Pentru mine , mersul la pescuit , pe langa scapat de cotoroantele de acasa, ironizat pescarii cu care mergi sau autoironizat samd, spus bancuri porcoase sau misogine,facut farse ,vorbit vulgar + si deconectat de la problemele ce-mi strica buna dispozitie ,mai are si o componenta de NOSTALGIE.
Acea nostalgie dupa perioda cand erai copil si n-aveai atatea griji , obligatii , si fugi-ai de conveniente si restrictii.
Cand fugi-ai cu varu sau vecinu de aceeasi varsta cu trestia in spate la garla sau la balta.Cand te ascunde-ai de parinti sau bunici si facea-i mai stiu eu ce boacane ,furtisaguri nevinovate , sau mai tarziu fumat sau baut pe ascuns.
Dasi adult casatorit si cu copil , la pescuit eu ma comport tot ceva in genul lui Tom Sawyer si Huck Finn , cu amicul cau amicii mai de pescuit , de parca am face parte dintr-o confrerie de pirati ce pastreaza secrete grele...
Orele petrecute in acest fel , la pescuit, pentru mine sant poate singurele ore in care simt ca traiesc si pentru Mine........
In plus , ,kiar daca nu am prins nimic la intoarcere mi se face un dor de ai mei de acasa si ma intorc 'vindecat' si bine dispus....
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !