PLUTE PROFI

pescuitul stationar si/sau cu momeli naturale: rame, pestisori, lipitori, coropisnite, insecte, etc

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 23 Sep 2005, 09:07

maestre, uite cum sta treaba: eu nu-s fratele tau de cruce si n-ai baut niciodata bere cu mine ca sa ma iei pe tonul ala. o sa-ti raspund la partea aia a mesajului in privat.

intai sa lamurim inca un aspect care poate fi foarte bine public. am vorbit aseara cu cristi ene, am inteles ca ati iesit impreuna. am inteles ca-l stii si pe gabi. deci cunosti ceva pescari buni.

in cazul asta ar fi trebuit sa stii ca este posibil sa prinzi 60 de kile de clean si la musca si la vobler, daca au uitat sa-ti spuna baietii afla ca se mai intampla. o sa descoperi poate si tu asta intr-o zi.

ca un om decide sa-i tina sau nu, este treaba lui, daca legea zice altfel iarasi e treaba celor care o aplica sa-l arda. nu esti in masura sa judeci ce fac altii. iarasi, daca ai probleme personale, nu le rezolvi aici. sa ne intelegem, eu nu am o problema cu tine, ti-am atacat mesajul, nu persoana ta.

inteleg ca-ti place site-ul. ei bine, daca vrei sa ramana asa si vrei sa mai gasesti oameni de la care sa afli lucruri, toata lumea trebuie sa mai si contribuie cu ceva, deocamdata tu n-ai facut decat sa pui intrebari si totusi ti se pare logic sa ataci un om care vrea sa contribuie cu ceva.

si acum treci pe privat si hai sa discutam un pic sa lamurim niste probleme.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 23 Sep 2005, 09:12

:lol: :lol: :lol: :twisted:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Iujin
veteran
veteran

Mesaj de Iujin » 23 Sep 2005, 09:18

Si sa revenim la plute. Parerea mea este ca sunt f. bune la pescuitul scobarului si a mrenei in repezis. As fi tentat sa dau cu asa ceva pe Mures sa vedem cum se comporta. Am mai vazut ceva asemanator pe un site italian, in magazine inca nu am vazut (poate si din cauza ca nu m-am uitat prea mult dupa plute).

Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 23 Sep 2005, 11:10

Sunt plute specializate, pretabile la un singur tip de pescuit in anumite conditii.
Foarte putin probabil sa fie folosite de pescarii ce nu au tangente cu pescuitul de competitie(In Romania-din cauza pretului ridicat al echipamentului).
In primul rand aceste plute sunt inutile fara o rubesiana.
Locul de pescuit trebuie sa fie de asa natura incat sa permita punerea rolelor pentru rubesiana.
Presupun(nu am practicat acest stil) ca daca sunt indeplinite toate conditiile(curent, mal, nadire, etc ) efectul final trebuie sa fie multumitor. Plasarea momelii fiind mult mai precisa decat la Bologneza.
Parerea mea este ca pot si obtinute rezultate asemanatoare cu echipament mai putin costisitor si mai putin pretentios. Asta in cazul pescarului ce nu este constrans de regulamentul unei competitii.
Spining....Prea bun ca sa fie light...

eugend
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de eugend » 23 Sep 2005, 12:47

pana la urma poate ne spuneti cat costa si de unde(cum) le putem procura.cred ca pe siret sunt excelente.(scobar,mreana, surduc,clean,sui,etc...)

