pescuitul salaului cu pestisor

pescuitul stationar si/sau cu momeli naturale: rame, pestisori, lipitori, coropisnite, insecte, etc

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 15 Sep 2006, 09:51

Adi_ scrie:
Jonin scrie:Montura e f.buna,dar prin partile mele se mai foloseste plumbul in locul carligului si carligul in locul plumbului.Piciorul la plumb e mai mic,cam 25 de cm,iar la pestisor 40-50 de cm.
si daca inversezi plumbul cu carligul, ce ai rezolvat? nu e practic aceeasi montura? :roll:
Halucinant :lol: :lol: :lol:

Si totusi ar trebui sa fie evident ca in prima varianta pestisorul evolueaza deasupra fundului apei, iar in a doua poate sta pe fund.
Cu lacrimi Bastus!

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 15 Sep 2006, 09:54

Gerula scrie:
Adi_ scrie:
Jonin scrie:Montura e f.buna,dar prin partile mele se mai foloseste plumbul in locul carligului si carligul in locul plumbului.Piciorul la plumb e mai mic,cam 25 de cm,iar la pestisor 40-50 de cm.
si daca inversezi plumbul cu carligul, ce ai rezolvat? nu e practic aceeasi montura? :roll:
Halucinant :lol: :lol: :lol:

Si totusi ar trebui sa fie evident ca in prima varianta pestisorul evolueaza deasupra fundului apei, iar in a doua poate sta pe fund.
da, si plumbul in aer, nu? :lol: :lol: :lol: :lol:

daca vrei sa stea pestisorul pe fundul apei, nu e nevoie sa inversezi carligul cu plumbul. poti pur si simplu sa cobori prinderea pestisorului pe linie si sa lungesti fisul cu care e legat carligul :wink:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 15 Sep 2006, 09:58

Ceea ce este exact acelasi lucru cu a inversa plumbul cu carligul :lol: Incredibil :lol:.
Cu lacrimi Bastus!

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 15 Sep 2006, 10:00

adica o folosire gresita a acelui vartej cu 3 capete, nu? super :lol: :lol: :lol:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 15 Sep 2006, 10:04

Era vorba despre lungimea bratelor, daca nu poti intelege contextul nu distruge si discutia asta. Jonin a zis "Montura e f.buna,dar prin partile mele se mai foloseste plumbul in locul carligului si carligul in locul plumbului.Piciorul la plumb e mai mic,cam 25 de cm,iar la pestisor 40-50 de cm." se referea la asa-numitul pater noster inversat. Tu nici macar n-ai inteles ce vroia sa spuna, dar ai sarit.
In concluzie nu,. nu este "practic aceeasi montura".
Cu lacrimi Bastus!

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 15 Sep 2006, 10:08

am spus f. clar si mai sus: daca vrei ca pestisorul sa ajunga pe fundul apei, pur si simplu scurtezi firul plumbului si lungesti firul carligului. atat. fara alte inversari, carlig-plumb, plumb-carlig, etc.

ce nu am inteles eu la mesajul lui, a fost de ce mai e necesara si acea inversare a plumbului cu carligul, pe langa modificarile firelor de prindere...

alexandru varga
utilizator constant
utilizator constant

salaul la pestisor sau artificiala

Mesaj de alexandru varga » 15 Sep 2006, 10:15

salaul cel mai bine lam prins la pestisor viu sau mort,unul singur prins la artificiala,dar si cel mai mare,la un vobler salmo stinng de 12cm plutitor,de si incerc de fiecare data la artificiale,gruburi ;twistere nam mai prins numai la pestisor.montura la pluta de 6-10gr,simpla sau pater noster dar si la fund,cu plumbul in capat cu 2cirlige pe fir legate pe virtej triplu.cirlige nu prea mari,simple cu tija scurta,marimile de 4-6-8 in functie de pestisor cit este de mare.fir intins :wink:

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 15 Sep 2006, 10:15

Adi_ scrie:am spus f. clar si mai sus: daca vrei ca pestisorul sa ajunga pe fundul apei, pur si simplu scurtezi firul plumbului si lungesti firul carligului. atat. fara alte inversari, carlig-plumb, plumb-carlig, etc.

ce nu am inteles eu la mesajul lui, a fost de ce mai e necesara si acea inversare a plumbului cu carligul, pe langa modificarile firelor de prindere...
"Maestre" :lol:, ia uita-te cand ai spus :lol:. Cam in acelasi mesaj cu incredibila gherla "da, si plumbul in aer, nu?" :lol:.

Ma rog, eu ma opresc aici, n-are rost sa se duca naibii si topicul asta. Baga mare in continuare :roll:.
Cu lacrimi Bastus!

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 15 Sep 2006, 10:30

Schita aia e orientativa.
Nu exista un standard unde sa scrie cit trebe sa fie forfacul, distanta intre punctul de prindere a forfacului si pina la plumb sau de cit sa fie plumbul.
Daca dai cu pestisor de 300g doar n-ai sa pui plumb de 20g ca asa arata in schita.

Nu vad ce sens ar avea sa legi plumbul pe ochetul din mijloc. Consider ca mai devereme s-au mai tirziu forfacul o sa invirteasca in jurul linie intrucit virtejul numai lucreaza in mod corect si-si pierde utilitatea.
Asta daca discutam despre pescuitul cu "viu" unde momeala trebuie sa se miste liber, pentru alte tipuri de momeala numai conteaza unde si cum legi.
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 15 Sep 2006, 10:40

Gerula scrie: "Maestre" :lol:, ia uita-te cand ai spus :lol:. Cam in acelasi mesaj cu incredibila gherla "da, si plumbul in aer, nu?" :lol:.
.
sunt convins ca cine are judecata limpede, a inteles usoara ironie :wink:

Scrie răspuns