CUMPAR LANSETA SALAU
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Re: CUMPAR LANSETA SALAU
Florin, nu am comentat batul dupa modificare, eu l-am prezentat by default.
Andrei, ce are cabelasul ala, e prea scurt?
Andrei, ce are cabelasul ala, e prea scurt?
-
- veteran
N-are nimic, coane. Ce aveti cu saracu bat, ca m-au mai intrebat vreo 3 amici. Este excelent. Dar una-i una si alta-i alta! Vreau si unul de 2.10. Asta-i tot. Din pacate Magtouch de 7' nu exista din 2 buc
Omul a zis clar ca vrea fast sau x-fast. Ori ambele modele de la Shimano enumerate, mai au nevoie de mult fier in ele ca sa devina cat de cat rapidestefanflorin scrie:Clarus si Compre sunt facute pt. piata americana, si o sa ramai surprins ce bete pot sa fie. Eu am Compre 7M, dat pana in 17g, insa pe jig e ok cu bile pana in 10g. L-am modificat, racait blancul, pus inele alconite mici si multe, si in momentul de fata nu l-as da nici pe legend elite. E super-senzitiv si mega usor. La un moment dat eram tentat sa imi aduc din state un shimano Crucial, avand in vedere blancul IM10, facand o comparatie cu comprele meu IM8.
Cat despre actiunea lor, o sa ramai surprins, dar sunt chiar fast, se indoaie exact cum trebuie.

Shimano Compre nu poate fi comparat cu Legend Elite niciodata dupa parerea mea.
- stefanflorin
- veteran
Ce intelegi tu prin fast? ranga?..........clarus M e si fast si ranga, compre e fast si bland pe varf.
St. Croix Over rated bullshit!!
St. Croix Over rated bullshit!!
Urasc atarnatorii!
-
- veteran
Hei, hei, hei...Dezbaterea e binevenita pe topicul asta, nu si polemica!
Stefane, mie chiar imi plac StCroix-urile.
- stefanflorin
- veteran
Tuturor pescarilor le plac, insa nu tuturor li se pare ca au preturi corecte la ce ofera...si mie imi plac, dar pt. un Avid 7 M, de exemplu, nu as plati mai mult de 400 de lei nou cu garantie. Daca as fi in State, ar fi alta situatie, acolo sa zicem ca merita banutii platiti in plus pt. garantie (ca de fapt acolo e diferenta de pret), la noi insa e aproape = cu 0.
Am pipait la targ colmicurile, am vazut vreo 2-3 de fac pipi pe orice LE (si la prima vedere si sunt sigur ca si pe balta), si sunt mult mai ieftine. Oricum dpmdv un pescar care stie ce face prinde peste la fel de bine si cu un bat de 300-400 lei (bine ales) precum o face cu unul de 1500. Diferenta de bani platita e ca sa isi satisfaca piticii lui de pe creier. Eu momentan si probabil pt. multi ani de aici incolo stiu ce scule voi folosi, si asta fara sa scot din buzunar leii aia din ce in ce mai greu de facut, si asta dupa diverse incercari pe balta, in magazin, pipaieli, balanganeli, comparatii, teste (pe banii mei sau ai altora).
Scuze ca ti-am facut topicul muci!!
Am pipait la targ colmicurile, am vazut vreo 2-3 de fac pipi pe orice LE (si la prima vedere si sunt sigur ca si pe balta), si sunt mult mai ieftine. Oricum dpmdv un pescar care stie ce face prinde peste la fel de bine si cu un bat de 300-400 lei (bine ales) precum o face cu unul de 1500. Diferenta de bani platita e ca sa isi satisfaca piticii lui de pe creier. Eu momentan si probabil pt. multi ani de aici incolo stiu ce scule voi folosi, si asta fara sa scot din buzunar leii aia din ce in ce mai greu de facut, si asta dupa diverse incercari pe balta, in magazin, pipaieli, balanganeli, comparatii, teste (pe banii mei sau ai altora).
Scuze ca ti-am facut topicul muci!!
Urasc atarnatorii!
Andrei, cumpara de la inceput un bat bun, ca sa nu mai fie nevoie sa racai blanc, sa schimbi inele si sa-i aduci cine stie ce modificari ca sa devina aproape de actiunea si proprietatile unuia facut bine din start.ANDREI RIGA scrie:Hei, hei, hei...Dezbaterea e binevenita pe topicul asta, nu si polemica!
Am vazut ca in privinta actiunilor si puterilor date de producatorul Shimano esti familiarizat asa ca stii bine ce inseamna la ei fast si extra-fast.
Intreaba in orice caz despre o lanseta, pe cineva care a pescuit-o, nu care a pipait-o si i se pare intr-un fel sau altul...

