pescuitul stationar si/sau cu momeli naturale: rame, pestisori, lipitori, coropisnite, insecte, etc
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
mini_mic
- veteran

rosu r. scrie:La coropisnita ama auzit de o chesti eft misto pe care vreau sa o incerc!
Cica atrage ft bine somnu!
Pe langa montura normala cu care dai mai legi o bucata de ata cu o cutie de medicamente cum erau inainte ! Ideea e sa se inchida etans si bani inauntru o coropisnita !
Cica miscarea ei in cutie cand atrage somnu!
Acuma nu sunt sigur dar cu prima ocazie o incerc!
Ma tii la curent cand folosesti

. Iar cu tiparul, ce sa iti zic....am luat si eu dar capturile mari la carasel, probabil din cauza faptului ca nu sunt tipari in baltile alea. Am auzit ca daca nu ar fi tipar degeaba ai da cu el ca si momeala. Asta toamna am luat o moaca la 1 kg la un tipar destul de mare....spre deosebire de carasel unde nu s-a luat niciodata sub 5 kg...
Obiectiv: 8,1 kg !
-
rosu r.
- veteran

La ficat de vita imputit sau carne de scoica imputita ai incercat?
Noi prindeam tare bine la carne de scoica tinuta la soare in borcan!
Da nu cred ca vrei sa stii cum mirosea pe langa noi cand o bagam in carlige!
-
dan popa
- senior

Am citit mai sus ce ati scris.....dar pot sa va spun urmatorul lucru : s-a intamplat sa fiu de fata cand pe o balta de pe la noi (Vrancea) sa se pescuiasca la somn cu diferite momeli unele specificate si mai sus si sa traga , dintre toate la o lanseta cu un carlig si o singura rama (mai bine zis ciot de rama ca asta era in carlig). Ceilalti au ramas cu gura cascata cand respectivul pescar a prins un somn de vreo 30kg....asa ca parerea mea e urmatoarea: cand e sa pape si sa fie prin zona , mananca orice gaseste nu e mofturos

-
mini_mic
- veteran

dan popa scrie:Am citit mai sus ce ati scris.....dar pot sa va spun urmatorul lucru : s-a intamplat sa fiu de fata cand pe o balta de pe la noi (Vrancea) sa se pescuiasca la somn cu diferite momeli unele specificate si mai sus si sa traga , dintre toate la o lanseta cu un carlig si o singura rama (mai bine zis ciot de rama ca asta era in carlig). Ceilalti au ramas cu gura cascata cand respectivul pescar a prins un somn de vreo 30kg....asa ca parerea mea e urmatoarea: cand e sa pape si sa fie prin zona , mananca orice gaseste nu e mofturos

s-a intamplat si la noi, prieten a aruncat o lansetuta de pe mal la 20 m maxim la niste ramute, iar noi le plantam la peste 200 m cu momeli serioase...ehh bine a dat un somn....a reusit decat sa ridice lanseta si in secunda 2 direct un sprint in stufaris, fara ca sa il poata opri. Din aprecieri cred k a fost un exemplar destul de mare ( epste 15 kg )
-
mini_mic
- veteran

rosu r. scrie:La ficat de vita imputit sau carne de scoica imputita ai incercat?
Noi prindeam tare bine la carne de scoica tinuta la soare in borcan!
Da nu cred ca vrei sa stii cum mirosea pe langa noi cand o bagam in carlige!
ficat da am incercat... scoiaca de unde sa iau ca pe balta acolo pot sa procur doar raci....la dunare stiu ca se gasesc usor scoicile
-
luci_t
- veteran

-
chestia cu localizarea lui e foarte utila. Degeaba dai la somn daca nu este

.
tata si colegii lui au prins(vanat) un somn de peste 30kg dintr-o balta de pe malul crisului alb, ramasa dupa revarsare. Cum balta nu era foarte mare, au stat trei zile cu vidanjera de la ei de la munca pana au scos aproape toata apa din balta

. Treaba se intampla cu vre-o 20 de ani in urma cand trupa lu batranu urmarea captura anuala.
Dar pe cris cele mai multe rezultate notabile le aveau la boboc de rata viu. Montura era destul de ciudata si mie personal mi se pare imorala. O sa incerc si eu cu boboc dar la lanseta si fir textil. In vara-toamna am ginit un loc cu somn

si nu am auzit sa se fi prins nimic in zona respectiva. Dupa paste o sa incerc. Am lanseta si firul, dar mai trebuie o ancora rezistenta. imi puteti recomanda ceva?
-
Tavi
- veteran

Iti recomand un boboc artificial de rata artificiala
-
sorinB
- veteran

Poate prinzi un somn artificial.

-
luci_t
- veteran

-
soriniusc scrie:Poate prinzi un somn artificial.

Daca primesc un par in capatana, o sa am cel putin un "somn artificial"
@tavi
Astept detalii despre modalitatile de achizitie a ratustelor artificiale

se pot comanda pe net? ce marca sunt si rapala????