cat de sportiv este fiecare

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns

cum respectam legislatia

respect 100 % legislatia de cand am inceput pescuitul
1
2%
respect 100 % legislatia, am ajuns la asta in timp
14
22%
NU respect legislatia 100 %, exista unele reglementari cu care nu sunt de acord
49
77%

Voturi totale: 64

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 23 Feb 2005, 20:42

Tzuper good subject! :o
:D Imi amintesc ca acum doi ani am fost lapidat de oameni de aici, dar pe alt forum, mai exact de la pescarul.com. Acolo se vorbea de pescuitul avatului si era chiar miezul prohibitiei, iar eu am fost la un moment dat cel ce prindea avat si care a recunoscut. Degeaba am argumentat ca pestii erau eliberati si ca nici unul nu avea lapti sau icre(era luna mai si avatii depusesera, dar legea noastra...), baietii dadeau la boase cu spitzul ciocatei, de parca dadeam la japca...Le-am explicat ca pescuiam cu naluci, cum permitea legea de altfel, la stiuca ce-i drept, dar daca intra altceva... :lol: ce sa fac?...il fotografiez si-l eliberez= perfect legal. Sau mai bine zis...pervers, dar legal! :wink:

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 23 Feb 2005, 21:15

dane,

nu ma deranjeaza sa fiu sincer si nu ma ascund dupa deget. chiar daca nu folosesc de ceva ani decat artificiale si stii ca nu pot fi convins sa pun viu nicicum, daca o iei dupa litera legii sunt pasibil de amenzi grele. nu il cred nici macar pe fff cand se declara absolut corect. daca judecam la rece, dispar nuantele si judecat la rece nu e unul care sa poata arunca piatra.

dar daca vii si-mi spui mie ca tree sa fiu intelegator cu un tip din ala, ca si el e tot pescar, pai iarta-ma frate, dar ala nu e un lucru realist. sigur ca pot sta de vorba cu el daca e baiat deschis la minte, dar daca vine si-mi explica ce dobitoc sunt eu ca nu fac ca el, pai iarta-ma, da' treaba isi cam pierde sensul si eu am pus punct.

intr-o filozofeala din asta sterila tu ai dreptate. dar pe termen lung impingi lucrurile prea departe. nu cred ca te poti astepta sa vezi pe site dialoguri intre un baiat ca fff discutand amabil cu un tip care da cu rama la pastrav. despre ce? in afara de specia aia vanata nu au nimic in comun. asta zic eu, te astepti la prea multa bunavointa de la oameni. sigur ca suntem toti ipocriti mai mult sau mai putin, dar ce dovedesti cu asta?

nu cred ca exista pe lumea asta un site care sa-i adune pe toti la un loc si sa mai aiba si pretentii la un nivel de competenta ridicat. asta e situatia peste tot, cel putin mie mi se pare evident ca tree sa-ti asumi faptul ca unii nu au ce cauta aici. daca tu crezi ca poti sa faci o lume perfecta, go for it si vezi ce iese.

nu am experienta la forumuri, doar zic ce cred eu, e mai bine pentru noi toti sa avem mai multi oameni de calitate aici decat o mare gramada de...pescari.

asta e, am, n-am dreptate, asta e punctul meu de vedere si ti l-am zis foarte sincer.

@razvan,
astazi au fost puse doua anunturi, cineva vroia sa ne vanda plase de pescuit. ia vezi, mai sunt? crezi ca putea iesi o discutie interesanta daca le lasa dan acolo? fara un minimum de cenzura eu cred ca ar iesi un haos, fara cosmetizare si munca din partea lui dan n-ar fi ajuns site-ul unde a ajuns. ask him.
iar discutia asta in ce masura este instructiva, eu unul nu inteleg. ce, ca recunoaste x si y ca mai calca si stramb. pai ce-ti imaginezi frate, ca aia care scriu prin reviste sunt asa niste sfinti si ingerasi? get real, nu s-a inventat lumea aia.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 23 Feb 2005, 21:48

