DE CE MERGEM LA PESCUIT??????

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

ionutz_gr
senior
senior

DE CE MERGEM LA PESCUIT??????

Mesaj de ionutz_gr » 09 Feb 2005, 16:50

Stau de multe ori si ma gandesc…. Asa sunt eu mai ganditor…de ce mergem la pescuit.Ce ne atrage…ce ne determina sa ne trezim cu noapte-n cap si sa plecam pe balta…..ce ne determina san e cheltuim ultimii bani pt un anumit acesoriu de pescuit…..Probabil acum va intrebati….ce vrea sa zica si asta … si incercati sa dati un raspuns la aceste intrebari…Probabil ca primul raspuns care va vine este ADRENALINA….dar stati sa analizam oleaca acest raspuns….pt ca nu e cel correct….Adrenalina apare …in timpul unui drill….in timpul cand vezi pestele pe rau …inaintand agale in current…si incerci sa-l prinzi. Dar daca nu-l prinzi…daca nu mai exista drilul…daca nu mai exista acei factori care determina producerea de adrenalina…..ce facem nu mai pescuim….Mai pescuim….pentru ca nu cred ca exista pescar care sa prinda peste la fiecare partida….si mai venim si data viitoare la pescuit….si daca nu prindem nimic mai venim???....da mai venim.UN Un alt raspuns caremi vine in minte acum este….NATURA…mergem la pescuit pt a sta putin cu mama natura….aer curat..mmmmmmmm….Dar de natura nu dai numai atunci cand te duci la pescuit…..Poti sa ai parte de aceste privelisti ..si facand o plimbare…la munte de exemplu…..pe o carare..aer curat…sunete de salbaticii….si gata….ai natura….Dar… poate nimeresc raspunsul acum….LEGATURA CU TRECUTU….omul a fost vanator si pescar de pe vremea lu homo nu stiu cum…e…nus istoric……deci avem pescuitul in gene…oare..oare chiar e asa??....ce ne-am apucat de pescuit asa de unii singuri..de nebuni.. mam nascut si miam zis..hai sa ma fac pescar…NU…am vazut ..ne-a placut sin ne-am apucat..asa s-a intamplat….Eu nu am gasit inca un raspuns..dar cred ca e NECUNOSCUTUL….cred …dupa gandirea mea…nu stiu cat e de buna…ca acesta e raspunsul cel mai apropiat de realitate….Cand ma duc la pescuit e intotdeauna altfel…nu stiu niciodata ce o sa prind…de exemplu dau la clean pe rau…cu un vobler….lansez…astept sa se duca vobleru sub radacini…recuperez foarte incet….si deodata..bang..se opreste…nu stiu ce e dar e mare…sat rage cleanu ala batran…intep…o multime de intrebari imi apar in gand…ce e??...e mare??...e mic si intepat prost…nici nu am timp sa gasesc raspunsu si…observ ceva ciudat…nu se misca…iar o intrebare imi vine…ce are..o facut infarct???...si deodata vad ca se misca….copacu…agatasem o radacina…dar am avut aceles emotii ca sic and as fi intepat un peste….te duci in delta…dai la un twister…necunoscutul e present si aici….ce o sa prind??..o sa fie o stiuca…un salau..un somn etc..Sau poate mai correct este…si cred ca lam nimerit…este..o adunare a acestor raspunsuri partiale…ADRENALINA+NATURA+LEGATURA CU TRECUTU+NECUNOSCUTUL=PLACEREA DE A MERGE LA PESCUIT
Dupa ce am descoperit ca viata nu are nici un sens, nu ne ramane altceva de facut decat sa-i dam un sens.

eugend
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de eugend » 09 Feb 2005, 19:30

va rog sa nu mai spuneti si la altii un posibil p.d.v.:
-sa scapi de cotoroantele de acasa
-sa uiti de vigilenta sefilor
-sa uiti de binefacerile pregatirilor U.E.
-sa ai motiv pt. a bea un sprit inaintea partidei pt. incurajare, in timpul partidei pt mentinerea curajului si dupa , de ciuda ca l-ai scapat pe cel mai mare probabil si singurul.
-dintre toate cel mai sanatos este un tutun in mijlocul naturii.
astea sunt rezultatele gerului de afara , al imobizizarii in casa si al dorului de duca .numai la gandul ca delta este inghetata tun mi-a pierit orice chef.

