu RNP daca stia ce face cu apele. Nimeni nu are nimic de comentat atata timp cat ei se ocupa dar so faca. E foame de bani in tara asta se stie... dar cred ca noi suntem prosti ca-i platim. Adika da sa zicem ceri 460 pe un sezon dar ai grija de apa aia populeaza pesti sa stiu ca mam simtiti bine. Si cei care platesc sunt luati si claxonati si sicanati de organele padurii. Nu stiu ce sa zic dar sunt foarte confuz, acum sper sa se rezolve. Ma suna lumea si ma intreaba.. ca ba miai zis ca tre sa platesc doar ala de 30 ron si acu mau prins aia si miau facut amenda... E o tara de neimaginat. Merge la modu dami mie ca iti dau tie sal dai mai scump sau ce mama naibii. Ce treaba are ingineru de vanatoare cu pescuitul? ce treaba au hotii de lemne cu pescuitul sportiv. De ce trebuie sa pierd zile intregi pe la ocolul silvic x si y pt ca nea padurar e la baut? pai trebuie sa luam atitudine. cand o sa pot sami cumpar permis online? cand o sa pot sa merg la pescuit sa nu mai urmareasca nemernicii astia care claxoneaza din masini si tipa?... e trist.. da..

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 07 Mai 2009, 18:27

Inainte de a incepe, am o intrebare pentru apsalba:
apsalba scrie:Tavi,
Daca face paza (RNP - n.p.) o face pentru ca este firma de stat si are in acest sens sarcini de serviciu aprobate de un OM nr. 666/2007. Nu stiai?
- Si ce-i rau in a face paza in virtutea unor sarcini de serviciu ? ca nu pricep...
- Vrei sa zici ca ar fi mai bine ca paza sa se faca pe baza de voluntariat, din „dragostea fata de resursa acvatica vieâ€
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Scrie răspuns