Cred ca la fiecare dintre noi exista un inceput pt drumul care duce la pescuitul sportiv adevarat ...Iar daca pt .Bogdan C. acest inceput ar fi momentul in care a luat contact cu site-ul cred ca ar trebui sa ne bucure pe toti.
Sunt absolut sigur ca nu e unul care sa nu fi "braconat "macar odata candva la o anumita varsta sau la un anumit moment al vietii de pescar cand educatia si poate nivelul de civilizatie nu ne putea face sa intelegem ce este si ce inseamna sa fi pescar sportiv si importanta de a respecta niste reguli esentiale(nu ma refer la toate idioteniile puse pe hartie).
Dupa cum am vazut Bogdan pare sa fi inteles anumite lucruri si si-a cerut scuze intr-un final.Dar daca acest schimb de replici nu ar fi existat pote ca inceputul de drum spre a deveni un pescar sportiv ar mai fi injtarziat .
Cat despre corectitudinea mea :
-pescuiesc noaptea daca vreau si pot
-am un permis vizat abia de 3ani pe jud brasov de nevoie dar pescuiesc oriunde se iveste ocazia chiar daca nu am permis pt zona aceea si nu as viza nici un permis daca as putea atata timp cat nu apare nici o schimbare in AGVPS
-as pescui oricand mi s-ar ivi ocazia in prohibitie cu cond. sa eliberez pestii
-caut sa practic cat mai mult c&r dar nu am ajuns la 100% si nici nu stiu daca voi ajunge
-nu retin exmplare sub masura iar in zonele in care un peste e f rar nu retin nici unul(vezi in general pastravul si lipanul)
Cred ca prohibitia la un moment dat e o idiotenie atata timp cat practici c&r la speciile respective iar cei care braconeaza cu adevarat oricum nu tin seama de ea.Cred ca prezenta in zona a pescarilor sportivi(adevarati) in timpul prohib si nu numai, ar putea reduce nr braconierilor cu cond ca autoritatile sa se implice.
Pescitul cu momeli artificiale la pastrav cred ca e o chestie de etica si de bun simt dar mi-e greu sa decid care e mai incorect: cel care prinde laMA si retine pstravul chiar daca e masura legala sau cel care prinde la rama dar il elibereaza
Am vazut la Rex Hunt parca ,ca ei foloseau si momeli naturale in pesc pastravilor
Cam asta e