DE CE MERGEM LA PESCUIT??????
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Din pacate putini sunt cei care merg la pescuit pt relaxare, pt natura, pt a admira frumusetea unui peste viu, pt. a prinde peste si a elibera peste.Sunt f multi cei care merg la pescuit ca sa castige o batalie - aceia de a omora adversarul, de a obtine un trofeu, de al trage in poza si de a avea un motiv de mandrie fata de prietena, fata de prieteni ... si se uita total de fair-play fata de peste. Nu pot pricepe cum indivizi care au o gramada de bani se duc la pescuit si opresc fiecare chitic pe care il arunca in portbagajul masii sale de multe mii de euro, cu mare mandrie.
Cand ajunge acasa maretul pescar observa ca nu vrea nimeni sa-l curete si sa-l prepare.
Intradevar mergem la pescuit sa prindem peste dar mai si eliberati din el, opriti atat cat mancati.
Cand ajunge acasa maretul pescar observa ca nu vrea nimeni sa-l curete si sa-l prepare.
Intradevar mergem la pescuit sa prindem peste dar mai si eliberati din el, opriti atat cat mancati.
- exu...
- utilizator constant
Am cunoscut un pescar, care s'a apucat de pescuit, acu' 3 ani, de'atunci a batut multe locuri...este in etate de 68 ani...aflind de cit timp pescuieste, l'am intrebat cum se face ca s'a apucat de pescuit, ce'a facut atita timp, cine l'a apropiat de pescuit...omul nostru, patise un mare necaz, cu singuru' lui copil, iar dupa acest necaz, a avut o decadere psihica...nu'l mai interesau afacerile pe care le avea, nu se mai vizita cu prietenii, cu rudele, nu mai avea pofta de viata...insa, printr'un apropiat, a descoperit pescuitu'...si'a cumparat scule, iar timp de trei luni, "s'a mutat" pe'o balta, mergea si cite 3-4 zile, singur, doar cu gindurile lui...mi'a marturisit ca "din cauza pescuitului", el a reusit sa treaca peste acel "hop" al vietii...
Se pare ca prietenul meu, nu este singurul om, asupra caruia pescuitu' are efecte benefice, ci este valabil pentru toti ceilalti pescari...de foarte multe ori, ne concentram asupra nalucii, firului sau orice altceva, si daca avem oarece probleme, de orice fel, la munca sau acasa, desi cu o zi in urma, eram coplesiti de catre acestea, in timpul partidei de pescuit, le uitam cu totul...natura si pescuitul pe lac sau riu, ne priesc mult...binenteles, daca partida de pescuit, se termina si cu ceva capturi, reusita este totala...
Se pare ca prietenul meu, nu este singurul om, asupra caruia pescuitu' are efecte benefice, ci este valabil pentru toti ceilalti pescari...de foarte multe ori, ne concentram asupra nalucii, firului sau orice altceva, si daca avem oarece probleme, de orice fel, la munca sau acasa, desi cu o zi in urma, eram coplesiti de catre acestea, in timpul partidei de pescuit, le uitam cu totul...natura si pescuitul pe lac sau riu, ne priesc mult...binenteles, daca partida de pescuit, se termina si cu ceva capturi, reusita este totala...
ÃŽmi plac peştele...
- bluesky1ro
- utilizator constant
Tocmai aia care au bani fac si cele mai mari prostii, ca de... ii tine punga, de multe ori nu conteaza undita ci pescarul... trecind la alt subiect m e de admirat cind o femeie vrea sa invete sa pescuiasca, si ar fi bine daca ar fi mai multe, poate asa s-ar auzi mai putine injuraturi pe malul baltii si tot e un cistig.
Traim intr-o tara frumoasa, pacat ca e populata...
De ce mergem la pescuit ... pentru ca exista - pentru ca se poate - si pentru ca mai prindem cateodata si peste ... iar pregatirile in vederea iesirilor la pescuit ... sunt incitante ... sa nu mai vorbesc despre adrenalina care se pune in miscare atunci cand te hotarasti sa-ti completezi arsenalul (lansete, mulinete, fire, naluci, discutii) - prima data se prinde pescarul -
- si pe langa toate astea pe malul apei singur (daca ai noroc) cu gandurile tale, la aer curat ... uiti de toate problemele cotidiene ... ai alte probleme acolo - trage, nu trage, poate e firul prea gros, nu-i buna naluca / sau culoarea ...sunt multe motive pentru care eu merg la pescuit ... merg pentru ca imi place sa merg la pescuit, imi place sa mai si prind peste, imi place sa-l vad plecand atunci cand ii dau drumul (pentru mancat peste exista supermarket) imi place compania altor pescari - discutiile despre pesti, locuri, scule etc - chiar daca unele povesti sunt "pescaresti" - si astea fac parte din farmecul pescuitului.

S'altare și bunăstare !
Am un amic care a fost ,demult ,demult, prins pescuind in prohibitie...Dupa ce a primit amenda i-a spus paznicului ca daca vrea poate sa-l amendeze si a doua zi pe acelasi loc!Paznicul tapan!Cica nu-i om normal(amicul !) ca o fi ca o pati...Dar amicul zice:Dom'ne da-mi amenda ,o platesc si tot asa , ca daca stau acasa imi omor nevasta si ma leaga astia
Sigur ca amicul meu este un caz singular nu?

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
In ce ma priveste recunosc:eu merg la pescuit pentru ca vreau sa simt ca TRAIESC!!!! Si mi-e si frica de suma viciilor ,ca de ma las de pescuit ...oare ce-o fi?De fumat m-am lasat de doi ani(is tare nu?),de baut beau normal(zic eu!), de femei o las pe nevasta-mea sa raspunda(sic!), cu violenta am gatat-o demult...Si cum pescuiesc de la 6 ani nu cred ca ar fi frumos sa ma prostesc acum,nu?Plus ca in aceasta mirifica tara(?!) nu prea vad ce mama zmeilor mi-ar putea place mai mult!Ca deja ma si enervez!!...Vezi de ce ma duc la pesti?Pentru ca ,ACOLO, intamplator nu ma enervez.Curios ,nu? 

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.