Cumpar lanseta
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
A stat saracu bat al meu de 2.70 de au crescut muschi pe el pe dulap. Prima mea lanseta: "dai de pe mal? aaa... ia-ti 2.70!" Mi-a fost atat de incomod a "lucra" un bat lung ca am iesit de cateva ori cu el si am lasat spinningul pana mi-am luat o lanseta mai scurta. Pentru mine lansetele lungi de spinning nu se potrivesc. Cat despre lungimea lanseurilor am observat asa: un fir mai subtire duce naluca mai departe, o lanseta cu actiune parabolica lanseaza mai lung decat o lanseta rapida. Lungimea perfecta pentru mine (lanseta de care nu ma satur sa lansez cum nu ma satur sa ma joc cu cubul rubik) e de 2.10 de spinning. Si 3.90 de waggler. Este o parere personala, empirica, n-am niciun argument tehnic pentru asta.
In primul rand multumesc la toata lumea pentru sfaturi si idei. Sa nu credeti cumva ca nu am sapat si sap forumurile si netul de ceva timp in cautarea unei lansete pe gustul meu de 2.30-2,40m.
Am pipait destule lansete ca sa-mi fac o parere ce doresc si oricum nu o cumpar pe nepipaite sau fara sa stiu exact ce e de capul ei.
Mai mult de 250 max 300lei nu voi investi, nu de zgarcenie sau criza, ci din pricina faptului ca eu nu consider o lanseta de 400-500 lei prioritara pt mine mai ales la ce balti si lacuri de rapitor am in zona ca sa ma pot bucura indeajuns de ea. E deajuns
Spunea cineva de St. Croix si Kistler dar nu prea fac bete lungi sau imi depaseste bugetul cu mult.
Lansetele de le energo inca nu le-am incercat, o sa merg azi sau maine. O sa incerc si iridium dar nu-mi fac mari sperante ca o sa-mi placa....
Gresit ca nu exista lansete pt jig de 2.40 foarte rapide. Am vazut eu vreo doua bucati ca am ramas masca, dar din anumite circumstante nu le-am cumparat cand trebuia.
Mai repet odata: unde pescuiesc eu, sunt la limita si chiar ma chinui cu 2.10m. Exista foarte mult stuf de jur imprejur si neaparat imi trebuie o lanseta mai lunga. Am avut un lamiglas de 8,6 cu 10-50 gr, era foarte puternica si cam lunguta pt ce-mi trebuia. Nu prea exista peste sa o puna in dificultate...
Am pipait destule lansete ca sa-mi fac o parere ce doresc si oricum nu o cumpar pe nepipaite sau fara sa stiu exact ce e de capul ei.
Mai mult de 250 max 300lei nu voi investi, nu de zgarcenie sau criza, ci din pricina faptului ca eu nu consider o lanseta de 400-500 lei prioritara pt mine mai ales la ce balti si lacuri de rapitor am in zona ca sa ma pot bucura indeajuns de ea. E deajuns
Spunea cineva de St. Croix si Kistler dar nu prea fac bete lungi sau imi depaseste bugetul cu mult.
Lansetele de le energo inca nu le-am incercat, o sa merg azi sau maine. O sa incerc si iridium dar nu-mi fac mari sperante ca o sa-mi placa....
Gresit ca nu exista lansete pt jig de 2.40 foarte rapide. Am vazut eu vreo doua bucati ca am ramas masca, dar din anumite circumstante nu le-am cumparat cand trebuia.
Mai repet odata: unde pescuiesc eu, sunt la limita si chiar ma chinui cu 2.10m. Exista foarte mult stuf de jur imprejur si neaparat imi trebuie o lanseta mai lunga. Am avut un lamiglas de 8,6 cu 10-50 gr, era foarte puternica si cam lunguta pt ce-mi trebuia. Nu prea exista peste sa o puna in dificultate...
Daca tot ajungi prin magazine poti sa arunci o privire si la asta, poate ca o sa-ti placa, e mai fina decat o arata puterea ei...
http://www.xxx.ro/lansete-spinn ... -1860.html

http://www.xxx.ro/lansete-spinn ... -1860.html
Daca tot s-a facut referire acu' cateva pagini la parerea mea despre Maver, ea este... mai multe... Depinde despre ce lansete vorbim, in particular...Biban scrie:Asta e lanseta in cauza.

Pt. ca Biban are dreptate aici... Maver Spigot Spin de 2,40m e nasoala... Grea, dezechilibrata, rigida, dar nu rapida...
Nu seamana cu cea de 2,10m cu care, probabil, o comparati voi...
Un bat lung cu care sa pescuiesti la jigging usor si sa stea si in buget ar fi Cormoran Black Star CM Jiggerspin 2,70m, 2-15g. Este senzitiv peste medie si, desi lung, este destul de usor. Actiunea este Fast (chiar Extra-Fast), fara a fi un par... E fina pe varf, dar are o rezerva suficienta de putere pe cotor, ceea ce o face surprinzator de nervoasa pt. lungimea ei. Componentele sunt Fuji, are contagreutati pt. echilibrare in cotor. Manerul poate fi scurtat, eventual, fiind destul de lung. Pt. jigging merge, daca vrei sa dai si la voblere, poate ca ti l-ai dori mai scurt...
In orice caz, daca apuci sa pui mana pe una, inainte de a-ti forma o parere, trage un fir prin inele si incearc-o asa. E interesanta...

Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...
- semlecangheorghe
- veteran
bibane vezi ca da silaev un bat bun la pret mai mult decit decent(fata de cat costa initial), e foarte usor si nervos nevoie mare. merge si la vobler sau lingura cu monofilament, desi eu pescuiesc tot cu textil si nu vad nici un inconvenient. merita sa te mai stringi putin si sa iei batul, dar asta este alegerea ta. apropo, batul este sakura shukan de 2.33 si 10-30 gr. putere de aruncare.