Cumpar lanseta
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Eu chiar nu inteleg de ce vor toti bete mai lungi .
Adica ce , cu un 2.10 nu poti ajunge unde ajungi cu un 2.40 ?
Mai ales pe lac , balta . Crezi ca ai sa faci jig la 50-60 de metri de mal ?
Eu unul care pescuiesc numai pe rau m-am cam linistit cu betele lungi . Mai impotante sunt alte chestii la o lanseta pentru a obtine lanseuri lungi .
Adica ce , cu un 2.10 nu poti ajunge unde ajungi cu un 2.40 ?
Mai ales pe lac , balta . Crezi ca ai sa faci jig la 50-60 de metri de mal ?
Eu unul care pescuiesc numai pe rau m-am cam linistit cu betele lungi . Mai impotante sunt alte chestii la o lanseta pentru a obtine lanseuri lungi .
-
- utilizator constant
Daca tot primesti sfaturi...macar asculta-le, ca-s gratis...lansetele mai lungi de 2.10..nu sunt pentru jig...pentru ca..o lanseta de jig este fast sau ex fast...real vorbind o lanseta fast se indoaie cel mult in prima treime...la 2.10 prima treime e cam 60cm..una americana fast flexeaza in sarcina normala cam 30-40cm...una de 2.56 fast flexeaza pe putin dublu decat atat...pentru ca o lanseta de 2.56 nu este una de 2.10 cu o prelungire de 46 de cm pe cotor, este o lanseta gandita sa lucreze cam pe prima treime(ca de aia e mai lunga). 200RON e putin pt o lanseta fast real vorbind, in banii astia maverul, procyonul si pulse-ul(dar ala cred ca e prea scurt pt tine) sunt cele mai bune. Dar, nu sunt atat de senzitive, au blankurile doar tari, nu si nervoase, se incarca greu, si au componente ieftine(cu exceptia pulse). O lanseta de jig trebuie sa aiba niste inele f usoare pe varf pt ca acesta sa functioneze bine. Varful de asemenea trebuie sa fie f subtire si nervos, ca sa aiba o revenire fara „parazitiâ€
De curiozitate uitate la St. Croix si Kistler care fac bete fast si extra-fast si vezi cam ce lungime au majoritatea betelor .
Foarte greu ce vrei tu la 2.40 in plaja de putere data de tine . Sunt bete bune la 2.40 dar mai puternice si nu-ti trebuie pe balta .
Totusi imi permit o recomandare : http://www.fishshop.ro/ViewProduct/Lans ... wa/?id=570
Vezi ca este la oferta cel de 540 .
Daca poti sa treci peste chestia cu lungimea si peste chestia ca e dintr-o bucata . Dar te asigur ca merita .
Foarte greu ce vrei tu la 2.40 in plaja de putere data de tine . Sunt bete bune la 2.40 dar mai puternice si nu-ti trebuie pe balta .
Totusi imi permit o recomandare : http://www.fishshop.ro/ViewProduct/Lans ... wa/?id=570
Vezi ca este la oferta cel de 540 .
Daca poti sa treci peste chestia cu lungimea si peste chestia ca e dintr-o bucata . Dar te asigur ca merita .
- stefanflorin
- veteran
Da unde scrie ca o lanseta de jig pt balta tre sa fie rigida, ca eu unul nu am vazut nicaieri. Poate sa fie si mai flexibila caci dai cu fir multifilament, si de multe ori plusul ala de flexare e un avantaj (e adevarat ca trebuie sa fie echilibrata si sa nu balangane) si cum am mai discutat fast sau xfast nu inseamna rigid!!!!. Iar unii nu inteleg ca de f. multe ori lungimea e un avantaj. Iti dau un exemplu clar: dai pe Olt in turbine la cadere de pe dale. Pescuieste tu cu un bat de 6.6 si eu cu un bat de 2.55, sa compari burta care o face firul la tine cu cea care o face la mine. Pe balta dand de pe mal lungimea lanseului e critica. De foarte multe ori atacul vine pe cap de lanseu, pestii sunt acolo si nu dau nici in ruptul capului mai aproape de mal. Lungimea unui bat bun determina si lungimea lanseului. Oricat de fitzos ar fi un bat de 2.10 nu o sa arunce niciodata mai departe decat un bat de 2.40 de caracteristici similare (nu neaparat pret).
Re: Cumpar lanseta
poti sa arunci o privire si la lanstele energoteam, seria spin blade, o serie f. reusita dupa parerea mea, la pret imbatabil.Biban scrie:Cumpar o lanseta intre 2.30m si 2.50 m, in special pt pescuitul la jig (dar nu numai jig) in lacuri si balti.
Pot oferi in jurul sumei de 200 lei, dar, atentie, daca e ceva sa-mi placa mult mai pot suplimenta.