UN NOU PROIECT DE ORDIN AL MINISTRULUI

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 29 Noi 2008, 22:35

adiwolf scrie:apshd & company
citeste aici

http://forum.lapescuit.net/viewtopic.php?t=6613
Da am citit cu atentie si nu am gasit nici o tara din Europa in care sa nu fie Asociatii care au arondate ape in administrare.
Am pescuit mult in aproape toate tarile din Europa si peste tot sunt ape arondate Asociatiilor . Dar nici unde nu este ca la noi . Asociatiile au ape putine in administrare marea majoritate sunt ape libere pe care se poate pescui cu un permis unic

pensionaru
veteran
veteran

Mesaj de pensionaru » 29 Noi 2008, 23:50

APSHD scrie:
adiwolf scrie:apshd & company
citeste aici

http://forum.lapescuit.net/viewtopic.php?t=6613
Da am citit cu atentie si nu am gasit nici o tara din Europa in care sa nu fie Asociatii care au arondate ape in administrare.
Am pescuit mult in aproape toate tarile din Europa si peste tot sunt ape arondate Asociatiilor . Dar nici unde nu este ca la noi . Asociatiile au ape putine in administrare marea majoritate sunt ape libere pe care se poate pescui cu un permis unic

As vrea sa vad asociatii care iau in administrare rauri pe care sa le populeze cu specii de pesti autohtoni,sa le pazeasca de braconieri,sa se lupte cu societatile ce inca mai polueaza si cu patronii de balastiere ce excaveaza direct din albia raurilor. Promit sa ma inscriu in toate APS-urile ce rezolva problemele mai sus aratate.
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"

pityu
veteran
veteran

Un nou proiect de ordin al ministrului

Mesaj de pityu » 30 Noi 2008, 00:40

pensionaru a zis[quote]Promit sa ma inscriu in toate APS-urile ce rezolva problemele mai sus aratate.[/quote]
esti ca si inscris la APSHD si chiar la Salmo-Carpatica

calibru9mm
junior
junior

Mesaj de calibru9mm » 30 Noi 2008, 02:23

adi,eu zic sa-ti vezi de treaba

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 30 Noi 2008, 05:28

APSHD scrie:
OK. Sunt de acord cu neobligativitatea asocierii daca ma puteti lamuri in 4 probleme:

1-Cine va pazii apele ? La ora actuala nici Politia si nici Jandarmii nu ies pe ape numai daca ii solicit oficial in scris.
2-Cine va mai face populari ? Statul nu a facut niciodata nici o populare
3-Cine va mai organiza competitii de pescuit si din ce fonduri cind in Romania sunt maxim 100 de pescari de competitie ? Cine va mai reprezenta Romania in concursurile internationale ?
4-In cite tari din Europa nu exista Asociatii ?

Daca reusiti sa ma lamuriti in cele 4 probleme cu argumente sustenabile va voi sprijini punctul vostru de vedere.
am sa incerc eu:
1- aceiasi care au, si au avut acesta datorie pana acum ,.... poate ar trebui trasi la raspundere pentru incompetenta lor , si nu a nascoci alte asociatii , federatii , etc.. care la randul lor sa plateasca alt personal pentru acelasi lucru.
2- cine este benefiarul taxelor incasate , tras la raspundere si obligat sa-si achite obligatiile , asa cum si noi suntem trasi la raspundere cand nu ne achitam datoriile.
3- lasati competiile pentru cine le-a organizat si pana acum , iar la numarul participantiilor cred ca avem probleme la matematica .. uitati-va prin site-urile celor care organizeaza competitii in RO si mai calculati odata.. o sa fiti surprins (sper placut :wink: )
pai cine a reprezentat Romania pana acuma nu cred ca va avea o problema si de acum incolo ! .. sau poate ne detaliati ?
4- exista dar sub alte conditii , apartenenta la acestea se face benevol .. si sunt sigur ca cunoasteti acest aspect

va recomand sa incercati sa imbunatatiti toate aceste puncte, poate cu solutii care sa sprijine si sa ajute pescarul sportiv , si nu sa fortati ..dupa aceea cred ca putem discuta altfel !
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

miky
veteran
veteran

Re: Un nou proiect de ordin al ministrului

Mesaj de miky » 30 Noi 2008, 12:07

pityu scrie: Miky nu are de unde sa stie astea ca el nu a fost prin Europa decat in America... si acolo pe o singura apa (Colorado) si la ruleta la Las Vegas.
Pityule,
Vad ca pe tine in continuare te roade grija pentru mine, cu ce fac si pe unde… sau or fi sechelele anterioare care te bantuie inca, seara la bautura…
Eu nu intentionez sa mai intru cu tine in polemici, am inchis capitolul asta... am vazut odata cat de “smartâ€
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 30 Noi 2008, 12:22

gyorg,
ar trebui sa incerci mai des,poate daca aud aceste lucruri de la un "asociat" le inteleg si ei mai bine :wink: :lol:

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 01 Dec 2008, 14:51

APSHD scrie:Da am citit cu atentie si nu am gasit nici o tara din Europa in care sa nu fie Asociatii care au arondate ape in administrare.
I-auzi! Pai daca ai pescuit in aproape toate tarile din Europa spune-mi si mie 10 tari in care ai fost obligat sa devii membru intr-o asociatie pentru a putea pescui. Eu n-am pescuit decat in 6 tari. Dar in nici una n-am fost obligat sa ma asociez. Am platit doar permisul! Si da, aveau si asociatii, chiar daca asocierea nu era obligatorie.

apscaras
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de apscaras » 01 Dec 2008, 15:17

domnilor chestia e simpla,nu vreti sa fiti asociati,exista balti particulare.orice pescar sportiv tre sa faca parte din asociatie,club sportiv,fiindca de aia se numeste pescar sportiv.ar trebuii sa existe si permise pentru recreeativ care sa nu fie inregimentat in asociatii sau cluburi,si sa plateasca o taxa de minim 100 ron pe zi,fiindca este un hobby si ca orice hobby costa.nu ar fi bine?

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 01 Dec 2008, 15:28

apscaras scrie:domnilor chestia e simpla,nu vreti sa fiti asociati,exista balti particulare.orice pescar sportiv tre sa faca parte din asociatie,club sportiv,fiindca de aia se numeste pescar sportiv.ar trebuii sa existe si permise pentru recreeativ care sa nu fie inregimentat in asociatii sau cluburi,si sa plateasca o taxa de minim 100 ron pe zi,fiindca este un hobby si ca orice hobby costa.nu ar fi bine?
ce-o tot dai la intors cu sportiv vs. recreativ?
Defineste dpdv legal notiunile:
- pescar sportiv
- pescar recreativ
si aproximeaza cam cati creazi ca sunt in Romania in fiecare dintre cele doua categorii.
Fara lamurirea acestor aspecte s-ar putea sa vorbim de probleme diferite.

Scrie răspuns