ovidius
veteran
veteran

Mesaj de ovidius » 10 Feb 2005, 11:12

In "Pescuitul de la A la Z" - dorinta de SUCCES.
Iata de ce cred eu ca merg la pescuit:
- in primul rand imi place sa ma trezesc in noaptea dinaintea partidei - stiind ca urmeaza intalnirea cu prietenii, discutii in masina, glume, pana la sosirea la locul X.(nu sunt obosit, daca ar trebui sa merg la servici cred ca m-as simti obosit) Deci totul se intampla mental.
- ajunsi pe apa, ne agitam, cine lanseaza primul (asa ca o joaca)
- imi place sa-mi urmaresc prietenii - reactia lor atunci cand trage pestele,
fericirea de pe fetele lor, drillul, tot procesul pana la finalizare.
- stiu ca intors acasa cu peste, vor manca si niste oameni mai saraci de la mine din zona.
- sa-mi demonstrez mie insumi ca am fost iscusit si sa pot invata si pe altii din ceea ce stiu eu.
- contactul cu natura, rasarit si apus de soare, noaptea privesc cerul plin de stele si stau de vorba cu mine.
Toate acestea ma fac sa-mi incarc bateriile, sa simt ca sunt viu, ca traiesc, ca e minunat ca existam. Viata e frumoasa.
- andrenalina ? da simti ceva, dar pentru mine nu aceasta este pe primul loc.
- succesul ? Hm - nu prea sunt genul de om care doresc sa am succes, doresc sa fiu un om care isi traieste viata in echilibru si credinta.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 12 Feb 2005, 20:22

In primul rand este nevoia de aventura,apoi necesitatea de adrenalina si dorinta de a ne etala sculele. :lol:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 12 Feb 2005, 21:17

Cind am inceput sa pescuiesc eram foarte multumit ca am gasit un loc unde sa nu sune ... telefonul.
Ulterior am realizat ca dupa o zi de mers peste 12 km cu rucsacul in spate nu eram obosit, ba dimpotriva. Iar rucsacul + sculele, la dus cred ca aveau peste 20 de kg (la intoarcere ... mai putin).

Mai tirziu mi s-a intimplat sa simt pestele ca trage si sa tin de lanseta ... sa nu mi-o ia. L-am si vazut, dar aveam retineri sa povestesc cuiva cit era de mare.
Si-am ajuns, dupa citiva ani, sa-l si scot, desi cind l-am vazut prima oara mi-am spus: "Doamne, nu putea sa fie mai mic, sa-l pot scoate!" Da, l-am scos, desi sincer sa fiu, dupa ce l-am vazut prima data au inceput sa-mi tremure genunchii incit abia ma mai tineam eu pe picioare.

Da, ar fi prea multe de spus, nevoia de miscare si de a renunta la telefon, calculator si televizor cel putin o zi pe saptamina ...
cea mai ieftina distractie ...
natura ...
adrenalina ...
si, uneori, cite un premiu (de fidelitate ?!?)

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 13 Feb 2005, 01:20

La mine e simplu:-beutor nu sunt,...de fumat nu am fumat niciodata,...cafea nu beau, droguri nu consum,...banii nu-i bag la poker, ii duc acasa,...nu mi-m inselat nevasta si nici n-am caftit-o,.....PAI CE, SA ZICA LUMEA CA IO' IS ULTIMUL PROST?!!...asa ca: merg LA PESCUIT!
:lol: :lol: :lol: :lol:

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 13 Feb 2005, 10:47

Adelin(Arad) scrie:La mine e simplu:-beutor nu sunt,...de fumat nu am fumat niciodata,...cafea nu beau, droguri nu consum,...banii nu-i bag la poker, ii duc acasa,...nu mi-m inselat nevasta si nici n-am caftit-o :lol: :lol: :lol: :lol:
Mai Adeline, tu pari baiat de treaba. Sper ca nu esti bolnav or something!

:lol:
near the beer

muscarul
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de muscarul » 13 Feb 2005, 11:13

raspund la intrebarea de ce...
de ce nu?
God Grant that I may live to xxx until my dying day, And when it comes to my last cast
I most humbly pray, When in the Lord's safe landing net I'm peacefully asleep,That in His mercy I be judged As big enough to keep.

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 13 Feb 2005, 16:45

costica_fishing scrie:
Mai Adeline, tu pari baiat de treaba. Sper ca nu esti bolnav or something!

:lol:
Mai, un prieten spunea ca s-ar putea sa am BIMBOZA, daca sti ce-i aia...

nutzu_z
senior
senior

Mesaj de nutzu_z » 13 Feb 2005, 18:43

Eu cred ca de la atata iarna intram in discutii filozofice. :lol: :lol: :lol: :lol:

Scrie răspuns