somnul pe balti !

pescuitul stationar si/sau cu momeli naturale: rame, pestisori, lipitori, coropisnite, insecte, etc

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

mini_mic
veteran
veteran

somnul pe balti !

Mesaj de mini_mic » 22 Mar 2007, 09:39

Eu merg la pescuit de somn pe 2 balti din apropierea orasului. Sunt somni imesni acolo, comparabil cu cei de la Dunare ( prietenul meu a prins de 26 kg asta vara, iar alti pescari au reusit capturi de 33 kg, chiar 40 )
In ce vroiam sa va consult.....tehnici in special dar si monturi. Eu de-a lungul anilor am dat cu diferite monturi, si momeli, anul acesta vrand sa optez pt o montura cu un ac, cu antitanlgre iar ca momeala carasel viu. De obicei plantam monturile deoarece este mult rac care face praf totu in apropiere de mal si deaceea le ducem la peste 200 m distanta.
Daca stiti momeli si mai ales nade( eu nu am nadit deloc in toti acesti ani si am avut rezultate) postati. Ca si momeli am incercat tot ce e clasic, broscutele si pestisorii fiind momelile cu rezultatele cele mai bune. As cam vrea sa o intind sambata daca e vremea buna asa ca mi-ar prinde bine noi pareri :D

DE RETINUT ! baltile sunt ale AJVPS DOLJ si nu sunt private
Obiectiv: 8,1 kg !

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 22 Mar 2007, 11:11

si ma rog, ce balti sunt acelea? :roll:
near the beer

mini_mic
veteran
veteran

Mesaj de mini_mic » 22 Mar 2007, 12:59

costica_fishing scrie:si ma rog, ce balti sunt acelea? :roll:
Vrei numele lor ? oricum sa nu iti inchipui ca la fiecare partida se prinde :lol: am stat si cu sapatamana acolo si nimik :P

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 22 Mar 2007, 13:40

imi asum riscul! :D
near the beer

mini_mic
veteran
veteran

Mesaj de mini_mic » 23 Mar 2007, 09:40

Marica si Geolmane ! sa nu zici ca sunt secretos......oricum acolo prind doar oamenii cu multe nopti dormite pe baltile alea :P

Cucu Ionel
senior
senior

Mesaj de Cucu Ionel » 23 Mar 2007, 15:31

Taxe,conditii de pescuit,etc.,daca tot ai zis ca nu esti secretos! :lol: Zi tot!
Fir intins tuturor celor ce-si doresc acest lucru!

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 23 Mar 2007, 17:31

salut.lasati ba prostiile !somnul gros se vaneaza ,nu se prinde.tusti in barca si la treaba . dac ' mai aveti somn gros ,inseamna ca braconierii vostri au IQ subunitar ...la mine e raritate ,ala gros ,il iei numai la hamuri.
walleye

rosu r.
veteran
veteran

Mesaj de rosu r. » 23 Mar 2007, 17:37

Aici tre sa votez si eu cu Adrian !
Primu lucru care trebe facut ca sa iei un somn mare este localizarea acestuia si asta ia timp!
Odata localizat treaba e mai simpla ptr ca somnu mare e teritoril si se intoarce mereu in acelasi loc!
Trebuie doar sa ii oferi momeala potrivita si sa ai sculele necesare ca altfel te lasa cu buzele unflate !
Personal cred ca cea mai buna momeala la somn e tiparu dar repet e doar o parere personala!

mini_mic
veteran
veteran

Mesaj de mini_mic » 23 Mar 2007, 19:03

rosu r. scrie:Aici tre sa votez si eu cu Adrian !
Primu lucru care trebe facut ca sa iei un somn mare este localizarea acestuia si asta ia timp!
Odata localizat treaba e mai simpla ptr ca somnu mare e teritoril si se intoarce mereu in acelasi loc!
Trebuie doar sa ii oferi momeala potrivita si sa ai sculele necesare ca altfel te lasa cu buzele unflate !
Personal cred ca cea mai buna momeala la somn e tiparu dar repet e doar o parere personala!

Pescuiesc pe baltile astea de peste 4 ani cam stiu unde si cum....nu e chiar asa usor cu localizarea si gata o sa prinzi....are foarte mari capricii acolo. Cat despre scule.....cu o lanseta medie iti spun sigur ca s-a scos cel de 26 de kg :)

mini_mic
veteran
veteran

Mesaj de mini_mic » 23 Mar 2007, 19:06

adrian frunza scrie:salut.lasati ba prostiile !somnul gros se vaneaza ,nu se prinde.tusti in barca si la treaba . dac ' mai aveti somn gros ,inseamna ca braconierii vostri au IQ subunitar ...la mine e raritate ,ala gros ,il iei numai la hamuri.
Nu sunt prostii deloc....si iti spun ca somnul se prinde, am reusit si eu insa exemplare mai mici. Cat despre braconieri cam greu vara ca sunt pescari si mai si vine filiala. Am auzit ca iarna mai ia la agatat somn mare :|

Scrie răspuns