Suntem cu totii, cred, de acord ca un forum si orice alta publicatie de pescuit trebuie sa aiba nu doar un rol informativ ci si unul educativ. Asta nu insemna insa sa ignoram realitatile. La asta ma refeream.
Daca vine unul cu o metoda nelegal sau neetica, nu e nevoie sa-l impusti sau sa-i astupi gura stergandu-i mesajul. Poti discuta cu el, il poti lamuri ca greseste. Bine, nu ma refer la aia cronici care, iti spun eu, nu intra pe forumuri. Aia isi vad de "pescuitul" lor.
Stiam noi de c & r pana nu am luat contact cu literatura de afara ? Chiar si dupa aceea, o perioada ni se parea o absurditate. Dar ne-am obisnuit cu ideea, mai apoi am inceput sa mai dam drumul la cate un peste... fara a ne obliga nimeni. Chestia asta se numeste educatie.
Se misca incet treburile, dar se misca si la noi.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

eugend
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de eugend » 23 Feb 2005, 22:09

oare si perfectiunea poate naste monstri? oare o sa devenim automate?
dupa cate vad eu ,viitorul imi va aduce o antena de insurubat in crestet prin care voi fi supravegheat in mod sportiv de catre o comisie a pescarilor intransigenti.oare nu mai este nimeni spontan ? pescuitul ca activitate sportiva inseamna numai legarea momelii, aruncarea in apa si scoaterea pestelui in anumite perioade ale anului sau ale zilei?nu cred ca sportivitatea pescarului este data de legalitatea actiunilor sale. de ce nu legati sportivitatea si de aspectul fioros al problemei? eu cred ca pescuitul sportiv incepe de cand il programezi, incepi sa aduni materialele si partenerii,continua cu modul de campare , de integrare in natura si culmineaza cu cireasa de pe tort pescuitul. in pescuitul sportiv ca in orice actiune ce are legatura cu natura se elimina aspectul industrial si de subzistenta. totul este relativ.

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 23 Feb 2005, 23:11

Cred ca la fiecare dintre noi exista un inceput pt drumul care duce la pescuitul sportiv adevarat ...Iar daca pt .Bogdan C. acest inceput ar fi momentul in care a luat contact cu site-ul cred ca ar trebui sa ne bucure pe toti.
Sunt absolut sigur ca nu e unul care sa nu fi "braconat "macar odata candva la o anumita varsta sau la un anumit moment al vietii de pescar cand educatia si poate nivelul de civilizatie nu ne putea face sa intelegem ce este si ce inseamna sa fi pescar sportiv si importanta de a respecta niste reguli esentiale(nu ma refer la toate idioteniile puse pe hartie).
Dupa cum am vazut Bogdan pare sa fi inteles anumite lucruri si si-a cerut scuze intr-un final.Dar daca acest schimb de replici nu ar fi existat pote ca inceputul de drum spre a deveni un pescar sportiv ar mai fi injtarziat . :idea:
Cat despre corectitudinea mea :
-pescuiesc noaptea daca vreau si pot
-am un permis vizat abia de 3ani pe jud brasov de nevoie dar pescuiesc oriunde se iveste ocazia chiar daca nu am permis pt zona aceea si nu as viza nici un permis daca as putea atata timp cat nu apare nici o schimbare in AGVPS
-as pescui oricand mi s-ar ivi ocazia in prohibitie cu cond. sa eliberez pestii
-caut sa practic cat mai mult c&r dar nu am ajuns la 100% si nici nu stiu daca voi ajunge
-nu retin exmplare sub masura iar in zonele in care un peste e f rar nu retin nici unul(vezi in general pastravul si lipanul)
Cred ca prohibitia la un moment dat e o idiotenie atata timp cat practici c&r la speciile respective iar cei care braconeaza cu adevarat oricum nu tin seama de ea.Cred ca prezenta in zona a pescarilor sportivi(adevarati) in timpul prohib si nu numai, ar putea reduce nr braconierilor cu cond ca autoritatile sa se implice.
Pescitul cu momeli artificiale la pastrav cred ca e o chestie de etica si de bun simt dar mi-e greu sa decid care e mai incorect: cel care prinde laMA si retine pstravul chiar daca e masura legala sau cel care prinde la rama dar il elibereaza :?: :wink:
Am vazut la Rex Hunt parca ,ca ei foloseau si momeli naturale in pesc pastravilor :!: :?:
Cam asta e :!:

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 24 Feb 2005, 01:45

am priceput, exista niste frustrari pe aici apropo de ipocrizia unora. nu credeam ca exista oameni care-si fac iluzii ca popii chiar fac ceea ce zic la altar. se vede treaba ca m-am inselat. mi se pare cam patetica toata directia asta, da'n fine, daca credeti ca e instructiva discutia, asa o fi.

numa' de bine!
Ultima oară modificat 24 Feb 2005, 04:43 de către eugen, modificat 1 dată în total.