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 24 Sep 2005, 08:36

Aceste plute sint utilizate cu mare cautare si in pescuitul rapitorilor si nu numai in pescuitul pestilor pasnici sau de competitie. Poate din acest motiv am inceput prezentarea unei game de plute cu acest model. Unii pescari mari iubitori de pescuit al rapitorilor, au inventat ceva in plus pentru a marii eficienta pescuitului rapitorilor in ape statatoare. Gaselnita este constructia antenelor detasabile. Ca si modelele expuse, aceste plute au marele avantaj de a putea schimba antena ori cu alta care are alta culoare si care poate devenii vizibila mai bine la anume schimbari ale pozitiei soarelui, fie schimbarea antenei destinata predilect pescuitului stationar cu o antena cu vela care in zilele cu vint pot sa deplaseze montajul sub presiunea vintului, astfel pestisorul sau chiar artificiala sa devina mult mai artactiva pentru pestii rapitori. Pluta fiind plata poate fi directionata spre directia dorita iar deplasarea acesteia putind fi facuta cu mai mare lejeritate chiar si la pale slabe de vint. De asemenea antena are fixata pe ea o vela a carei pozitie de poate schimba fata de directia de inaintare a plutei, astfel se poate pune in evidenta chiar si directii nedorite ale vintului.Exemplus este preluat de la velele ambarcatiunilor si care prin modificarea pozitiei acesteia se obtine o deplasare pe directia dorita. Si sint tentata sa cred ca italienii din acest motiv le denumesc "vella". Astfel din niste plute destinate pescuitului pestilor pasnici, s-au obtinut plute destinate pescuitului de mare succes al rapitorilor. Alte amanunte in curind. Dar cred ca interesul pescarilor romani pentru aceste plute va creste si desi la ora actuala nu se prea gasesc in comert, in curind vor fi comercializate si la noi. Aceasta daca preturile vor scadea, pentru ca am vazut asa ceva si la preturi pe undeva aproape de 30 de eu. Sint plute care posibil sint facute din balsa, pentru ca cele de plastic au pret mai mic.Dar daca vorbim de profi, atunci cele confectionate din balsa sint pe primul loc, chiar daca sint mai scumpe.Am vazut si modele care incep de la pretul de citiva eu buc., al caror pret creste moderat o data cu cresterea gramajului. Fata de plutele cu sectiune circulara, acestea, plate, au avantaje in sensul controlului mai bun al directiei de deplasare precum si al fortei vintului. Salut.
Dady

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 24 Sep 2005, 10:51

Pescuiesc cu astfel de plute de acu' 3-4 ani, adica chiar de cand au aparut.Patentul e unguresc. Se numesc CRALUSO si se gasesc la unguri al un pret de 2-3-4 euro.
Sunt construite pentru pescuit exclusiv pe curent constant si ape de 1-2.5m.Cu putin exercitiu se poate tine linia pe loc si chiar se poate inainta impotriva curentului.E ca o joaca de copii, dar daca te prinde creaza dependenta. :wink:

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 24 Sep 2005, 11:13

Nu stiu daca Cralusso este chiar ungusesc, dar asta nu stiu cita importanta are. In familia plutelor plate nu toate se numesc Cralusso, intr-adevar cele prezentate de mine fac parte din aceasta clasa. Dar in pescuitul la rapitor , cel cu peste mort, pe care l-am vazut practicat cu aceste plute, se inlocuiau antenele plate cu antene cu vela. Asta in lacuri, si asa le-au dat si alta utilizare aceluiasi concept de plute. Referitor la pret asa este, sint si preturi moderate, pasemne la constructiile din plastic, care necesita o matrita si munca necalificata de asamblare, si ca atare si preturi modeste. Cel care au preturile asa de ridicate, pesemne ca sint facute din balsa cu mina de lucru calificata cu cheltuieli mai mari etc...Altfel nu stiu din ce motiv au aceste preturi. S-au se mai poate explica si prin faptul ca au fost postate in diverse sit-euri cu mai mult timp in urma, cind acestea se aflau in topul noutatilor,si ca tot ce-i nou...Dar despre utilizarea lor la pescuitul rapitorilor am vazut asa ceva si inca de acum citiva ani buni.
Dady

eugend
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de eugend » 24 Sep 2005, 15:31

suteti siguri ca la preturile date mai sus , plutele astea nu au si motor?

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 24 Sep 2005, 16:51

NU,dar au senzori de miscare,sonar si gps,asa ca merita. :twisted:
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

Scrie răspuns