Top tip : vindeti repede toate sculele scumpe si luati-va lansete Shimano. Cam simplist vezi lucrurile mai ales pentru o lanseta de salau care este cea mai specializata lanseta de spin. Pe principiu asta am da toti cu Germine. 

- stefanflorin
- veteran
Mi-au trecut ceva scule prin mana (cateva sute de modele de bete si mulinete), am detinut cateva (mai scumpe, mai ieftine), inca detin bete bune, iar la capitolul balanganit/pescuit le-am incercat pe toate, de la 100ron pana la 4-500 euro, fie ele lansete sau mulinete, asa ca stiu sigur de ce am tras concluzia asta. Spor!cristi_vi scrie:Top tip : vindeti repede toate sculele scumpe si luati-va lansete Shimano. Cam simplist vezi lucrurile mai ales pentru o lanseta de salau care este cea mai specializata lanseta de spin. Pe principiu asta am da toti cu Germine.
PS: treaba cu senzitivitatea mai mare la alea scumpe e foooarte relativa, sunt lansete reusite si lansete mai putin reusite in toate gamele de pret. Batul cu care esti obisnuit si cu care pescuiesti cel mai des, tot timpul iti va parea cel mai senzitiv/bun/"smeker"/"beton"/"bling-bling", etc.
Urasc atarnatorii!
- Strapazano
- utilizator nou
In legatura cu polemica dintre Arapaima si Stefan, eu va cunosc pe amandoi si va stiu preferintele. Stefan prefera betele blande pe varf cu actiune fast, iar Arapaima pescuieste cu bete super usoare dar in acelasi timp f. rezistente.
Este normal ca parerile sa fie impartite in functie de preferintele fiecaruia.
Daca vreti si parerea mea, eu va pot spune in cunostiinta de cauza cum este cu aceste bete pentru ca le am pe amandoua, adica Shimano Compre si St. Croix L.E., amandoua au aceiasi putere, aceiasi actiune, aceiasi lungime: Medium, 3/16 - 5/8 oz, Fast, lungime 2,13m. Ba mai mult decat atat am si Compre-ul de 1,98m cu aceiasi putere si aceiasi actiune.
Dupa parerea mea Compre-ul nu este chiar Fast, in raport cu Leged Elit-ul este este mai degraba Mediu Fast. dar nu zic ca este rau, cu Compre-ul am prins cele mai mari exemplare de salau si chiar stiuca, nemaivorbind de crapi pe care cu aceasta lanseta mi-au trebuit mai mult de 60min. sa-i aduc la mal.
St. Croix este insa alteva, este o lanseta versatila, fara cusur si o poti folosi si in conditii extreme. Pe o apa de peste 5m am tras Compre-ul pe dreapta pentru ca era deja foarte lent la o asemenea adancime. Am preferat sa pescuiesc cu un Mitchell Mag Pro, 12-40, care dupa parerea mea
este o ranga autentica, Florin il cunoaste f. bine.
Asadar va respect parerile amandurora, pentru ca fiecare pescuieste cu ce-i place.
Este normal ca parerile sa fie impartite in functie de preferintele fiecaruia.
Daca vreti si parerea mea, eu va pot spune in cunostiinta de cauza cum este cu aceste bete pentru ca le am pe amandoua, adica Shimano Compre si St. Croix L.E., amandoua au aceiasi putere, aceiasi actiune, aceiasi lungime: Medium, 3/16 - 5/8 oz, Fast, lungime 2,13m. Ba mai mult decat atat am si Compre-ul de 1,98m cu aceiasi putere si aceiasi actiune.
Dupa parerea mea Compre-ul nu este chiar Fast, in raport cu Leged Elit-ul este este mai degraba Mediu Fast. dar nu zic ca este rau, cu Compre-ul am prins cele mai mari exemplare de salau si chiar stiuca, nemaivorbind de crapi pe care cu aceasta lanseta mi-au trebuit mai mult de 60min. sa-i aduc la mal.
St. Croix este insa alteva, este o lanseta versatila, fara cusur si o poti folosi si in conditii extreme. Pe o apa de peste 5m am tras Compre-ul pe dreapta pentru ca era deja foarte lent la o asemenea adancime. Am preferat sa pescuiesc cu un Mitchell Mag Pro, 12-40, care dupa parerea mea

Asadar va respect parerile amandurora, pentru ca fiecare pescuieste cu ce-i place.