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 24 Feb 2005, 02:48

Interesant kestionar!!! Se vede k n-am mai intrat pe forum de-o zi:))
Nu cred pe nime daca-mi zice k respecta 100% litera legii. Nici eu n-o respect k atare. Cel putin intr-o perioada a anului(prohibitia). Pai numa ce ies si eu din iarna si sa stau linistit. Tre sa fiu dus cu sorcova sa fac una ka asta, mai ales k si acuma fierb dupa o partide cu peste.
In prohibitie dau la rapitor, fie ce-o fi el: avat stiuca, salau sau alte cele. Am inceput sa ma invatza sa nu mai retin pestii, si sa-i eliberez de cate ori ma lasa inima.
Daca legea imi permite sa o pacalesc de ce n-as face-o, k doar sunt om si eu. Nu de putine ori prin eludarile astea ale legii ajungi departe(nu e vb numa de pescuit). Legea poate fi interpretata in fel si kip. Un exemplu bun sunt avocatii, care kiar tre sa invetze sa faca treburi dinastea(cel putin din cate stiu eu).

Deci nu respect suta la suta legea!! Asta e am ce-i face, dar nu ma pot abtine. Cineva spunea pe vremuri sau in ceva film, k legea e facut pt a fi incalcata :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 24 Feb 2005, 09:07

costica_fishing scrie:3. Primii 10 pastravi i-am prins la rama, in clasa a 11-a. Dupa aia nu am mai prins! :lol:
Eu primii pastravi i-am prins tot la rama, si asta cand aveam vreo 20 de ani. Pescuiam la mreana pe Moldova si nu mai zic ce dimensiune aveau saracii pastravi.
Dar, daca tot am inceput sa zic, hai sa va mai zic si altele... Cand eram mai mic, am fost de "n"-shpe ori la "pescuit" cu furculita sau cu japca iarna. Si chiar am prins peste... saracul :(
Chiar am prins odata o mreana la kilogram cu furculita. Aproape am retezat-o cand am dat in ea...
Ce sa va mai spun... Cu plasa nu am fost (probabil pentru ca nu am avut asa ceva), de secat garle, nici asta nu am facut si nici nu am dat cu tomosan, clor sau alte substante sa otravesc pestii.....
Aaaa... Am prins peste cu mana... Foarte mult peste am prins cu mana... In special clean ascuns prin ragalii, pe sub diguri etc...
De-asta am zis mai sus ca m-am schimbat foarte mult

Acum, daca vreti, aveti in cine da...
Oricum, am sa va pun o intrebare.... Pescuiesti pe o apa unde un clean de 25 - 30 de cm este deja o raritate..
Clenii (clenutii) pe care ii prinzi, sunt de circa 20 de centimetrii... Ce faci? Ii pastrezi?

dominte
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de dominte » 24 Feb 2005, 09:35

daca sintem la capitolul marturisiri :

de incalcat regulile sint sigur ca le-am incalcat si eu.
noaptea sau din barca nu am dat... cu dimensiunile legale insa am "tras-o de par"putin de citeva ori...
dar cum spunea PAUL :
"Pescuiesti pe o apa unde un clean de 25 - 30 de cm este deja o raritate.. Clenii (clenutii) pe care ii prinzi, sunt de circa 20 de centimetrii... Ce faci? Ii pastrezi?"

, poate am facut-o de "necaz".

RECUNOSC !
KKT pe betze

Dominte Claudiu
www.netconcept.ro

ovidius
veteran
veteran

Mesaj de ovidius » 24 Feb 2005, 09:56

In 95% din cazuri am pescuit pe balti. Am respectat regulile impuse de patronul baltii (in aprox. 95% din cazuri) Nimeni nu e infailibil. Cand am prins peste masura dar nu numai, un ex - peste 10 kg de caras, de multe ori am dat pestii la alti oameni (vecini dar nu numai) Pe canale, rauri am prins marlite de 0.5 kg - 1 kg pe care le-am retinut.

Scrie răspuns